جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) بزرگترین ناو هواپیمابر را بشناسید؛ معرفی ۱۰ ناوهواپیمابر بزرگ جهان

(تصاویر) بزرگترین ناو هواپیمابر را بشناسید؛ معرفی ۱۰ ناوهواپیمابر بزرگ جهان

ناوهای هواپیمابر در مقایسه با کشتی‌های دیگر نیروی دریایی به‌طور چشمگیری بزرگ‌تر هستند و به‌دلیل توانایی حمل جنگنده‌ها، هلیکوپترها و تجهیزات نظامی، نقش حیاتی در جنگ‌های مدرن ایفا می‌کنند. این ناوها می‌توانند به‌عنوان پایگاه‌های هوایی متحرک عمل کنند و قدرت نظامی یک کشور را به نمایش بگذارند. بزرگترین ناو هواپیمابر متعلق به کدام کشور است؟

از زمانی‌که هواپیماها نقش حیاتی‌تری در جنگ‌ها ایفا کردند، ناوهای هواپیمابر اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده‌اند. این کشتی‌های غول‌پیکر معمولا از بزرگترین کشتی‌ها در یک ناوگان هستند. همچنین، به کشورها اجازه‌می‌دهند قدرت هوایی خود را به‌هر نقطه‌ای از جهان منتقل کنند، بدونِ اینکه نیاز به پایگاه‌های هوایی دائمی داشته‌باشند. در واقع، آن‌ها به‌طور مؤثر به‌عنوانِ پایگاه‌های هوایی شناور و متحرک عمل می‌کنند. این کشتی‌ها می‌توانند ده‌ها جنگنده، و هلیکوپتر را حمل کنند. این نکته را هم در نظر بگیرید که این کشتی‌ها هزاران نفر خدمه، و صدها سرباز را نیز در دریا منتقل می‌کنند.

بدیهی است که ناوهای هواپیمابر باید به‌قدری بزرگ باشند که تمام تجهیزات، جنگنده‌ها و هلیکوپترها را در عرشه پرواز خود نگه‌دارند. آن‌ها همچنین، به یک باند نیاز دارند تا فضای کافی برای پرواز و فرود این وسایل را به‌طور ایمن فراهم کنند. اندازه‌ی بسیار بزرگ ناوهای هواپیمابر ممکن است حتی شما را متعجب کند که چطور این کشتی‌ها در آب باقی می‌مانند.

حتی ناوهای هواپیمابر کوچک‌تر نیز کشتی‌های دیگر نیروی دریایی را به‌شدت کوچک‌تر نشان می‌دهند. برخی از این نمونه‌ها می‌توانند کشتی‌های دیگر را در مقایسه، به‌طرز چشمگیری کوچک نشان دهند. در اینجا به ۱۰ فروند از بزرگترین ناوهای هواپیمابر در حال حاضر اشاره‌می‌شود.

نیاز به گفتن است که  در این گزارش معیار اندازه‌گیری ناو هواپیمابر بر اساس تناژ جابه‌جایی (Displacement Tonnage) یا همان وزن کل ناو در آب است که بر حسب تُن بیان می‌شود.

FS Charles de Gaulle – چهل و دو هزار تن

INS Vikrant ممکن است به اندازه‌ی برخی ناوهای هواپیمابر قدرت‌های غربی، شناخته‌شده‌نباشد. اما هنوز هم یک کشتی مهم است. این ناو چهارمین ناو هواپیمابر نیروی دریایی هند بود که به‌طور کامل در هند ساخته، و در کارگاه کشتی‌سازی کوچی در کرالا بنا نهاده‌شد. سفارش این ناو در سال ۲۰۰۴ داده‌شد. ساخت آن پنج سال بعد در سال ۲۰۰۹ آغاز شد. راه‌اندازی کشتی در سال ۲۰۱۳ انجام شد و در سال ۲۰۲۲ وارد خدمت شد و به یکی از دو ناو هواپیمابر فعال نیروی دریایی هند تبدیل شد.

