جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (عکس) همه چیز درباره بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی تک‌شیشه‌ای جهان

(عکس) همه چیز درباره بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی تک‌شیشه‌ای جهان

تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری (FAST)، در منطقه کارست در گوئیژو، در جنوب غربی چین واقع شده و از ژانویه ۲۰۲۰ شروع به کار کرده است. اما قصد دارد فاز دوم ۲۴ تلسکوپ رادیویی متحرک جدید را هم اضافه کند که هر کدام ۴۰ متر خواهند بود.

تلسکوپ‌های رادیویی سیگنال‌هایی را از اجسامی در آسمان که توسط انسان ساخته نشده‌اند، دریافت می‌کنند. بعضی از این تلسکوپ ها ظروف بزرگ هستند و برخی دیگر هم مانند نرده ها یا چارچوب های فلزی عمودی کوچکی هستند که در سراسر چشم انداز پراکنده شده اند.

محیط الکترومغناطیسی «آرام»

ساخت تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری (FAST) به طور رسمی در ۲۵ سپتامبر، در هشتمین سالگرد تکمیل FAST آغاز شد.

به گفته تلویزیون مرکزی چین (CCTV) این گسترش که FAST Core Array نام دارد، با هدف استفاده از محیط الکترومغناطیسی «آرام» است که در شعاع ۳ مایلی (۵ کیلومتری) در اطراف تلسکوپ خواهد بود.
این سایت ابتدا برای موقعیت دورافتاده و توپوگرافی طبیعی منطقه انتخاب شد. اما هنگامی که تلسکوپ های جدید در یک آرایه ترکیب شوند، وضوح و قابلیت تشخیص را افزایش می دهند.

هدف این طرح این است که به دانشمندان اجازه دهد تحقیقات عمیق‌تری در زمینه‌های مختلف، از جمله رویدادهای امواج گرانشی، انفجارهای سریع رادیویی، ابرنواخترها و رویدادهای اختلال جزر و مدی سیاه‌چاله انجام دهند.

شناسایی ستاره های نوترونی

به گزارش سایت china-fast-radio بر اساس مقاله ای در آرایه، این موضوع به آگاهی از موقعیت فضایی، شناسایی اجرام کوچک منظومه شمسی، ارتباط و کنترل کاوشگرهای فضایی عمیق و مناطق دیگر کمک خواهد کرد.
FAST در سال ۲۰۱۶ تکمیل و در اوایل سال ۲۰۲۰ به طور کامل عملیاتی شد. تاکنون نیز بیش از ۹۰۰ تپ اختر یا ستاره نوترونی سریع در حال چرخش را شناسایی کرده است. این مرکز غول پیکر همچنین از اوایل سال ۲۰۲۱ پذیرای درخواست های تحقیقاتی دانشمندان و تیم های بین المللی بوده است.

منبع: همشهری

منبع: faradeed-209325

برچسب ها
نسخه اصل مطلب