محمد میرزایی خاطرنشان کرد: در طول فصول بهار و تابستان مجوز جوجه ریزی برای بیش از 8 میلیون و 197 هزار قطعه صادر شده است.
میرزایی با اذعان به اینکه تعهد جوجه ریزی ماهانه این شهرستان بیش از یک میلیون و 278 هزار قطعه است، گفت: این شهرستان با 90 واحد مرغداری گوشتی، ظرفیت جوجه ریزی بیش از سه میلیون و 399 هزار قطعه را در هر دوره دارا است.
به گفته سرپرست جهادکشاورزی شهرستان شیراز در بازه زمانی مذکور 329 مجوز جوجه ریزی برای واحد های پرورش مرغ گوشتی صادر شده است.
میرزایی با اشاره به اینکه جوجههای یک روزه مورد استفاده در واحدهای پرورش از نژادهای آرین، راس، کاپ و آربراکرز بودهاند، افزود: برآورد می شود بیش از 18 هزار و 745 تن مرغ در این شهرستان تولید و روانه کشتارگاههای مختلف شده است.
وی با تاکید بر نقش خطیر جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی جامعه و اجرای سیاست های سازمانی، گفت: برای افزایش بهرهوری در واحدهای تولیدی و تولید حداکثری گوشت مرغ، همکاری با شرکت های تعاونی و زنجیره های تولید گوشت مرغ فعال شهرستان شیراز مد نظر بوده است.
میرزایی گفت: شرایط بازار مصرف، روند نسبتا مناسب دریافت نهاده ها، بارگیری و تخلیه به موقع واحدهای مرغداری، همکاری و همدلی زنجیره تولید مرغ در شهرستان، همچنین همکاری اتحادیه و تشکلهای مربوطه و مرغداران شهرستان از جمله عوامل تحقق بالاتر از تعهد جوجه ریزی و تولید گوشت مرغ به شمار می آید.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز نیاز روزانه مرغ گرم این شهرستان را حدود 120 تن اعلام و اضافه کرد: بهبود زیرساختهای لازم در واحدهای تولید گوشت مرغ و تخم مرغ، برای افزایش بهره وری و تولید و تامین نیاز جامعه، موضوعی است که آن را از طریق طرحهایی همچون نفوذ دانش در واحدها دنبال می کنیم.
ممنوعیت جابهجایی کلنیهای زنبور عسل
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز همچنین از ممنوعیت جابجایی کلنی های زنبور عسل در طول عملیات میدانی آمارگیری زنبورستان ها خبر داد و گفت: سرشماری سراسری زنبورستان ها همزمان با تمام نقاط کشور از هفتم تا نوزدهم مهر ماه آتی در این شهرستان انجام خواهد شد.
محمد میرزایی با اذعان به اینکه هماهنگی لازم به جهت ممنوعیت جابجایی کلنی های زنبور عسل در بازه زمانی مذکور با نیرو های انتظامی انجام می شود، اضافه کرد: از طریق صدا و سیما، رسانه های محلی و تشکل های زنبورداری اعمال محدودیت ها در حال اطلاع رسانی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع، در بازه زمانی مقرر سرشماری، مسئولیت آمارگیری از زنبورستان ها بر عهده کارشناسان پهنه ی مراکز جهاد کشاورزی خواهد بود، اظهار کرد: عملیات سرشماری در چهار مرکز داریون، حومه، ارژن، سیاخ دارنگون و در 25 پهنه ی کشاورزی این شهرستان اجرایی می شود.
میرزایی با اشاره به اینکه در طرح سرشماری زنبورستان ها اطلاعات تمامی زنبورداران متقاضی شرکت در آمارگیری با هر تعداد کلنی زنبورعسل و حتی فاقد شناسنامه الکترونیکی باید ثبت شود، ابراز کرد: واحد ها و شرکت های تولیدی پرورش زنبور عسل متقاضی شرکت در آمار گیری نیز امکان ثبت به عنوان زنبوردار حقوقی را دارند.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با تاکید بر اینکه زنبورداران متقاضی شرکت در سرشماری باید نسبت به تکمیل فرم درخواست سرشماری در مراکز جهاد کشاورزی اقدام کنند، افزود: زنبورداران مستقر در محدوده این شهرستان تا پیش از آغاز عملیات میدانی آمارگیری نسبت به ارائه درخواست خود اقدام کنند.
میرزایی با اذعان به اینکه داشتن آمار و اطلاعات دقیق از وضعیت کمی و کیفی هر بخش برای برنامهریزی و سیاستگذاری مطلوب ضروری است، گفت: جمع آوری آمار و اطلاعات دقیق به منظور مدیریت زنبورستان ها به دلیل نقش ویژه ی زنبور عسل در گرده افشانی محصولات زراعی و باغی و توسعه پایدار بخش کشاورزی حائز اهمیت است.
به گفته وی؛ در سرشماری سال 1402 تعداد 192 زنبورستان با 30 هزار و 252 کلنی زنبور عسل با تولید بیش از 239 تن عسل در شهرستان شیراز آمارگیری شده است که تعداد 174 زنبورستان با 25 هزار و 777 کلنی غیر مهاجر و بومی این شهرستان بوده اند.
انتهای پیام