اندازه‌ی INS Vikrant آن را در میان بزرگترین ناوهای هواپیمابر جهان قرار می‌دهد. این کشتی می‌تواند ۴۵ هزار تن آب را جا‌به‌جا کند و توان حمل تا ۳۰ هواپیمای ثابت بال و هلیکوپتر را دارد. طول آن ۸۶۰ فوت (۲۶۲ متر) و ارتفاع آن بیش از ۱۹۰ فوت (۵۸ متر) است. این کشتی با چهار توربین گاز جنرال الکتریک LM2500 قدرت می‌گیرد و می‌تواند با سرعت‌هایی تا ۳۵ مایل در ساعت (۵۶ کیلومتر در ساعت) حرکت کند و دارای دامنه‌ای بیش از ۹ هزار مایل (۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر) است. این، به‌آن معنی است که بدون نیاز به سوختگیری مجدد یا توقف می‌تواند این مسافت را طی کند.

“Vikrant” به‌معنای “دلیر” از سانسکریت به انگلیسی ترجمه‌می‌شود و شعار کشتی این است: “من آنانی را شکست می‌دهم که جرأت به‌چالش کشیدن مرا دارند.” این‌ها ادعاهای خیالی نیستند. این ناو هواپیمابر مسلح به هواپیماهای دریایی مانند MiG-29K و همچنین هلیکوپترهای Kamov Ka-31 و MH-60R است. البته، این ناو همچنین، دارای سیستم‌های دفاع هوایی خود، از جمله مجموعه‌ای از موشک‌های سطح به هوا Barak 8 و توپخانه چرخشی خودکار AK-630 نیز هست.

INS Vikramaditya – چهل و پنج هزار و ۴۰۰ تن

ناو هواپیمابر Admiral Kuznetsov یک ناو هواپیمابر روسی است که از سال ۱۹۹۱ در خدمت است. اگرچه این کشتی واقعا تا چهار سال بعد در سال ۱۹۹۵ به‌طور کامل عملیاتی نشد. این کشتی در کنار یک ناو دیگر در سال ۱۹۸۱ سفارش داده‌شده‌بود و تنها کشتی بود که در زمان انحلال اتحاد جماهیر شوروی نزدیک به تکمیل بود. این کشتی در اوکراین ساخته شد و در نهایت به پرچمدار نیروی دریایی روسیه تبدیل شد. با این حال، ناو Admiral Kuznetsov از سال ۲۰۱۸ در حال انجام تعمیرات و به‌روزرسانی‌ها است. این امر، آن‌را از انجام عملیات دور نگه داشته، و با شکایات فساد، ناتوانی و تأخیرات قابل توجهی مواجه شده‌است.

این ناو هواپیمابر دارای جابه‌جایی ۵۸ هزار تن است، اما می‌تواند در صورت سبکی، به جابه‌جایی فقط ۴۳ هزار تن نیز برسد. این ناو می‌تواند جنگنده‌های Sukhoi Su-33 و MiG-29K را در کنار هلیکوپترهایی مانند Ka-31 و Ka-27 حمل کند.

برخلاف ناوهای هواپیمابر دیگر کشورها، Admiral Kuznetsov به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که نقش یک ناو کروز را ایفا کند. این به این معناست که، این کشتی به تسلیحات قوی‌تری مجهز است که شامل ۱۲ موشک سطح به سطح و سیستم موشکی S-300F برای دفاع هوایی می‌شود. این ناو همچنین، دارای باندی هزار و ۵۰۰ فوتی (۴۵۷ متری) است که به‌عنوان  یکی از بزرگترین باندهای پروازی در ناوهای هواپیمابر  شناخته می‌شود

Liaoning – شصت هزار تن

اگرچه بریتانیا دیگر آن قدرت دریایی که در گذشته بود نیست، اما نیروی دریایی سلطنتی هنوز هم یک ناوگان بسیار برجسته است. زیرا تعدادی از قدرتمندترین ناوهای جنگی دریایی در جهان را دارد. بنابراین منطقی است که ناوهای هواپیمابر آن در میان بزرگ‌ترین ناوهای موجود در جهان خارج از ایالات متحده و چین باشند. اچ‌ام‌اس پرینس آف ولز دومین ناو هواپیمابر از دو ناو هواپیمابر کلاس ملکه الیزابت است و در سال ۲۰۱۱ پس از یک بن‌بست بین دولت بریتانیا و بی‌ای‌ای سیستمز ساخت آن، آغاز شد.

