جستجو
رویداد ایران > رویداد > سیاسی > در اجلاس بریکس صورت گرفت؛ شی: باید به‌دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان باشیم/ رئیس‌جمهور برزیل: غزه به بزرگترین قبرستان جهان تبدیل شده؛ نخست‌وزیر هند: چندجانبه‌گرایی باید تقویت شود

در اجلاس بریکس صورت گرفت؛ شی: باید به‌دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان باشیم/ رئیس‌جمهور برزیل: غزه به بزرگترین قبرستان جهان تبدیل شده؛ نخست‌وزیر هند: چندجانبه‌گرایی باید تقویت شود

در نشست بریکس رئیس‌جمهور چین و رئیس‌جمهور برزیل و نخست‌وزیر هند مطالبی را اظهار کردند و رئیس‌جمهور چین خواستار آتش‌بس در غره شدند.

«شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین روز چهارشنبه و طی سخنرانی در نشست بریکس در کازان روسیه گفت: هر چه تنش بیشتر شود تلاش ما برای شکل‌دادن بر غلبه بر تنش‌ها باید بیشتر شود. با همکاری می تونیم فصل جدیدی برای همکاری بریکس بگشاییم.

به گزارش ایسنا، او گفت: بریکس متعهد به صلح است و ما باید مدافعان این صلح باشیم، ما یک جامعه در هم تنیده هستیم و از طریق این همکاری و روابط می‌توانیم آینده بهتری رقم بزنیم.

شی با اشاره به جنگ اوکراین گفت: بحران اوکراین ادامه دارد؛ چین و برزیل و کشورهای جنوب جهان گروه دوستانه‌ای برای حل بحران ایجاد کردند. هدف صدای بیشتر در حمایت از صلح است. باید سه اصل اساسی را در نظر داشت که شامل مقابله با گسترش بحران، محدود کردن بحران و جلوگیری از کنترل خارج شدن آن است.

وی گفت: بحران غزه ادامه داشت که لبنان هم شروع شد، باید به دنبال آتش‌بس باشیم، باید به دنبال راه حل دائم برای مساله فلسطین باشیم، باید بریکسی بسازیم که متعهد به صلح و توسعه پایدار است. همان‌طور که فن‌آوری و پیشرفت افزایش یافته است، باید به دنبال همکاری در این زمینه باشیم.

وی همچنین خواستار ایجاد بریکس متعهد به از بین بردن اختلافات با اصلاح حکمرانی جهانی شد و گفت: باید در نظر داشته باشیم که اصلاح حکمرانی جهانی عقب مانده است. باید چندجانبه‌گرایی رادر نظر داشته باشیم.

وی همچنین خواستار همکاری و گفت‌وگوی تمدن‌ها شد.

غزه به بزرگترین قبرستان جهان تبدیل شده است

«لولا داسیلوا» رئیس‌جمهور برزیل  که به‌صورت آنلاین در این نشست حضور داشت، گفت: کشورهای آسیب پذیر علاقه‌ای به رویکردهای تحمیلی کشورهای قدرتمند ندارند.

او گفت: همان‌گونه که رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی خود در مجمع عمومی اشاره کرد، غزه به بزرگترین قبرستان جهانی تبدیل شده و خشونت‌ها به کرانه باختری و لبنان کشیده شده و شاهد تنش در اوکراین هستیم.

توسعه اعضای بریکس نشان‌دهنده قصد کشورها برای تقویت همکاری‌هاست

«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر نیز در این نشست تاکید کرد که قاهره به اهمیت تقویت نظام بین‌المللی چندجانبه با محوریت سازمان ملل معتقد است و خاطرنشان کرد که گسترش عضویت در گروه بریکس در ابتدای سال جاری موید هدف بریکس است.

السیسی افزود: «مصر به اهمیت تقویت نظام بین المللی چندجانبه با محوریت سازمان ملل متحد و آژانس های آن معتقد است، زیرا این پایه اساسی برای حفظ دستاوردهای صلح، ثبات و توسعه و تضمین قوی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است. توسعه اعضای بریکس در ابتدای سال جاری نشان دهنده قصد کشورهای بریکس برای تقویت همکاری‌های چندجانبه و بالا بردن صدا و منافع کشورهای در حال توسعه در مجامع مختلف بین المللی و منطقه‌ای است».

وی تاکید کرد: «مصر آمادگی خود را برای تقویت همکاری با کشورهای بریکس و تسویه‌حساب‌ها به ارزهای ملی تایید می‌کند».

چندجانبه‌گرایی باید تقویت شود

«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند هم در این نشست گفت: «بریکس در شکل توسعه‌یافته آن حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان و ۵۰ درصد اقتصاد جهان را داراست. بریکس به اهداف زیادی دست یافته و اطمینان دارم در آینده این سازمان به عنوان یک واسطقه موثر در مقابله با چالش‌های جدید تبدیل می‌شود».

وی گفت که کشورش «از یکپارچکی مالی میان اعضای بریکس استقبال کرده و تجارت با استفاده از پول ملی کشورها نیز از موارد مورد استقبال هند است».

نخست‌وزیر هند گفت: هند به افزایش همکای‌ها متعهد است. معتقدیم که چندجانبه‌گرایی باید تقویت شود و این باور مشترک ماست که انسانیت می‌تواند باعث آینده‌ای درخشان برای نسل‌های آینده شود.

حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها باید به رسمیت شناخته شود

«سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در سخنرانی خود گفت: داستان ما به عنوان بریکس، داستان همبستگی است؛ احترام متقابل و منافع مشترک. بریکس در واقع تجمع فراگیر است برای کشورهای جنوب جهانی. باید از پتانسیل خود برای شراکت اقتصادی و توسعه پایدار برای همه و نه فقط برخی، استفاده کنیم. باید اقدامات جسورانه انجام دهیم تا برای همه آبادانی به ارمغان آوریم. به کمک یکدیگر می‌توانیم بریکسی با نقش برطرف‌سازی چالش‌های موجود داشته باشیم.

او گفت: همان‌طور که به دنبال توسعه پایدار هستیم، باید چالش‌ها را هم درنظر داشته باشیم، مثل چالش‌های آب و هوایی و کشورهایی را در نظر داشته باشیم که در تغییرات آب و هوایی نقشی نداشته‌اند و بیشترین تاثیر را می‌گیرند. باید همکاری را بین اعضای بریکس را با برنامه توسعه مشترک، همکاری صنعتی و تبادلات فن آوری و مسیرهای تجاری برای صنعتی سازی افزایش دهیم.

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی همچنین خواستار اصلاح سازمان تجارت جهانی شد.

رامافوسا افزود: منازعاتی که در غزه و خاورمیانه همچنان قربانی می‌گیرد و باعث کشته‌شدن بسیاری از مردم فلسطین شده، نگران کننده است. باید اصرار کنیم آتش‌بس در آنجا شکل بگیرد که تاثیر فوری داشته باشد و حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها به رسمیت شناخته شود. بریکس باید برای صلح و پیشرفت جهانی در تمام سطوح موثرتر شود.

 

منبع: etemadonline-680889

برچسب ها
نسخه اصل مطلب