جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) نقاشی‌های مصر باستان بعد از 2 هزارسال آشکار شدند؛ از لباس فرعون تا قایق خدا

(تصاویر) نقاشی‌های مصر باستان بعد از 2 هزارسال آشکار شدند؛ از لباس فرعون تا قایق خدا

هیئت مشترک باستان‌شناسی مصر و آلمان جزئیات جدیدی را در کتیبه‌ها و صحنه‌های تزئینی دیوارها و ستون‌های معبد اسنا در الاقصر کشف کرده است. این کشفیات پرتو تازه‌ای بر زندگی دینی و فرهنگی مصریان باستان در دوران بطلمیوسی می‌اندازند.

فرادید| معبد اسنا در ۶۰ کیلومتری جنوب الاقصر مصر که در دوران فراعنۀ بطلمیوسی ساخته شده است، در حال طی کردن مراحل گسترده‌ای از بازسازی است که به صورت یک پروژه همکاری میان مصر و آلمان انجام می‌شود. محوطه اصلی معبد دیگر وجود ندارد، اما سرسرای بزرگ آن که به «پرونائوس» معروف است، بیش از ۲۰۰ سال پیش دوباره کشف شد و همچنان به‌طور کامل حفظ شده است.

به گزارش فرادید؛ در طول ۱۸۰۰ سال گذشته، مردم محلی در سرسرای معبد آتش روشن می‌کردند. در نتیجه، تزئینات دیوارها و ستون‌هایی که زمانی رنگارنگ بودند، سیاه شده بودند. طی شش سال گذشته، تیمی متشکل از ۳۰ مرمت‌کار مصری، رنگ‌های تصاویر نجومی که کل سقف را پوشانده بودند و همچنین رنگ‌های ۱۸ ستون داخلی را آشکار کردند.

در یکی از صحنه‌ها که فرعون را در حال تقدیم تیر و کمان به الهه نیت نشان می‌دهد، تیم مرمت چهار کمان نقاشی‌شده را در بخش پایینی تخت آشکار کردند؛ احتمالاً این کمان‌ها بخشی از 9 کمان اصلی هستند که به عنوان نماد مصر علیا و سفلی و هفت سرزمین دیگر تحت فرمانروایی پادشاه مصر شناخته می‌شدند.

در یکی دیگر از صحنه‌هایی که ارائه پیشکش توسط فرعون به خدایان را به تصویر کشیده است، پیش‌بند فرعون با دو گیاه تزئین شده است: پاپیروس (بالا) که نشان مصر سفلی است و نیلوفر آبی (پایین) که نماد مصر علیا است و نشان می‌دهد شاه فرمانروای هر دو بخش کشور است.

new-paintings-and-deta-1

تصویر رنگارنگ قایقی که معبد خدا را حمل می‌کند

شاید تماشایی‌ترین صحنه، صحنه‌ای است که قایق مقدس خدای محلی، خنوم، که حامل معبد خداست، توسط چندین کاهن حمل می‌شود. این قایق در طی مراسمی از بخش داخلی معبد خارج می‌شد تا مردم اسنا بتوانند در مناسبت‌های ویژه حداقل معبد بسته خدا را ببینند. برای بقیه سال، این قایق در معبد مخفی بود و تنها کاهنان به آن دسترسی داشتند.

منبع: faradeed-211637

برچسب ها
نسخه اصل مطلب