جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) تویوتا کرولا 1.2 لیتری وارداتی؛ قیمت، مشخصات و بررسی کامل

(تصاویر) تویوتا کرولا 1.2 لیتری وارداتی؛ قیمت، مشخصات و بررسی کامل

آیا تویوتا کرولا وارداتی معین خودرو با پیشرانهٔ ۱.۲ لیتری ۱۱۶ اسب بخاری و قیمتی نزدیک به ۳ میلیارد تومان ارزش خرید دارد؟

تویوتا کرولا یکی از پرفروش‌ترین خودروهای جهان است که در کشورهای سراسر جهان عرضه می‌شود. در ایران نیز اولین حضور جدی کرولا با نسل نهم رقم خورد و طی نسل‌های بعدی هم ادامه پیدا کرد. حال با آزادسازی واردات، این سدان محبوب ژاپنی دوباره به کشورمان بازگشته و شرکت معین خودرو اقدام به واردات جدیدترین نسل کرولا کرده است. این شرکت کرولا را با پیشرانه‌های مختلفی وارد کرده است که یکی از آن‌ها، ۱.۲ لیتری توربوشارژ است. در ادامه به بررسی کرولا ۱.۲ لیتری وارداتی معین خودرو خواهیم پرداخت.

معرفی اجمالی تویوتا کرولا

کرولایی که معین خودرو وارد کرده، درواقع نسخه‌ای از این خودرو است که با نام کرولا پرستیژ شناخته می‌شود. این نسخه در بازارهای چین، تایوان، بازارهای اروپای شرقی، خاورمیانه، آفریقا، آسیای جنوب شرقی و آمریکای جنوبی عرضه می‌شود و در طراحی جلو و عقب نمای متفاوتی با نسخه بین‌المللی کرولا دارد. کرولاهای وارداتی به ایران تولید چین هستند و توسط جوینت ونچر تویوتا فاو در این کشور به تولید می‌رسند.

مشخصات فنی تویوتا کرولا ۱.۲ لیتری

نسل قبلی یا یازدهم کرولا که در مدل‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ توسط شرکت ایرتویا در کشورمان عرضه می‌شد، به پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با خروجی قابل‌توجه ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۱۸۷ نیوتن متر گشتاور مجهز بود. در نمونه‌های وارداتی جدید اما متأسفانه خبری از آن پیشرانهٔ قدرتمند نیست و معین خودرو سراغ ضعیف‌ترین پیشرانه‌های کرولا رفته است که شامل ۱.۵ لیتری سه سیلندر توربو با ۱۲۰ اسب بخار قدرت، ۱.۸ لیتری هیبریدی و ۱.۲ لیتری چهار سیلندر توربو می‌شود.

نسخهٔ ۱.۲ لیتری که در اینجا به بررسی آن می‌پردازیم، ۱۱۶ اسب بخار قدرت و ۱۸۵ نیوتن متر گشتاور دارد که اعدادی بسیار اقتصادی و معمولی هستند و وقتی در کنار وزن ۱۳۴۰ کیلوگرمی کرولا قرار می‌گیرند، نباید انتظار شتاب چندان بالایی را داشته باشیم. همچنین انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس CVT صورت می‌گیرد تا پکیج اقتصادی قوای محرکهٔ کرولای وارداتی تکمیل شود.

بااین‌حال، از کرولای ۱.۲ لیتری نباید انتظار رانندگی هیجان‌انگیز و درگیر کننده‌ای را داشته باشید. شتاب گیری‌های سریع با این خودرو به صبر نیاز دارد و با تحت‌فشار قرار دادن پیشرانه، سروصدا را به اوج می‌رساند ولی وقتی به سرعت‌های بالا برسید، موتور بسیار ساکت‌تر خواهد شد. در این سرعت، کمی سروصدای باد از اطراف آینه‌های جانبی به گوش می‌رسد اما سروصدای بیشتر، آوای لاستیک‌ها است که به کابین وارد می‌شود. بااین‌حال، این صداها آزاردهنده نیستند و کرولا هنوز هم یک خودروی ساکت در پیمایش‌های طولانی محسوب می‌شود.

