(تصاویر) زنی که زمان میفروخت و مردی که میخواست جلویش را بگیرد
بیش از یک قرن پیش یکی از اعضای خانواده بلویل حداقل سه بار در هفته به رصدخانه سلطنتی گرینویچ میرفت. این عضو خانواده بلویل ساعتش را تنظیم میکرد و دور شهر لندن راه میافتاد تا این اطلاعات را به خواستارانش عرضه کند و بفروشد.
وقتی روث آخرین عضو خانواده بلویل در سال ۱۹۴۳ درگذشت بیش از نیم قرن بود که به کار عرضه و فروش اعلام ساعت به شهروندان مشغول بود.
رقیب آنها سنت جان وین تلاش کرد تا کسبوکار آنها را نابود کند.
تلاشهای او نتیجه معکوس داد و باعث رونق کسبوکار خانواده بلویل شد.
توضیح تصویر،جان آرنولد، ساعتساز و خانوادهاش
کسبوکارهای وابسته به اطلاع از زمان دقیق از تغییر روال خدمات رصدخانه آزرده شده بودند و این فرصتی برای خاندان بلویل بود تا کسبوکار پخش و فروش اعلام زمان خود را شروع کند.
بلویل به عنوان دستیار و کارآموز پیشین پاند هر روز صبح امکان حضور در رصدخانه گرینویچ را داشت.
اولین کاری که انجام میداد تنظیم زمانسنجی بود که همراه داشت و سپس با درشکه خود به سوی مشتریانی میرفت که حاضر بودند در مقابل آگاهی از زمان و تنظیم ساعتهای خود پول پرداخت کنند.
در هنگام مرگش در سال ۱۸۵۶ او بیش از ۲۰۰ مشتری دائمی داشت.
همسر سوم او ماریا کارش را ادامه داد.
وقتی ماریا هم درگذشت دخترش الیزابت روث فروشنده زمان شد.
«وقت طلاست»
خانواده بلویل همگی از ساعت مورد اعتماد و معتبر جان آرنولد استفاده میکردند؛ ساعتی که به سفارش دوک ساسکس ساخته شد، اما او گفت «شبیه لگن است» و آن را نپذیرفت.
ایده ساخت ساعت به طرز شگفتآوری ساده بود، چنان ساده که بیشتر پیشتازان عرصه فناوری نبوغ موجود در آن را دستکم گرفتند.
وین در جمعی از اعضای شورای شهر لندن و مشاوران، به احتمال وجود اشتباهات در روش بلویل اشاره کرد.
او که مدیر شرکت تایم استاندارد بود، به حاضران در جلسه سخنرانی خود گفت «بینظمیهای موجود در ساعتهای عمومی شهر لندن، به طور مستقیم مسئول مقادیر هنگفت ضرر و زیانهای مادی و اقتصادی است».
او «ناکارآمدی» سیستم خانواده بلویل را شرح داد، و بیتوجهی و عدم واکنش دولت، شورای شهر لندن و انجمن شهر و عموم مردم را عامل اصلی «وضعیت آشفته موجود» برشمرد.
او گفت: «شاید جالب باشد بدانید چگونه ساعت رسمی گرینویچ به تجارتخانه ساعت و زمان تبدیل شده است».
«خانمی با یک زمانسنج توانسته است این اجازه را از اخترشناس سلطنتی رصدخانه گرینویچ کسب کند (اجازهای که بعید است به یک مرد داده میشد) تا هر وقت وقت که مایل است به رصدخانه برود و ساعتش را تنظیم کند».
«این کسبوکار تا همین امروز توسط یکی از جانشینان او که فکر میکنم هنوز هم یک زن است، ادامه یافته است».
توضیح تصویر،متن سخنرانی سنت جان وین در صورتجلسه انجمن حوزههای شهری لندن
سرمقاله روزنامه تایمز با عنوان «ساعتهای دروغین» هم بحث و جدلهای فراوانی در بخش اظهار نظرات برانگیخت.
جان کاکبرن از منطقه آپر نوروود لندن پیشنهاد کرده بود: «در مورد ساعتهای نمایش داده شده در خیابانها و مکانهای عمومی لندن باید اندکی سانسور اعمال شود».
«به طور معمول میبینیم که ساعتها با فاصله مکانی حدود ۱۰۰ متر سه تا چهار دقیقه با هم اختلاف زمانی دارند. فردگرایی و آزادی فردی از جنبههای بسیاری پسندیده است اما در ساعت و صنعت ساعتسازی جایی ندارد».
«دروغگویی در وقتنگهداری کار نفرتانگیزی است و نباید آن را تحمل کرد».
توضیح تصویر،ماریا بلویل
تمام مردان خشمگینی که با نامههای خود در روزنامهها اظهارنظر کرده بودند، هیچ از تاثیر نظرات خود بر کسبوکار ساده روث بلویل آگاه نبودند.
این اظهارنظرها نه تنها باعث نشد تا مردم با کنار گذاشتن شیوههای قدیمی او به زمانسنجی الکترونیکی روی بیاورند، بلکه توجه کسانی که تا پیش از آن از خدمات او آگاهی نداشتند و مشتریاش نبودند را نیز جلب شود.
از آن پس باب شد که افراد از چنین خدمات شخصی استفاده کنند و توانایی پرداخت هزینه بروزرسانی ساعت سه بار در هفته برای افراد اعتبار به همراه میآورد.
توجه عمومی رسانهها باعث شد که به خانم بلویل لقب «بانوی زمان گرینویچ» بدهند و در مجلههایی مانند تاتلر و ایونینگ نیوز گزارشهایی از او منتشر شد.
چندی بعد او گفت وین باعث شهرت بیشتر او شد.
توضیح تصویر،روث بلویل بر تنظیم یک ساعت اداری نظارت میکند
بلویل توانست کسبوکار خود را تا سال ۱۹۴۰ باثبات نگه دارد تا اینکه جنگ جهانی دوم امن و ایمن دور خیابانهای شهر گشتن را برای زنی ۸۶ ساله دشوار و ناممکن کرد.
سه سال پس از آن روث درحالی که آرنولد در کنارش بود از دنیا رفت. او در وصیتنامهاش آرنولد را به موزه ساعتسازان اهدا کرد.
وقتی سرانجام زمان برای او به پایان رسید، شماری از روزنامههای سراسری خبر درگذشت او را منتشر کردند.
رسم زمانفروشی بلویل هم با درگذشت بانوی زمان گرینویچ برافتاد.
منبع: بی بی سی
منبع: faradeed-208370