فارس| جایگاه تلخ نخست
بر اساس آمارهای ارائهشده از سوی سازمان پزشکی قانونی سال گذشته ۱۶ هزار و ۲۰۱ ایرانی جان خود را براثر حوادث رانندگی ازدستدادهاند که در مقایسه با سال ۹۵ رشد ۱.۷ درصدی را نشان میدهد. بر اساس این آمار سال گذشته استان فارس با ۱۴۴۵ کشته جایگاه اول را در اختیار داشت اما مقایسه آماری نشان میداد که آمار سیر نزولی را طی میکند؛ دراینبین استان خراسان شمالی بیشترین درصد افزایش را در شمار فوتشدگان ناشی از حوادث جادهای در سال ۹۶ دارد. بعد از استان فارس استانهای تهران و خراسان رضوی بیشترین تعداد فوتی و استانهای ایلام، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد کمترین کشته را داشتند.
کارشناسان اعتقاددارند که موقعیت جغرافیایی، طول جادهها، میزان تردد و وسعت استانها را اگر در شاخصهای آماری لحاظ کنیم، جایگاه استان فارس در تعداد حوادث رانندگی و کشتههای ناشی از آن به پنجم تا هفتم جدول تنزل مییابد.
آمارهای ارائهشده از سوی سازمان پزشکی قانونی نشاندهنده آن است که بیشترین افزایش در مرگهای ناشی از حوادث رانندگی در سال ۹۶ نسبت به سال قبل از آن مربوط به استانهای خراسان شمالی با ۳۰ درصد و خراسان جنوبی با ۲۲.۵ درصد و بیشترین میزان کاهش مربوط به استانهای قم با منفی ۲۰.۸ درصد و اردبیل با منفی ۲۰.۵ درصد بوده است.
امسال و بر اساس آمارهای ارائهشده از سوی مدیرکل پزشکی قانونی فارس، شاهد سرعت گرفتن سیر نزولی قربانیان حوادث رانندگی در استان فارس بودهایم.
فارس همچنان رتبه اول کشور در آمار فوتیهای ناشی از حوادث رانندگی
مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس دراینارتباط گفت: بر اساس آمار جمعبندی شده، آمار قربانیان حوادث رانندگی در سهماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۷ درصد کاهش را نشان میدهد. سعید غلامزاده گفت: در سهماهه ابتدایی امسال ۳۵۳ جسد مربوط به قربانیان حوادث جادهای به مراکز پزشکی قانونی در سراسر فارس انتقال یافت حالآنکه این تعداد سال گذشته ۳۹۱ نفر بوده است. مدیرکل پزشکی قانونی فارس گفت: از کل فوتیهای حوادث رانندگی امسال ۲۷۲ نفر مرد و ۸۱ نفر زن بودهاند. غلامزاده با اشاره به اینکه فارس همچنان رتبهی اول کشور در آمار فوتیهای ناشی از حوادث رانندگی را دارد، گفت: آمارها نشان میدهد که تنها در اردیبهشتماه امسال ۱۲۴۴ نفر در سراسر کشور براثر حوادث رانندگی جانباختهاند. او با بیان اینکه از کل کشتهشدگان ۹۷۷ نفر مرد و ۲۵۶ نفر زن بودهاند؛ گفت: این آمار در مقایسه با اردیبهشت سال گذشته نشان از کاهش ۳ درصدی دارد. مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس همچنین گفت: در اردیبهشت امسال ۳۰ هزار و ۵۶۱ نفر که براثر حوادث رانندگی مصدوم شده بودند و به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردهاند. این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴.۷ درصد بیشتر است.
مردان قربانیان اصلی حوادث رانندگی
غلامزاده همچنین گفت: در ۲ ماه اول امسال ۲ هزار و ۵۴۹ نفر در حوادث رانندگی در کل کشور جانباختهاند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار ۲ هزار و ۴۴۶ نفر بود، ۴.۲ درصد افزایش را نشان میدهد. او با اشاره به شاخصهای دیگر آماری دراینارتباط گفت: در ۲ ماهه ابتدایی امسال از کل تلفات حوادث رانندگی هزار و ۹۳۵ نفر مرد و ۶۱۴ نفر زن بودهاند. غلامزاده گفت: ۱۷۲۴ نفر از جانباختگان براثر حوادث رانندگی در مسیرهای برونشهری و ۶۵۱ نفر براثر حوادث رانندگی درونشهری، ۱۷۳ نفر در حوادث رانندگی مسیرهای روستایی جانباختهاند و یک نفر از فوتشدگان نیز مشخص نشد در کدام مسیر جانش را ازدستداده است. مدیرکل پزشکی قانونی فارس گفت: در اردیبهشت امسال فارس با ۲۳۷ نفر، کرمان با ۲۱۳ نفر و تهران با ۱۷۰ نفر بیشترین و استانهای ایلام با ۲۵، اردبیل با ۲۷ و خراسان جنوبی با ۳۲ نفر کمترین تلفات ناشی از حوادث رانندگی را داشتند. به گفته مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس و به استناد آمارهای کشوری، در ۲ ماه اول امسال ۵۸ هزار و ۷۵۲ مصدوم حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردهاند که ۴۰ هزار و ۹۱۳ مرد و ۱۷ هزار و ۸۱۲ زن را شامل میشده است.
غلامزاده یادآور شد که آمار مصدومان حوادث رانندگی کشور در ۲ ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷.۸ درصد افزایشیافته است.