امکانات و تجهیزات تویوتا کرولا ۱.۲ لیتری

لیست امکانات کرولای ۱.۲ لیتری وارداتی معین خودرو عبارت است از:

    ۹ ایربگ شامل جلو، جانبی، پرده‌ای، زانو
  • کنترل کشش و کنترل پایداری
  • هشدار خروج از خط
  • ترمز پارک برقی با اتوهلد
  • سانروف
  • کروز کنترل تطبیقی
  • نمایشگر لمسی ۸ اینچی
  • سنسور نور
  • نوربالای خودکار
  • ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای
  • سیستم پایش باد تایرها
  • رینگ ۱۶ اینچی آلومینیومی

مزایا و معایب تویوتا کرولا ۱.۲ لیتری

ازجمله مزیت‌های کرولای ۱.۲ لیتری وارداتی می‌توان به قوای محرکهٔ اقتصادی کم‌مصرف، کابین جادار، برند معتبر تویوتا، سواری نرم و صندوق بار بزرگ اشاره کرد. از سوی دیگر اما توان پایین پیشرانه که شتاب گیری کندی را به دنبال دارد و رانندگی کسل‌کننده هم ازجمله معایب این سدان وارداتی هستند. علاوه بر این، کرولای وارداتی معین خودرو از لحاظ امکانات و تجهیزات هم حرف چندانی برای گفتن ندارد و هرچند از آپشن‌های ضروری خودروهای امروزی بهره می‌برد اما در بازار آپشن پسند ایران خصوصاً با توجه به قیمتی نزدیک به سه میلیارد تومان، کاستی‌های بزرگی مثل تنظیم برقی صندلی‌ها، سیستم‌های کمک‌رانندهٔ پیشرفته و دوربین ۳۶۰ در آن به چشم می‌خورد.

مزایا

    برند مطمئن
  • مصرف سوخت پایین
  • کابین جادار

معایب

    امکانات محدود
  • پیشرانهٔ ضعیف
  • رانندگی کسل‌کننده

قیمت، رقبا و جمع‌بندی

آخرین قیمتی که معین خودرو برای کرولا ۱.۲ لیتری اعلام کرده، ۲ میلیارد و ۲۴۵ میلیون تومان است. درحالی‌که در ابتدای عرضهٔ این خودرو قیمت آن در بازار حتی به ۴ میلیارد تومان هم رسید ولی پس از فروکش کردن جو اولیه، قیمت بازار کرولا بسیار پایین آمد و هم‌اکنون در مدل ۲۰۲۴ به حدود ۲.۷ میلیارد تومان رسیده که اختلاف چندانی با قیمت نمایندگی ندارد.

اصلی‌ترین رقبای کرولا در بازار کشورمان، هیوندای النترا وارداتی کرمان موتور و کیا سراتو وارداتی کوشا خودرو هستند یعنی سدان‌هایی که در بازارهای جهانی هم با کرولا به رقابت می‌پردازند. بااین‌حال، سراتو که از پیشرانهٔ ۲ لیتری بهره می‌برد، با قیمت بازار حدود ۴ میلیارد تومان بسیار از کرولا گران‌تر است ولی النترا که امکانات بسیار محدودی دارد و از پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی استفاده می‌کند، با قیمت بازار ۲.۶ میلیارد تومان دقیقاً در مقابل کرولا ۱.۲ لیتری قرار می‌گیرد.

همچنین به‌زودی رقبای هم‌وطن کرولا یعنی هوندا سیویک و مزدا ۳ هم در بازار کشورمان عرضه خواهند شد تا رقابت در بخش سدان‌های کامپکت وارداتی داغ‌تر شود.

109

جدول مشخصات فنی تویوتا کرولا ۱.۲ لیتری

پیشرانه ۱.۲ لیتری ۴ سیلندر توربو
قدرت ۱۱۶ اسب بخار
گشتاور ۱۸۵ نیوتن متر
گیربکس CVT
محور محرک جلو
حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۵.۶ لیتر ترکیبی
ظرفیت باک ۵۰ لیتر
وزن ۱۳۴۰ کیلوگرم
طول ۴,۶۳۵ میلی‌متر
عرض ۱,۷۸۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱,۴۵۵ میلی‌متر
فاصلهٔ محوری ۲,۷۰۰ میلی‌متر

منبع: پدال

منبع: faradeed-211965

برچسب ها
نسخه اصل مطلب