(تصاویر) زها حدید، مرکز تحقیقاتی «علیشیر نوایی» را میسازد؛ اما نه در ایران!
معماران زها حدید با الهام از معماری سنتی، سازه ای مبتکرانه ساختهاند که از نوعی سیستم خنککننده سنتی بهرهمند است. این سازه مرکز علمی بین المللی در ازبکستان است که به احترام شاعر، نویسنده، زبان شناس و سیاستمدار مهم قرن پانزدهم، «علیشیر نوایی» نام گرفته است.
مرکز تحقیقات علمی بین المللی «علیشیر نوایی» که به نام شاعر، نویسنده، زبان شناس و سیاستمدار مهم قرن پانزدهم نامگذاری شده است، طاقهای بزرگ و گستردهای دارد. شکل کلی آن از برجهای بادگیر سنتی معماری آسیای مرکزی و خاورمیانه الهام گرفته شده است. این نوع معماری قرنهاست که برای کمک به سازگاری با گرمای بیابان حتی در کشور خودمان، ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
طاقهای منحنی آن از آجر محلی ساخته شدهاند که به صورت ساختارهای توخالی با دهانههایی که باد را جذب میکنند، هوا را به داخل ساختمان هدایت میکنند. در گرمترین ماههای تابستان، این سیستم توسط برخی از فنهای برقی و مهپاشی آب نیز پشتیبانی میشود تا هوا را قبل از ورود و گردش در داخل سازه خنک کند.
باید بدانید که برنده اخیر جایزه استرلینگ New Library، کالج Magdalene نیز، از این تکنیک استفاده کرد.
فضای داخلی این مرکز تحقیقاتی ۲۳۰۰۰ متر مربع است و شامل موزه ادبیات و همچنین مناطق تحقیقاتی، یک کارگاه و گنجینهای شامل مجموعهای از ۳۵۰۰ کتاب تاریخی و نسخه خطی است. همچنین با ۱۳ سالن دائمی نمایشگاه در اطراف یک حیاط مرکزی، همکاری بین بخش آموزش ادبی، پژوهش و هنرهای نمایشی را آسانتر میکند.
لازم به ذکر است که هنوز اطلاعاتی در مورد زمان اتمام این پروژه در دسترس نیست.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-211073