ساخت این کشتی در سال ۲۰۱۰ وقتی که یک گزارش دولتی نشان داد که داشتن دو ناو هواپیمابر در نیروی دریایی سلطنتی غیرضروری است، نزدیک به لغو بود. نخست‌وزیر دیوید کامرون تنها می‌خواست به ساخت یک ناو هواپیمابر از این نوع متعهد شود، اما پس از اینکه معلوم شد لغو قرارداد منجر به از دست دادن مشاغل زیاد و هزینه‌های لغو گزاف خواهد شد، به ادامه‌ی طرح اولیه متقاعد شد. در واقع، ادامه‌ی این پروژه هزینه کمتری نسبت به لغو آن داشت.

اچ‌ام‌اس پرینس آف ولز از یک ramp (شیب) اسکی‌پری برای پرتاب جت‌هایی مانند اف-۳۵ بی لایتنینگ II و هلی‌کوپتر اگوستاوست‌لند مرلین استفاده‌می‌کند. طول آن تقریبا ۳۰۵ متر است و در بیشینه بار خود ۶۵ هزار تن جابه‌جایی دارد.

HMS Queen Elizabeth – شصت و پنج هزار تن

لیاونیگ تنها ناو هواپیمابر در نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین نیست. نیروی نظامی چین همچنین شانگدونگ را دارد، که کشتی‌ای است که توسط چین ساخته شده‌است، نه اینکه از یک طرف سوم خریداری شده‌باشد. ساخت این کشتی در سال ۲۰۱۳ آغاز شد و کار صنعت کشتی‌سازی دالیان است. چین وجود این پروژه را در طول بخش عمده‌ای از زمان ساخت آن به‌صورت محرمانه نگه‌داشت و تنها در سال ۲۰۱۵ رسما تأیید کرد که در حال ساخت یک ناو هواپیمابر است.

شانگدونگ کمی بیش از ۳۰۵ متر طول دارد و می‌تواند بین ۶۰ هزار تا ۷۰ هزار تن جابه‌جایی داشته باشد که بسته به بار و پیکربندی آن متفاوت است. اندازه‌ی کلی بزرگ‌تر شانگدونگ نسبت به لیاونیگ به این دلیل است که این ناو هواپیمابر بیشتر به عملیات پروازی اختصاص یافته‌است. این امتیاز، به آن اجازه‌می‌دهد که هواپیماهای بیشتری نسبت به پیشینیان خود حمل کند. با فضایی برای حداکثر ۴۴ جت جنگنده، و هلی‌کوپتر روی عرشه پروازی، از جمله جت‌های جنگی شن یانگ J-15 و چانگ‌هه Z-18. همچنین اخباری وجود دارد که این ناو ممکن است بتواند جت جنگنده‌ی پنهان‌کار شن یانگ FC-31، که به‌عنوان J-35 نیز شناخته می‌شود، را نیز مستقر کند.

Nimitz Class- نود و هفت هزار تن

ناو هواپیمابر USS Gerald R. Ford یکی از بزرگترین کشتی‌ها در نیروی دریایی ایالات متحده، و  بزرگترین ناو هواپیمابر در جهان  است. این ناو به‌طور ویژه، برای جایگزینی USS Enterprise و USS Nimitz طراحی شده‌است و می‌تواند صد هزار تن جابه‌جا کند. این کشتی با طول ۳۳۲ متر و عرض ۷۸ متر می‌تواند بیش از ۷۰ هواپیما را در عرشه پرواز خود جای دهد. همچنین، این ناو هواپیمابر از آخرین تکنولوژی‌های جنگی برخوردار است، از جمله سیستم پرتابگر الکترومغناطیسی و باند پروازی بسیار طولانی‌تر که امکان پرتاب سریعتر هواپیماها را فراهم می‌کند.

این ناو هواپیمابر همچنین به سیستم دفاعی پیشرفته‌ای مجهز است و می‌تواند به‌سرعت و به‌طور مؤثر به تهدیدات مختلف پاسخ دهد. USS Gerald R. Ford به‌عنوان یکی از نمادهای قدرت نیروی دریایی ایالات متحده شناخته‌می‌شود و در موقعیت‌های استراتژیک مختلف در جهان مستقر می‌شود.

منبع: بیت ران

منبع: faradeed-212367

برچسب ها
نسخه اصل مطلب