(تصاویر) یادی از الدزمبیل راکت 88؛ اولین خودروی عضلانی آمریکا
خودروهای عضلانی بخشی نمادین از خودروسازی آمریکا هستند. بااینحال، درحالیکه اکثر مردم خودروهای عضلانی را با نامهایی مثل پونتیاک GTO و فورد موستانگ میشناسند، اولین ماسل کار تاریخ، الدزمبیل راکت ۸۸ است که در سال ۱۹۴۹ عرضه شد یعنی بیش از یک دهه قبل از آنکه ماسل کارها در بازار آمریکا مطرح شوند. ازاینرو، در ادامه قصد مرور تاریخچهٔ این خودرو را داریم تا بیشتر با آن آشنا شویم.
داستان الدزمبیل راکت ۸۸
الدزمبیل ۸۸ که برای پر کردن فاصلهٔ بین مدلهای ۷۶ و ۹۸ در نظر گرفته شده بود، اولین بار در سال ۱۹۴۹ معرفی شد. این خودرو روی نسخهٔ اصلاحشدهای از پلتفرم A-Body جنرال موتورز ساخته شده بود که با خودروهایی مثل شورلت شول و پونتیاک تمپست مشترک بود. ۸۸ ابعاد یکسانی با ۷۶ داشت اما از ۹۸ حدود ۲۵ سانتیمتر کوچکتر بود؛ بنابراین، الدزمبیل در سال ۱۹۴۹ اساساً سه خودروی فول سایز ارائه میکرد اما ۸۸ کمی خاصتر بود. برخلاف مدل ۷۶ که با یک پیشرانهٔ شش سیلندر خطی عرضه میشد، ۸۸ به یک موتور V8 مجهز بود. هرچند همین موتور در مدل ۹۸ هم ارائه میشد اما ۸۸ کمی جمعوجورتر بود و وزن کمتری داشت. بهطور خلاصه، ۸۸ اولین خودروی آمریکایی بود که بدنهٔ نسبتاً کوچک و سبکوزنی را با پیشرانهٔ V8 قدرتمند ترکیب کرد.
چرا راکت ۸۸ اولین خودروی عضلانی محسوب میشود؟
همانطور که گفته شد، راکت ۸۸ اولین خودرویی بود که بدنهٔ کوچک و سبکوزنی را با پیشرانهٔ V8 قدرتمند ترکیب کرد. این دقیقاً همان فرمولی بود که خودروهای عضلانی بر پایهٔ آن شکل گرفتند. علاوه بر این، الدزمبیل با راکت ۸۸ وارد مسابقات نسکار هم شد. این خودرو در نسکار بسیار موفق عمل کرد و از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۱ در بیش از نیمی از مسابقات پیروز شد هرچند که بعداً زیر سایهٔ هادسون هورنت قرار گرفت.
موفقیت راکت ۸۸ در پیست به فروش آن کمک شایانی کرد و ماسل کار الدزمبیل در اقتصاد رو به رشد آمریکا پس از جنگ، در بین نظامیهای سابق بسیار محبوب شد و فروش چشمگیری را تجربه کرد. نسل اول ۸۸ تا سال ۱۹۵۳ تولید شد و در سال ۱۹۵۲، الدزمبیل مدل سوپر ۸۸ را با کاربراتور چهار دهنه و ۱۶۰ اسب بخار قدرت معرفی کرد.
بهطورکلی، هرچند راکت ۸۸ بهعنوان یک خودروی پرفورمنس معرفی نشد اما پیشگام ایجاد فرمولی بود که منجر به تولید ماسل کارها شد. این خودرو باعث شد دیگر خودروسازان آمریکایی به نسکار بپیوندند. طی سالهای بعد نیز آمریکایی به لطف قیمت ارزان سوخت و هیجان بالای ناشی از پرفورمنس موتور V8، عاشق ماسل کارها شدند و اینگونه شد که دوران طلایی خودروهای عضلانی در سال ۱۹۶۴ با معرفی پونتیاک GTO و فورد موستانگ آغاز شد. محبوبیت این خودروها در اواخر دههٔ ۶۰ به اوج رسید و باعث خلق افسانههایی مثل دوج چارجر، پلیموث باراکودا و شورلت کامارو شد یعنی خودروهایی که بدون ساخت الدزمبیل راکت ۸۸ شاید هیچگاه تولید نمیشدند.
منبع: پدال
منبع: faradeed-206866