ثبت سالانه ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان سینه
ایرنا: رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان سینه شایعترین سرطان در مردان و زنان ایرانی است، گفت: سالانه ۱۸ هزار مورد ابتلا به سرطان سینه در کشور اضافه میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمداسماعیل اکبری، روز چهارشنبه در یک نشست خبری که در محل مرکز تحقیقات برگزار شد، اظهار کرد: حدود یکپنجم بیماران مبتلا به سرطان (۲۱.۵ درصد) زیر ۴۰ سال هستند و جوانبودن در این نوع بیماری، مسئولیت ما را سنگینتر میکند.
او با بیان اینکه سرطان سینه، بیماری منحصربهفرد زنان جهان و شایعترین سرطان در مردان و زنان ایرانی است، افزود: دومین دلیل مرگ زنان ایرانی ناشی از سرطان سینه است و باروری با بهبود سرطان نسبت خوبی دارد و تلاش میکنیم بیماران مبتلا به این سرطان را به باروری تشویق کنیم.
اکبری تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ فرزند از زنان مبتلا به سرطان سینه که جزء بیماران من هستند، متولد شدهاند و باروری به بهبود بیماری کمک میکند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پنج درصد مبتلایان به سرطان سینه زیر ۳۰ سال هستند، اظهار کرد: شایعترین سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵سالگی است و حدود ۳۴ نفر در هر صد هزار نفر زن ایرانی مبتلا به سرطان سینه میشوند.
اکبری با اشاره به اینکه سرعت رشد سرطان در ایران نسبت به کشورهای غربی بیشتر است، گفت: در زمینه ابتلا به سرطان سینه، شش درصد رشد داریم و دلیل آن روند سالمندی جمعیت است؛ زیرا مهمترین دلیل بالارفتن سرطانها در کشور سن است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: غربالگری کمکی به طول عمر مردم نمیکند، ولی در تشخیص زودهنگام برای انجام امور درمان مؤثر است. ازاینرو غربالگری باید رایگان باشد و براساس یک پروتکل انجام و همه دادهها ثبت شود.
به گفته اکبری، سه هزار میلیارد تومان برای انجام غربالگری سرطان سینه نیاز داریم و آگاهیبخشی باید بدون ایجاد ترس در زنان انجام شود.
او با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰ درصد جواب رادیولوژی با واقعیت همخوانی دارد، افزود: مهمترین تشخیص سرطان سینه، معاینه بالینی است و بهترین و زودترین راه تشخیص آن است که اگر فرورفتگی در سینه ایجاد شد، به پزشک مراجعه شود. ترشح از سینه نباید باعث نگرانی شود، ولی اگر ترشحات خونی مشاهده شد، سریع به پزشک مراجعه شود.
اگر زن باردار احساس توده در سینه پیدا کرد نیز باید به پزشک مراجعه کند.
او با اشاره به اینکه ماموگرافی باید رایگان انجام شود، ادامه داد: بالای ۷۰ درصد عکسهای ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند و متأسفانه فرایند انجام کار نیز توسط تکنسینها انجام میشود و پزشک حین عکسبرداری را نمیبیند.
اکبری با بیان اینکه سونوگرافی نیز از راههای تشخیص سرطان سینه است، افزود: نزدیک به ۹۴ درصد انجام امآرای برای سرطان سینه بیهوده است و نباید در مرحله اول برای بیمار انجام شود و ضرورت انجام آن محدود بوده و باید توسط جراح تشخیص داده شود.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، گفت: چاقی، مصرف هورمون (مصرف هورمون تحت عنوان زیبایی بیرویه میشود و بسیار خطرناک است)، ازدواجنکردن، عدم باروری، عدم شیردهی، تأخیر در بارداری، استرس و مصرف دخانیات از عوامل ابتلا به سرطان سینه است. در سال حدود هزارو ۲۰۰ عمل جراحی سرطان سینه در کشور انجام میشود و ۷۸ درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه در کشور بهبود مییابند.
او با بیان اینکه ۳۰ درصد بیماران در مرحله پیشرفته مراجعه میکنند، اظهار کرد: متأسفانه ۳۰ درصد بیشتر از دنیا برای بیماران مبتلا به سرطان سینه شیمیدرمانی در کشور انجام میشود، درحالیکه شیمیدرمانی فقط ۱۱ درصد اثرپذیری دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه رادیوتراپی نیز عوارض زیادی برای بیماران دارد، گفت: همه این موارد را به مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردم. باید چارچوبی علمی برای رادیوتراپی انجام دهیم. اکبری ادامه داد: آموزش عمومی پزشکان مهم است؛ در همین راستا هجدهمین کنگره بینالمللی سرطان سینه ۱۹ تا ۲۱ دیماه برگزار میشود.
او با بیان اینکه ۴۰ درصد جراحیهای انجامشده در ایران استثنا بوده و قابل ارائه به دنیاست، اظهار کرد: با توجه به اینکه در بخش پژوهش در دنیا مطرح هستیم، ولی بودجه کافی در این حوزه تخصیص نمییابد. با همکاری سازمان انرژی هستهای مطالعات سلولشناسی را انجام میدهیم و اکنون وارد مرحله مطالعات و آزمایشهای انسانی شدهایم.
به گفته اکبری، توانستیم پروتئین مهارکننده سرطان سینه را برای نخستین بار بسازیم و دنیا تأیید کرده است و اکنون در درمان این بیماری رو به جلو هستیم. اکنون مرحله تحقیقاتی پلاسمای سرد برای درمان سرطان بهویژه سینه درحال انجام است و مرحله انسانی آن از یک سال پیش آغاز شده و بهطور کامل حدود پنج سال زمان میبرد.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دستگاهی را برای اولین بار برای تشخیص سلول سرطانی ساختیم و چندین کار تحقیقاتی نیز با دانشگاه تهران و با شرکتهای دانشبنیان درحال انجام است. اکنون در حوزه واکسن پیشگیری از سرطان با انستیتو پاستور همکاری داریم و در مرحله مطالعات حیوانی هستیم.
اکبری خواستار مشارکت خیرین سلامت و سازمانهای بیمهگر برای تأمین پروتز مورد نیاز مبتلایان به سرطان سینه شد و گفت: هزینه هر پروتز حدود 14 میلیون تومان است که بسیاری از بیماران از پرداخت آن ناتوان هستند.
منبع: sharghdaily-947404