جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > انسان‌ها «16 هزار سال قبل» در این غار زندگی کردند و دفن شدند

انسان‌ها «16 هزار سال قبل» در این غار زندگی کردند و دفن شدند

باستان‌شناسان حدس می‌زنند قدیمی‌ترین اسکلت از کاوش‌های مالزی احتمالاً ۱۶۰۰۰ سال قدمت دارد.

فرادید| باستان‌شناسان حین بررسی چند غار باستانی در مالزی که قبل از آب‌گرفتگی آن‌ها برای یک مخزن برق‌آبی انجام شد، بیش از ده‌ها تدفین ماقبل تاریخ را کشف کرده‌اند که گمان می‌کنند ۱۶۰۰۰ سال قدمت دارند. 

به گزارش فرادید؛ این غارها در دره‌ی دورافتاده نِنگیری در حدود ۲۱۵ کیلومتری شمال کوالالامپور، در صورتی که مخزن طبق برنامه در اواسط سال ۲۰۲۷ پر شود، به زیر آب خواهند رفت تا دریاچه‌ای به مساحت ۵۳ کیلومتر مربع برای تغذیه یک نیروگاه برق‌آبی ۳۰۰ مگاواتی ایجاد شود.

1

کاوش ۱۳ غار آهکی در بخشی از دره ننگیری که قرار است در آینده پرآب شود در مارس ۲۰۲۲ آغاز و در اکتبر ۲۰۲۳ به پایان رسید

خبرگزاری دولتی مالزی گزارش داده که کار باستان‌شناسی در محوطه‌های دره ننگیری در ماه مارس ۲۰۲۲ آغاز و در اکتبر ۲۰۲۳ به پایان رسید. یکی از مهم‌ترین یافته‌ها اسکلت کامل انسان در غاری به نام گوآ کلدانگ کِسِل بود که تخمین زده می‌شود بین ۱۴۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ سال قدمت داشته باشد. 

رَملی به لایو ساینس گفته: «این کامل‌ترین و قدیمی‌ترین اسکلت در وضعیت کاملاً خمیده در کشور است.»

بسیاری از دست‌سازه‌ها، گورنهاده‌هایی بودند که آگاهانه همراه با مردگان در غارها دفن شده بودند. در گورهای پیش از نوسنگی، معمولاً ابزارهای سنگی، مواد معدنی هماتیت یا اخرای سرخ و کریستال را با مردگان دفن می‌کردند. با این حال، در گور مربوط به دوره نوسنگی، گورنهاده‌ها شامل یک دستبند سنگی، ابزار سنگی صیقلی و قطعات سفال می‌شدند.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

منبع: faradeed-205467

برچسب ها
نسخه اصل مطلب