جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > جت‌های جنگنده نسل هفتم چه ویژگی‌هایی خواهند داشت؟

جت‌های جنگنده نسل هفتم چه ویژگی‌هایی خواهند داشت؟

در نظر گرفتن طبقه بندی “نسلی” برای جت‌های جنگنده جالب است، زیرا قبل از تولید F-۳۵، این عبارت چیزی نبود که دولت یا پیمانکاران استفاده می‌کردند. در واقع استفاده از عبارت نسل یک ترفند بازاریابی بود که توسط لاکهید مارتین ابداع شد که مورد توجه قرار گرفت و بخشی از واژگان عمومی پذیرفته شده در بین عموم شد.

به گزارش روزیاتو، در حال حاضر، هواپیما‌های جنگی ساخته شده در گذشته نیز در طبقه بندی‌های رسمی نسلی قرار گرفته اند. پیشرفته‌ترین جت‌های جنگنده دوران مدرن مانند F-۲۲ Raptor و F-۳۵ Lightning II بخشی از نسل پنجم هستند، در حالی که جنگنده‌های نسل ششم که هنوز در حال توسعه هستند و انتظار نمی‌رود تا سال ۲۰۳۰ تحویل داده شوند.

بنابراین، تا زمانی که جزئیات مربوط به جت‌های نسل هفتم حتی رسماً اعلام شود نیز فاصله زیادی داریم – احتمالاً دهه ها. این بدان معنا نیست که مهندسان یا پیمانکاران دفاعی در حال حاضر به این فکر نکرده اند که جت نسل هفتم ممکن است دارای چه قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی باشد. هرگز زود نیست که احتمالات فناوری نسل بعدی را شروع کنیم. به گفته گرت جنینگز، سردبیر بخش هوانوردی در مجله Janes، «می‌توان به پیشرفت نسل‌های قبلی نگاه کرد و آن را تعمیم داد تا به ویژگی‌های یک جت نسل هفتم رسید».

یک جنگنده نسل هفتمی بدون شک از رپتور یا لایتنینگ II پیشرفته‌تر خواهد بود، که به طور بالقوه به معنای قابلیت‌های پنهانکاری، تجهیزات آویونیک بهتر و نمایشگر کلاهخودی پیشرفته (HUD) است. در ادامه این مطلب می‌خواهیم بررسی کنیم که یک جنگنده نسل هفتمی چه قابلیت‌هایی خواهد داشت.

برنامه‌های نسل هفتم ممکن است پروژه‌هایی مشترک باشند

هزینه هواپیمایی چنین پیشرفته چقدر خواهد بود؟ برنامه F-۳۵ به تنهایی ثابت کرده است که فناوری نسل بعدی چقدر می‌توانند گران باشند و در طول عمرشان به تریلیون‌ها دلار برسند. بنابراین، یک جنگنده نسل هفتم، چه خودران یا دارای خلبان، نمی‌تواند ارزان‌تر از یک F-۳۵ باشد، می‌تواند؟ در حالی که امکان ساخت جت‌های جنگنده پیشرفته‌تر با قیمتی کمتر از F-۳۵ وجود دارد، راه حل‌هایی برای کاهش هزینه‌ها وجود دارد.

بریتانیا، ژاپن و ایتالیا در سال ۲۰۲۳ توافق کردند تا با هم روی پروژه جت جنگنده نسل آینده کار کنند. نه تنها همکاری با کشور‌های متحد برای تولید یک جت جنگنده نسل بعدی می‌تواند به کاهش هزینه‌ها کمک کند، بلکه می‌تواند نابغه‌های حوزه دفاعی را گرد هم آورد.

هنگامی که تمرکز بر جت‌های جنگنده نسل هفتم است، توسعه دهندگان باید ببینند که چه چیزی باعث شده جت‌های نسل پنجم و ششم موثر باشند و همچنین چه نقاط ضعفی دارند. تلاش هماهنگ از بسیاری جهات کمک خواهد کرد، اما نگرانی‌های امنیتی نیز وجود دارد. ایالات متحده F-۲۲ را به هیچ کشور دیگری صادر نمی‌کند تا اسرار خاصی را در سینه این جنگنده پیشرفته نگه دارد، زیرا در حالی که برخی کشور‌ها ممکن است امروز متحد ایالات متحده باشند، این اتحادمی تواند پس از چند مذاکره دیپلماتیک ضعیف یا تغییر در ارزش‌ها تغییر کند.

منبع: fararu-780618

برچسب ها
نسخه اصل مطلب