(تصاویر) موتور رمجت و اسکرمجت چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟
موتور جت به هر موتوری گفته می شود که بتواند نوعی هواپیما را از طریق بیرون راندن جت سیال به سمت عقب به پیش ببرد، پیشرانه ای که معمولاً یک گاز خروجی داغ است که موتور با کشیدن سوخت از جو تولید می کند.
اکثر موتورهای جت مدرن که توسط عموم مردم شناخته می شوند از یک توربین گازی – که با نام های گازساز، تولید کننده گاز، هسته یا مولد گاز شناخته می شود – برای تبدیل انرژی تولید شده از احتراق یک سوخت هیدروکربنی به انرژی مکانیکی از طریق یک جریان هوای با دما و فشار بالا استفاده می کند. سپس سیستم پیشرانه این انرژی را می گیرد و آن را در قالب نیروی رانشی که هواپیما را به جلو می راند، مهار می کند.
با این حال، همه هواپیماها از این نوع موتور استفاده نمی کنند: موتورهای رمجت و اسکرمجت نیز وجود دارند که از روش های مختلفی برای تولید انرژی برای به جلو راندن هواپیما استفاده می کنند.
برخی از موتورهای رمجت و اسکرمجت حتی می توانند دیوار صوتی را بشکنند و به لطف معماری منحصر به فرد موتور، به هواپیما اجازه می دهند با سرعت مافوق صوت حرکت کنند. بیایید به تفاوت های موتورهای رمجت و اسکرمجت نگاه کنیم.
با این حال، موتورهای رمجت در عملکرد، تفاوت قابل توجهی با یک موتور توربینی استاندارد دارند. از آنجایی که کمپرسور یا توربین وجود ندارد، موتور غیر از حرکت رو به جلو هواپیما راهی برای کشیدن هوا به داخل موتور ندارد. در یک موتور جت استاندارد، توربین هوا را به داخل می کشد تا مخلوط احتراقی سوخت و هوا را تولید کند.
بدون توربین برای جذب هوا، موتور رمجت نیاز به یک حرکت ثابت، با سرعت بالا و رو به جلو برای ایجاد احتراق سوخت و هوا دارد. در سرعت صفر، موتور رمجت کاملاً بلااستفاده است. یک هواپیما باید با سرعت حداقل ۳ ماخ پرواز کند تا موتور رمجت به درستی کار کند.
موتورهای رمجت/ اسکرمجت برای چه مواردی استفاده می شوند؟
در روزگار کنونی، کاربرد عملی موتورهای رمجت/اسکرمجت تا حدودی محدود است. برجسته ترین کاربرد این فناوری در تسلیحات نظامی است؛ به طور خاص موشک هایی مانند موشک BrahMos. استفاده از موتور رمجت بر روی یک موشک، امکان رساندن سریع و کارآمد محموله به هدف را فراهم می کند. همچنین، رمجت ها و اسکرمجت ها می توانند در هواپیماهای بدون سرنشین نظامی پرسرعت مورد استفاده قرار گیرند که آنها را در عملیات های شناسایی و سایر عملیات ها موثرتر و کارآمدتر می سازد.
همچنین کاربردهای تجربی دیگری برای فناوری رمجت و اسکرمجت در زمینه سفرهای هوایی و اکتشافات فضایی وجود دارد. استفاده از این موتورها در سفرهای هوایی می تواند به طور قابل توجهی پروازهای مافوق صوت تجاری را تغییر دهد. در حال حاضر، تنها هواپیمای مافوق صوت که وجود داشته، کنکورد بود.
این هواپیمای مسافربری مافوق صوت بیش از دو دهه پیش از رده خارج شد و در آن زمان از توربوجت ها استفاده می کرد. با این حال، پروژههای آتی میتوانند از رمجتها یا اسکرمجتها در سفرهای هوایی تجاری استفاده کنند. رمجت ها و اسکرمجت ها همچنین می توانند در هواپیماهای بدون سرنشین در حوزه های غیرنظامی، مانند تحویل سفارش و بار، استفاده شوند، با این فرض که این فناوری می تواند در مقیاس وسیع تری تجاری شود.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-212700