سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان خبرداد؛
ذخیره سازی بیش از ۱۳ هزار تن انواع کود کشاورزی در گلستان
مجید محمدی در جمع خبرنگاران مصرف کود در بخش کشاورزی را برای تغذیه گیاه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: علیرغم ادعاهای موجود مصرف کود در عرصههای کشاورزی استان نصف میانگین جهانی و یک سوم کشورهای پیشرفته است.
وی با بیان اینکه ترکیب مصرف انواع کود در بخش کشاورزی باید به سمت استانداردها حرکت کند، افزود: در گذشته ۸۰ درصد کودهایی که مصرف میشد ازت، ۱۵ درصد فسفات و پنج درصد پتاس بود که خوشبختانه با اقدامات ترویجی و آموزشی در سالهای اخیر این تناسب را به استانداردها نزدیک کرده و به ترتیب به میزان ۷۰، ۲۰ و ۱۰ درصد تبدیل شد.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: برابر پیش بینیهای اداره کل هواشناسی استان، پیامدهای ناشی از تنشهای محیطی و غیر زیستی دور از انتظار نیست، بنابراین بدون استفاده از کودهای کشاورزی یارانهای گروه کودهای فسفاته «سوپر فسفات تریپل، سوپر فسفات ساده و دی آمونیوم فسفات» وگروه کودهای پتاسه «سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم» که دارای عناصر مورد نیاز خاک و گیاه باشند، امکانپذیر نیست.
محمدی با اشاره به ذخیره استراتژیک ۱۳ هزار و۵۲۱ تن انواع کود کشاورزی ازته، فسفاته و پتاسه در انبارهای این استان، افزود: با توجه به وضعیت مناسب تامین کود از منابع داخلی و خارجی حفظ این ذخیره استراتژیک خط قرمز این شرکت است.
وی با تاکید بر توجه به خود اتکایی در تامین و مصرف کودهای کشاورزی اظهار کرد :۸۵ درصد تامین کودهای کشاورزی فسفاته و پتاسه از منابع داخلی است که در این میان کود اوره با ۱۰۰ درصد تامین از منابع داخلی بیشترین رقم را به خود اختصاص داده است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: در سال جاری علیرغم تحریمها تاکنون بخشی زیادی از کودهای وارداتی شامل کود کلرور پتاسیم جامبو بک از کشور حوزه اوراسیا کشور بلاروس در بندر فریدون کنار مازندران، سوپر فسفات تریپل و فسفات دی آمونیوم از بندر امام خمینی (ره) تامین و همه قراردادها توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با طرفهای خارجی منعقد و محمولههای مورد نیاز کاملاً در بنادر کشور تخلیه شده و محمولهها بدون تاخیر و به موقع وارد استان شد.
وی در خصوص تخصیص سه هزار تن کود دی آمونیوم فسفات به این استان، گفت: به یمن بارندگیهای مناسب با شروع کشت پائیزه، تاکنون با استقبال خوب کشاورزان در مصرف این نهاده استراتژیک مواجه بودیم که پیشنهاد افزایش هزار تن، مازاد بر سهمیه داده شد و انتظار ما این است بر مصرف و فروش این کود نظارت بیشتری صورت گیرد تا رکورد نسبت به دهه اخیر در این استان شکسته شود.
محمدی اظهار کرد: کود دی آمونیوم فسفات با فرمول کودی (DAP ۱۸-۴۶-۰) علیرغم نشان دهنده درجه بالایی از مواد غذایی، گرایش کم به جذب رطوبت و هزینههای حمل و نقل کم به عنوان یک کود با کیفیت محسوب میشود.اما به دلیل نیاز گیاهان به سایر عناصر، استفاده از این کود به تنهایی توصیه نمیشود. نیاز است محتوی مواد مغذی را مطابق دستور العمل کشت پائیزه و برنامه کودی مزارع با افزایش نیتروژن وپتاسیم تامین کرد.