جستجو
رویداد ایران > رویداد > تماشای این برنامه به کودکان توصیه نمی‌شود!

تماشای این برنامه به کودکان توصیه نمی‌شود!

احسان علیخانی از برنامه‌سازان مهم و جریان‌ساز ایرانی است که وجودش برای حوزه سرگرمی و برنامه‌سازی بسیار بااهمیت است اما بهتر بود به این موضوع نیز توجه می‌کرد که شوخی‌های جوکر مناسب کودکان نیست و بهتر است و سرگرمی‌سازی باتوجه‌به تنوع مخاطبان به حساسیت بیشتری نیاز دارد.

این روزها بازار رئالیتی شوها داغ است و نمایش خانگی و حتی صداوسیما برای جذب مخاطبان به سراغ رئالیتی شوها رفته‌اند. سرآمد محبوبیت رئالیتی شوها «جوکر» است که در فصول جدید موفق و پرطرفدار ظاهر شده هم چنین رئالیتی شویی با نام «چهارپایه» در حال پخش از شبکه سه است که آن هم، فضایی مشابه جوکر دارد. «جوکر» قطعا یکی از تابوشکن‌ترین و مهم‌ترین برنامه‌های سرگرمی محور ایرانی است که در کنارش رئالیتی شوهایی همچون «پدرخوانده»، «مافیا» و «گل یا پوچ» طرفداران بسیاری پیدا کرده‌اند. جوکر با پخش فصل بانوان تابوشکنی نیز کرده است و همین موضوع با استقبال بالای مخاطبان روبه رو شده است. جوکر برنامه مهم و محترمی است که پخش آن در شرایط و وضعیت فعلی جامعه به شدت مفید و مهم است. با این حال آنچه از ابتدا این رئالیتی شو به آن اهمیتی نداده و موردانتقاد نیز بوده است تعیین رده سنی تماشاست. جوکر در فصول جدید (به جز فصل خانم‌ها) پر از شوخی‌هایی است که مناسب کودکان نیستند و باتوجه به اینکه بسیاری از والدین این برنامه پرمخاطب را به همراه کودکانشان تماشا می‌کنند بهتر بود احسان علیخانی و تیمش برای این موضوع تمهیداتی می‌اندیشیدند؛ درج رده سنی تماشا یا تعیین شوخی‌ها و چالش‌های مناسب خانواده، جوکر را برای همه رده‌های سنی مناسب می‌کرد. رئالیتی شوهای پرطرفدار دیگر نیز مانند مافیا یا گل یا پوچ باتوجه به فضای بزرگسالانه و دیالوگ‌های نامناسب برای کودکان بهتر بود برچسب سنی در ابتدای برنامه اعلام می‌کردند تا والدین به تصور مناسب بودن، این رئالیتی شوها را همراه با کودکان خود تماشا نکنند.

احسان علیخانی از برنامه‌سازان مهم و جریان‌ساز ایرانی است که وجودش برای حوزه سرگرمی و برنامه‌سازی بسیار بااهمیت است اما بهتر بود به این موضوع نیز توجه می‌کرد که شوخی‌های جوکر مناسب کودکان نیست و بهتر است و سرگرمی‌سازی باتوجه‌به تنوع مخاطبان به حساسیت بیشتری نیاز دارد. نمی‌توان به شوخی‌های فصول مختلف جوکر ایراد گرفت چرا که شوخی و کمدی در ایران به‌شدت دشوار است و خط‌قرمزهای متعددی وجود دارد درحالی‌که نمونه‌های خارجی «جوکر» در کشورهای دیگر شوخی‌های بی حد و مرزتری دارند اما برنامه‌ها با رده‌بندی سنی منتشر می‌شود موضوعی که در ایران نه‌تنها در نمایش خانگی بلکه در صداوسیما نیز به‌طورجدی به آن توجه نمی‌شود و برنامه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های زیادی بدون توجه به رده‌بندی سنی منتشر می‌شوند. ساترا باید به این نکته بیشتر توجه کند و تمام نظارتش را بر رده‌بندی سنی برنامه‌ها و الزام برنامه‌سازان به رعایت آن بگذارد نه موضوعات حاشیه‌ای.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
راضیه چنگیز نائین
حوالی فرهنگ و هنر
دانش و فناوری و محیط زیست