جستجو
رویداد ایران > رویداد > سیاسی > سه نکته از زندگی سید محمد بهشتی؛ مسئولی که می‌خواست خودش باشد!

سه نکته از زندگی سید محمد بهشتی؛ مسئولی که می‌خواست خودش باشد!

گفتند: جوادآقا! به نظر شما این مسواک چقدر می‌ارزد؟ گفتم هیچ! مسواک مصرف‌شده را که کسی نمی‌خرد! ایشان گفتند دنیا در نظر من به اندازه همین مسواک هم نمی‌ارزد، مردم باید ما را همان‌گونه که هستیم ببینند، نه آن‌طور که دلشان می‌خواهد. من تحت هیچ شرایطی حاضر نیستم مردم را فریب بدهم. خانه من همین است. سوار ماشین ژیان هم نمی‌شوم و سوار اتومبیل پژو می‌شوم.

فرارو– سیدمحمد بهشتی، شهید بهشتی یا دکتر بهشتی همه الفاظی هستند که به یک شخصیت موثر و مهم در تاریخ ایران معاصر اشاره می‌کنند. دبیرکل حزب جمهوری اسلامی، رئیس دیوان عالی کشور، بنیان‌گذار مدرسه حقانی، امام جماعت مرکز اسلامی هامبورگ و .... محمدحسین بهشتی در تاریخ ۲ آبان ۱۳۰۷ به دنیا آمد. اگر انفجار هفت تیر اتفاق نیفتاده بود و بهشتی عمری طولانی داشت، امروز ۹۷ ساله شده بود.

به گزارش فرارو، بهشتی را هم باید مانند دیگر شخصیت‌های تاریخ، خاکستری دید و از بزرگنمایی و غلو درباره او خودداری کرد. به همین دلیل می‌خواهیم به بهانه این روز، برخی زوایای زندگی او را با هم مرور کنیم. 

معتقد به تغییر سیستم حوزه علمیه

نام آیت‌الله بهشتی با مدرسه علمیه حقانی گره خورده است. مدرسه حقانی بیشتر به خاطر این که برخی محصلانش پس از انقلاب به قضات و مقامات ارشد امنیتی کشور تبدیل شدند، معروف است. از شهید بهشتی به عنوان پایه‌گذار اصلی این مدرسه از لحاظ تدوین یک برنامه ۱۶ ساله آموزش تخصصی علوم اسلامی یاد می‌شود. شهید علی قدوسی، آیت‌الله احمد جنتی و مرحوم مصباح یزدی از دیگر مدیران این مدرسه بودند. آیت‌الله مصباح چند سال پس از حضور در حقانی، به علت اختلاف نظر‌هایی که وجود داشت این مدرسه را ترک کرد. مدیریت مدرسه با محوریت آیت‌الله قدوسی صورت می‌گرفت. 

بهشتی سال ۱۳۴۳ با فشار ساواک از خدمت در آموزش به پرورش به خاطر فعالیت‌های سیاسی و انقلابی تعلیق می‌شود. ۶ سال بعد در سال ۱۳۴۹ بار دیگر به آموزش و پرورش بر می‌گردد و این بار در حوزه تالیف کتاب‌های درسی مشغول به کار می‌شود. دکتر بهشتی، شهید محمدجواد باهنر، مرحوم شیخ علی گلزاده غفوری و مرحوم سیدرضا برقعی مدرس کار تالیف کتب درس دینی دبیرستان که با دستور شاه به فرخ‌رو پارسا وزیر وقت آموزش و پرورش صورت گرفته بود را به سرانجام رساندند.

شهید بهشتی سال ۱۳۵۳ مورد تقدیر وزیر وقت قرار گرفت. در مجموع با توجه به این که شعله‌های انقلاب در سال‌های ۵۶ و ۵۷ به تدریج جان می‌گرفت و شهید بهشتی از چهره‌های موثر نهضت امام خمینی بود، می‌توان گفت دکتر بهشتی در مجموع حدود ۲۰ سال در آموزش و پرورش خدمت کرد. سیدمحمد حسینی زمانی که انفجار هفتم تیر رخ داد، ۵۳ ساله بود.

منبع: fararu-790133

برچسب ها
نسخه اصل مطلب