مدیر پایگاه میراث جهانی تختجمشید:
حریم و منظر تختجمشید با مخاطره مواجه نیست/قصد احداث سرویس بهداشتی پُرتابل است
طی روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر تهدید و شکستن حریم تختجمشید با انجام ساخت و ساز در حریم درجه یک این میراث جهانی، منتشر شده بود که علیرضا عسکری چاوردی آن را به شکل کامل رد کرده است.
عسکری چاوردی در پاسخ شایعاتی که به واسطه ایجاد اتاقکهایی در فضای جنگلی حریم تخت جمشید شکل گرفته و منعکس شده بود، گفت: این اتاقکها با هدف برپایی غرفه ویژه صنایع دستی و همچنین ایجاد سرویس بهداشتی و نمازخانه، احداث شده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تختجمشید با این تاکید که سازههای استفاده شده، آسیبی به حریم این اثر وارد نمیکند، گفت: فعالان حوزه میراث فرهنگی نگران نباشند زیرا این سازهها خدشهای به مجموعه جهانی تختجمشید وارد نمیکند.
عسکری چاوردی مدعی شد که طی سالهای گذشته اقداماتی برای احداث سرویس بهداشتی در این محدوده انجام و در همین محل کانکس فلزی قرار داده شده بود که به دلیل فرسودگی و بو و منظره نامناسب، برچیده شد.
او افزود: با به پایان رسیدن زمان بازدید از مجموعه جهانی تخت جمشید دسترسی مردم به سرویس های بهداشتی داخل مجموعه امکانپذیر نیست، بنابر این ساخت نمازخانه، وضوخانه و سرویس های بهداشتی به صورت پرتابل (قابل جابه جایی) که استفاده عمومی دارد، از نظر منظری در بین درختان جای گرفته و هیچ خدشهای به تخت جمشید وارد نمیکند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید ادامه داد: در تمام سالهای گذشته تعداد زیادی سرویس بهداشتی در سایت جهانی تخت جمشید ساخته شده است و محل این سرویسها در فاصله یک کیلومتری سایت میراثی قرار دارد.
او با اشاره به اینکه سرویسهای بهداشتی قابل جابهجایی، که کیفیت مناسبی دارد جایگزین استفاده از کانکسهای فلزی شده است، گفت: کلیات طرح در شورای فنی استان فارس تصویب شده و قرار است سازه به صورت قابل جابه جایی و توسط شرکتی کاملا دولتی و در زمینی دولتی اجرا شود و هیچ مالکیت و انتفاع شخصی در آن وجود نداشته باشد.
عسکری چاوردی گفت: هدف از ساخت این تاسیسات که شامل سرویس بهداشتی و تعداد حجره عرضه صنایعدستی خواهد بود، ارتقاء سطح خدماتدهی به گردشگران است.
به گزارش رویداد ایران، سایت جهانی تخت جمشید، مجموعهای از چند کاخ تو در تو در کنار دشت مرودشت است که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده و پایتخت تشریفاتی هخامنشیان بوده است.
این مجموعه جهانی که اردیبهشت سال ۱۳۵۸ ثبت جهانی شد، در ۱۰ کیلومتری شمال مرودشت و ۵۷ کیلومتری شیراز واقع شده و هرساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است.
انتهای پیام