جستجو
رویداد ایران > استان ها > یزد| پای لنگ حمل‌ونقل گردشگری در یزد

یزد| پای لنگ حمل‌ونقل گردشگری در یزد

18 تیرماه سال 96 بود که پس از مدت‌ها انتظار، یزد به‌عنوان میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. حالا بیش از یک سال از جهانی‌شدن یزد گذشته است اما وضعیت حمل‌ونقل گردشگری آن نارضایتی فعالان گردشگری را به همراه داشته است. جدای از گلایه‌ این فعالان، ناهماهنگی در عملکرد رانندگان این بخش و حوزه تاکسی‌ها و آژانس‌های اینترنتی نیز تداخل فعالیت این دو صنعت را به دنبال داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد در این زمینه گفت: تعداد بالا و ساختار عملکرد آژانس‌ها و تاکسی‌های فعال در زمینه گردشگری به‌گونه‌ای است که نمی‌توان به‌راحتی ناظر بر تمام اعمال آن‌ها بود لذا باید انجمن‌ها و تشکل‌های گردشگری به‌عنوان بخش قابل‌توجهی از این صنعت، در این رابطه وارد شوند.

سید مصطفی فاطمی با اشاره به ضعف تفکیک مسئولیت در صنعت گردشگری بیان می‌کند: متأسفانه بسیاری از فعالان صنعت گردشگری به دنبال عدم تفکیک موضوعیت و مسئولیت‌های این صنعت، در فعالیت‌های دیگری مداخله و منجر به ایجاد ناهماهنگی‌هایی در ارائه خدمات به گردشگران می‌شوند. این مسئول ادامه می‌دهد: تعامل اعضای هرم گردشگری متشکل از آژانس‌های مسافرتی و گردشگری، هتل‌ها و تاکسی‌های گردشگری، ‌با تقویت تشکل‌های این حوزه تحت نظارت مستقیم اداره کل میراث فرهنگی امکان‌پذیر می‌شود.

فاطمی همچنین از عدم امکان پرداخت آنلاین تاکسی‌های گردشگری به‌عنوان یکی از مشکلات کشورمان در بخش گردشگری یاد می‌کند و می‌گوید: پرداخت آنلاین مزیتی است که در صنعت گردشگری کشور وجود ندارد و شهر جهانی یزد نیز از این قاعده مستثنا نیست. اعمال این موضوع در سیستم بانکی ایران نیازمند تفاهم بین‌المللی در این رابطه است که در حال حاضر این مهم با توجه به شرایط تحریم‌های اقتصادی، امکان‌پذیر نیست.

لزوم یکسان‌سازی رانندگان گردشگری با آموزش

رئیس سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری یزد نیز راجع به وضعیت و مشکلات حمل‌ونقل گردشگری این شهر گردشگرپذیر گفت: مجوز این حمل‌ونقل در دو سال گذشته صادرشده اما پیگیری برای تکمیل این طرح تاکنون به سرانجام نرسیده است.

محمدرضا شفیعی از آغاز بکار 15 دستگاه خودرو به‌طور رسمی در زمینه گردشگری شهر یزد خبر داد و اضافه کرد: این خودروها در انواع مختلف ون و سواری با علائم مشخص حمل‌ونقل گردشگری به ارائه خدمات گردشگری خواهند پرداخت.

شفیعی با اشاره به لازمه یکسان‌سازی خودروهای بخش گردشگری، بیان کرد: رانندگان این خودروها باید با آموزش‌های لازم برای فعالیت در این حوزه به یک هماهنگی و انسجام برسند.

این مسئول در رابطه با نرخ‌گذاری‌ مصوب خودروهای گردشگری نیز گفت: نرخ مصوب خودروهای گردشگری با دیگر تاکسی‌های درون‌شهری تقریبا برابر است به‌نحوی‌که ورودی 700 تومان و به ازای هر کیلومتر پیمایش 160 تومان است، البته نرخ برون‌شهری نیز توافقی تعیین می‌شود.

رئیس سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری در رابطه با مشکل مطرح‌شده در مورد تداخل فعالیت رانندگان تاکسی‌های عمومی با تاکسی‌های گردشگری هم گفت: علاوه بر تاکسی‌های عمومی، خودروهای شخصی نیز با جابجایی گردشگران با نرخ‌های دلخواه منجر به ایجاد اختلال شده‌اند که در این راستا به دلیل نبود قانون و ضابطه محکمی نمی‌توان اقدامی برای ممانعت از آن انجام داد.

فعالیت اتوبوس‌های گردشگری محدود به ایام عید نوروز

او در مورد نبود راهنمای گردشگری در ناوگان عمومی به‌ویژه در محورهای گردشگری نیز اظهار کرد: استفاده از راهنمایان گردشگری در ناوگان حمل‌ونقل عمومی مقرون‌به‌صرفه نیست چرا که گردشگران به‌ویژه گردشگران خارجی کمتر از ناوگان عمومی اتوبوس استفاده می‌کنند. از طرفی اکثر گردشگران در زمان ورود به کشور با راهنمای گردشگری هماهنگ و در طول مسافرت خود، از آن‌ها بهره می‌برند. این مسئول، فعالیت اتوبوس‌های گردشگری را تنها محدود به ایام عید نوروز دانست و تصریح کرد: سازمان در این زمینه هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری نکرده ‌است ولی لازمه احیا و تداوم فعالیت این اتوبوس‌های درون‌شهری، همکاری بخش خصوصی است. او به حداقل رساندن ناهماهنگی‌ها را مستلزم همکاری بیش‌ازپیش با مدیران میراث فرهنگی به‌ویژه در بخش گردشگری عنوان کرد و گفت: تشکیل گروه‌های راهنمای گردشگری در بخش حمل‌ونقل و اختصاص نیرو جهت خاتمه دادن و به حداقل رساندن کاستی‌ها در این حوزه ضرورت دارد تا به یاری ناوگان حمل‌ونقل عمومی بیایند.

شفیعی با تأکید بر این‌که صدور مجوزهای خودروهای گردشگری از سوی سازمان حمل‌ونقل شهرداری یزد و با نظارت میراث فرهنگی برای هماهنگی بیشتر ضروری است، عنوان کرد: این اقدام جهت هماهنگی بیشتر و مواجه‌شدن با کمترین مشکل و همچنین تعامل بیشتر موارد ارجاع شده در بخش حمل‌ونقل گردشگری، نتیجه‌بخش است. او تشکیل کارگروهی جهت پیگیری و بررسی مشکلات این حوزه را نیز الزامی دانست و پیگیری‌ نکردن سازمان جهت نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی را ناشی از یک مشکل سراسری در سایت نوسازی ناوگان کشور خواند و خاطرنشان کرد: این سازمان به سهم خود پیگیر این موضوع بوده و گزارش‌های مربوطه را به مراجع ذی‌ربط داده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب