محققان: سفر کردن میتواند سرعت پیری را کاهش دهد
براساس گزارش واشنگتن پست، محققان دانشگاه ادیث کوان (Edith Cowan) استرالیا دریافتند تجربیات مثبت سفرکردن –تعاملات اجتماعی، فعالیت بدنی و مصرف غذاهای سالم– میتواند روند پیری را به تأخیر بیندازد. «فانگلی هو» (Fangli Hu)، محقق اصلی این مطالعه، میگوید:
«توریسم صرفاً گذراندن اوقات فراغت و تفریح نیست و نقش مهمی در سلامت فردی و سلامت عمومی ایفا میکند.»
چگونه سفر سرعت پیری را کاهش میدهد؟
در این پژوهش نظری که خود بخشی از پروژهای چندساله، میانرشتهای و شامل دادههای تجربی نیز میشود، محققان دریافتند بسیاری از سبکهای زندگی که متخصصان آنها را تأیید کردهاند، مانند مشارکت اجتماعی، قدردانی از طبیعت، پیادهروی و مصرف وعدههای غذایی مغذی، در سفر وجود دارند. بهعبارتی، سفر مجموعهای از فعالیتهایی است که هرکدام تأثیر مثبتی بر سلامت دارند؛ برای مثال در سفر فعالیتهای فیزیکی مانند پیادهروی، کوهنوردی و دوچرخهسواری را نیز انجام میدهیم.
از سویی، به گفته محققان محیطهای طبیعی، مانند جنگل و ساحل، میتوانند در کاهش اضطراب و افزایش آرامش ذهنی و ارتقای سلامت بدنی کمکمان کنند. همچنین بودن در کنار سایر گردشگران یا افراد محلی، حتی حیوانات میتواند خلقوخوی ما را بهبود ببخشد و عملکرد شناختی ذهنمان را تقویت کند. علاوهبراین، سفر خود میتواند به تغذیه سالم منجر شود.
همچنین توریسم معمولاً افراد را در معرض محیطی جدید قرار میدهد و موجب افزایش نرخ متابولیک و تأثیر مثبت بر بدن میشود. واکنش بدن به محیط جدید توانایی آن برای درک و دفاع از خود در برابر تهدیدات خارجی را بهبود میبخشد. به زبان ساده، سیستم دفاع شخصی فرد انعطافپذیرتر میشود؛ هورمونهایی که برای ترمیم و بازسازی بافتها مفید هستند، ممکن است در سفر آزاد شوند و عملکرد سیستم خودترمیمی را ارتقا دهند.
بااینحال ممکن است سفر نکات منفی نیز داشته باشد؛ این تحقیق اشاره کرده است که گردشگران میتوانند با مسائلی مانند بیماریهای عفونی، تصادف، جراحت و خشونت مواجه شوند. بهصورت کلی، سفر باید کاری کند سرعت پیشروی آنتروپی کمتر شود، نه بیشتر.
یافتههای مطالعه حاضر در ژورنال Travel Research منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو
منبع: faradeed-208825