جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > ایلان ماسک: اولین پرواز سرنشین‌دار استارشیپ به مریخ سال 2028 انجام می‌شود

ایلان ماسک: اولین پرواز سرنشین‌دار استارشیپ به مریخ سال 2028 انجام می‌شود

به گفته ایلان ماسک، چهار سال دیگر استارشیپ فضانوردان را به مریخ خواهد برد.

به گفته «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، این شرکت برای اولین پرتاب استارشیپ خود به مریخ در سال 2026 برنامه‌ریزی می‌کند. هدف این پرتاب سنجش و آزمایش استارشیپ برای رفتن به مریخ خواهد بود، سپس اولین پرتاب سرنشین‌دار استارشیپ به این سیاره سال 2028 انجام خواهد شد.

براساس پست جدید ایلان ماسک در ایکس، اولین پرتاب استارشیپ به مریخ تا 2 سال دیگر با باز شدن پنجره انتقال بعدی زمین به مریخ انجام می‌شود. اگر این پرتاب خوب پیش برود، اولین پروازهای فضانوردان به مریخ تا 4 سال دیگر آغاز می‌شود. همچنین ایلان ماسک می‌گوید 20 سال دیگر، اولین شهر خودکفا در مریخ ساخته می‌شود.

پروازهای استارشیپ به مریخ

ایلان ماسک برآورد کره است که در‌حال‌حاضر انتقال هر تُن محموله به سطح مریخ، حدود یک‌میلیارد دلار هزینه دارد. او می‌گوید این رقم باید به 100 هزار دلار به‌ازای هر تُن کاهش یابد تا شهری خودکفا در مریخ ساخته شود؛ بنابراین فناوری فعلی باید 10 هزار برابر بهتر شود که ماسک می‌گوید رسیدن به این فناوری بسیار دشوار است اما غیرممکن نیست.

98_11zon

به‌زعم ماسک، چندسیاره‌ای‌ بودن به میزان زیادی طول عمر احتمالی موجودات «خودآگاه» را افزایش می‌دهد؛ زیرا دیگر تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سیاره قرار نداده‌ایم. از زمان تأسیس اسپیس‌ایکس، این شرکت مریخ را برای اولین مأموریت بین‌سیاره‌ای خود انتخاب کرده است؛ زیرا جو مملو از دی‌اکسیدکربن آن می‌توان حیات گیاهان را حفظ کند، همچنین طول روز آن با زمین قابل‌مقایسه است؛ البته گرانش آن نصف گرانش زمین است؛ به‌طوری که انسان می‌تواند آن‌جا اشیای سنگین را راحت‌تر بلند کند.

استارشیپ طوری طراحی شده که کامل و سریع مجدد قابل‌استفاده باشد. در واقع، اسپیس ایکس قصد دارد پس از هر بار پرتاب، بوستر سوپرهوی آن را دوباره روی سکوی پرتاب فرود بیاورد و امکان بازرسی سریع، بازسازی و راه‌اندازی مجدد را داشته باشد. اسپیس‌ایکس بر این باور است که قدرت و کارایی استارشیپ سرانجام اسکان در مریخ -رؤیای دیرینه ماسک- را برای بشریت ممکن می‌کند.

منبع: دیجیاتو

منبع: faradeed-205087

برچسب ها
نسخه اصل مطلب