جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > آزمایش ناموفق «مرگبارترین سلاح هسته‌ای جهان» در روسیه؛ «شیطان ۲» چیست؟

آزمایش ناموفق «مرگبارترین سلاح هسته‌ای جهان» در روسیه؛ «شیطان ۲» چیست؟

از زمان رونمایی آر. اس۲۸، رسانه‌های روسی گزارش داده‌اند که این موشک می‌تواند تا ۱۶ کلاهک هسته‌ای مستقل را حمل کند. اما کوردا گفت که این تعداد احتمالاً بسیار کمتر است و «شاید تا ۱۰ کلاهک» باشد. به گفته ارتش روسیه، این موشک همچنین بردی حداقل ۱۸ هزار کیلومتری دارد و وزن آن بیش از ۲۰۸ تن است.

تصاویر ماهواره‌ای که در پایان سپتامبر گرفته شده، کارشناسان تسلیحاتی را به این باور رسانده که روسیه تلاش کرده است موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید خود، «سَرمَت آر. اس ۲۸» را آزمایش کند، اما دچار «یک شکست فاجعه‌بار» شده و نگرانی‌هایی را در مورد زرادخانه هسته‌ای این کشور به وجود آورده است. 

به گزارش یورو نیوز؛ این موشک ۳۵ متری که قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را دارد، در گزارش‌های گذشته از سوی رسانه‌های مختلف داخل و خارج از روسیه با عنوان «شیطان ۲» و «مرگبارترین سلاح جهان» معرفی شده است و به دلیل توانایی‌های تخریبی ادعایی‌اش نگرانی‌هایی را افزایش داده است. 

تصاویر اخیر یک گودال بزرگ در یک سایت پرتاب در پلِسِتسک در شمال روسیه را نشان می‌دهد. این کشف نخستین بار در ۲۱ سپتامبر توسط یک تحلیلگر منبع باز با نام مستعار «MeNMyRC» در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد. او نوشت: «همان‌طور که کاملاً مشهود است، آزمایش موشک سرمت آر. اس ۲۸ کاملاً شکست خورده است.» 

این معاهده پیشنهادی هرگونه انفجار هسته‌ای را، چه برای اهداف نظامی و چه برای اهداف صلح‌آمیز، ممنوع می‌کند. این معاهده برای آن که اجرایی شود، باید قبل از دبیرکل سازمان ملل توسط ۴۴ کشور «دارای قابلیت هسته‌ای» تصویب شود. 

در نوامبر ۲۰۲۳، پوتین تصویب روسیه از این معاهده را با هدف همگام شدن با موضع ایالات متحده پس گرفت. با توجه به اینکه چندین کشور دارای سلاح هسته‌ای هنوز این معاهده را امضا یا تصویب نکرده‌اند، آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در جهان همچنان ادامه دارد. 

به گفته کوردا، تولید موشک‌های جدیدی مانند سرمت آر. اس۲۸ یا «شیطان ۲» بخشی از فرایند نوسازی است که «همه کشورهای مسلح به سلاح‌های هسته‌ای آن را طی می‌کنند.» 

وضعیت واقعی این سلاح پس از چهارمین آزمایش مشکوک به شکست هنوز نامشخص است. پوتین و رسانه‌های روسی گفته‌اند که آر. اس ۲۸ سال‌هاست که از نظر رزمی آماده و عملیاتی است، اما تصاویر گودال سپتامبر برای بسیاری از کارشناسان این ادعاها را زیر سؤال برده است. 

کوردا گفت که با وجود هرگونه چالش در آزمایش‌ها، روسیه به کار بر روی آر. اس ۲۸ ادامه خواهد داد. او توضیح داد: «واضح است که روسیه با نصب سازه‌ها برای تسهیل استقرار این موشک پیش می‌رود. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که ساخت و ساز عمده در هنگ یکم لشکر موشکی ۶۲ در جنوب سیبری در حال انجام است و به زودی در دیگر سایت‌های مورد انتظار نیز آغاز خواهد شد.»

منبع: fararu-783166

برچسب ها
نسخه اصل مطلب