ستیزهجویی با طبیعت ریشه در نبود آموزش دوران کودکی دارد
عطا پورشیرزاد با اشاره به آغاز مهرواره ملی «با طبیعت بخوانیم» در هفته کودک با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از همه نهادهای مسئول خواست تا زمینه آموزش و انس و الفت کودکان و نوجوانان با محیط زیست را بیشتر فراهم کنند.
او ضمن یادآوری اینکه انس کودکان با محیط زیست به عنوان یک ضرورت دنبال می شود و ستیزه جویی با طبیعت، ریشه در نبود آموزشهای حرفهای در دوران کودکی دارد، گفت: اگر ما امروز شاهد آسیبهای شکار و صید بی رویه، آتش سوزی های عمدی، زنده گیری پرندگان، دام گستری و زنده گیری گونه های حیات وحش یا سایر مصادیق آسیب به محیط زیست هستیم، همه این موارد ریشه در آن دارد که متخلفان در دوران کودکی نتوانستهاند ارتباط موثر و درستی با طبیعت برقرار کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس گفت: محیط زیست در تلاش است تا با بهرهبرداری از ظرفیت بازوی اجرایی بدون توقعی به نام جامعه کودکان و دانش آموزان برنامههای مناسبی را در هفته کودک به ویژه روز کودک و محیط زیست در استان فارس اجرا کند که یکی از آنها حضور این دانش آموزان در مسابقات فرهنگی و تربیتی و ترویج برنامه های محیط زیست در هفته کودک است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انسان نیاز به ارتباط با طبیعت دارد، افزود: روح انسان آمیخته با طبیعت است و جسم او طی سالیان دراز در طبیعت پرورش یافته و به صورت کنونی تبلور یافته است. بر همین اساس از همان دوران کودکی، طبیعت انسان را جذب می کند. گذراندن وقت در طبیعت به پدید آمدن حس شگفتی و کنجکاوی در کودکان کمک میکند. بودن در طبیعت به کودکان کمک می کند که هشیار باشند و از همه حواس خود استفاده کنند.
رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس نیز برخی از برنامه های این اداره کل در هفته کودک را تشریح و اضافه کرد: زندگی مدرن سازمان یافته و کنترل شده، شانس اکتشاف و خودآموزی را از کودکان می گیرد. در چنین وضعیتی، داشتن امکان پژوهش و اکتشاف در طبیعت، تمرکز و ظرفیت یادگیری کودکان را افزایش می دهد، کودکی به عنوان تاثیرگذارترین دوران مرحله شکل گیری شخصیت برای سراسر عمر است، طبیعت امکان بهره مند شدن از هوای تازه و تحرک بدنی را برای کودکان فراهم می آورد که هر دو برای سلامتی جسمی و ذهنی کودکان ضروری اند.
زهرا شفیعی سروستانی اضافه کرد: تخریب و نابودی محیط زیست، یک واقعیت دردناک در دنیای امروز است. افزایش پیوند میان کودکان و طبیعت برای آگاهی نسل جدید از ارزش های محیط زیستی، بسیار اهمیت دارد. در همین راستا استان فارس، به عنوان پرچمدار طرح آموزش محیط زیست به کودکان؛ طی سالهای اخیر، تلاشهای بسیاری انجام داده است.
وی افزود: تولید محتواهای اداره آموزش و مشارکت مردمی حفاظت محیط زیست فارس، بیشتر در زمینه انمیشن های کوتاه محیط زیستی، کلیپ انمیشن موزیکال کودکانه، کتاب، عروسک های حیوانات و دفترچه های آموزشی بوده است.
امسال نیز تلاش داریم همزمان با هفته ملی کودک، مهرواره ملی «با طبیعت بخوانیم» را با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس آغاز کنیم. در این مهرواره آثار در قالب خوانش داستان های کوتاه محیط زیستی به شکل پادکست تولید و به دبیرخانه مهرواره فرستاده می شود.
شفیعی سروستانی گفت: پادکستهای ارزشمند حاصل از این مهرواره در کنار طرح دیگر این اداره کل با عنوان «تولید پادکستهای داستانی» با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان فارس در بستر فضای مجازی به شکل یک کانال داستانهای محیط زیستی برای کودکان و نوجوانان منتشر شود. امید است با این اقدامات گامی برای ارتباط بیشتر بین کودکان و نوجوانان با محیط زیست ایجاد شود و امروز بر علاقمندی کودکان این سرزمین برای حفاظت بیشتر از طبیعت سرزمینمان در سال های بعد بیفزاییم.
انتهای پیام