جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) گرگ خاکی؛ حیوان عجیبی به شکل کفتار که روزی ۳۰۰ هزار موریانه می‌خورد

(تصاویر) گرگ خاکی؛ حیوان عجیبی به شکل کفتار که روزی ۳۰۰ هزار موریانه می‌خورد

«گرگ خاکی» یک گونه حشره خوار کفتارمانند است که بومی شرق و جنوب آفریقاست. نام آن در زبان آفریقایی و هلندی به معنای «گرگ زمینی» است.

«گرگ خاکی» یک گونه حشره خوار کفتارمانند است که بومی شرق و جنوب آفریقاست. نام آن در زبان آفریقایی و هلندی به معنای «گرگ زمینی» است. همچنین به «شغال مانهار»، «کفتار موریانه خوار» و بر اساس عادت‌اش به ترشح مواد از غده مقعدی گه یک ویژگی مشترک با سیوه آفریقایی است، به «کفتار سیوه» نیز معروف است.

بر خلاف بسیاری از خویشاوندان خود در راسته گوشتخواران، گرگ خاکی حیوانات بزرگ را شکار نمی‌کند. حشرات و لارو‌های آن‌ها و عمدتا موریانه‌ها را می‌خورد. یک گرگ خاکی می‌تواند با استفاده از زبان دراز و چسبناک خود، در طول یک شب، ۳۰۰۰۰۰ موریانه را بخورد. زبان گرگ به اندازه کافی سخت است که بتواند در برابر نیش قوی موریانه‌ها مقاومت کند.

ویژگی‌های گرگ خاکی

گرگ خاکی شبیه کفتار راه راه، اما بسیار کوچکتر است، با پوزه باریک تر، راه راه‌های عمودی سیاه رنگ روی خز مایل به زرد، و یال بلند و مشخص در خط وسط گردن و پشت. همچنین دارای یک یا دو نوار مورب در قسمت جلویی و پشتی و چندین نوار بر روی پا‌های خود است.

یال در هنگام رویارویی‌ها بلند می‌شود تا گرگ خاکی بزرگتر به نظر برسد. این نوع گرگ خال گلویی که سایر اعضای خانواده دارند را ندارد. ساق پای آن (از زانو به پایین) تماماً سیاه است و دم آن پُرپشت و نوک سیاه است.

جمجمه از نظر شکل شبیه به کفتار‌های دیگر است، اگرچه بسیار کوچکتر و دندان‌های گونه آن به صورت تخصصی برای خوردن حشرات است. هنوز هم دندان نیش دارد، اما برخلاف دیگر کفتارها، این دندان‌ها عمدتاً برای مبارزه و دفاع استفاده می‌شود. گوش‌هایش که بزرگ است و بسیار شبیه به کفتار راه راه است. با بالا رفتن سن، معمولاً برخی از دندان‌های خود را از دست می‌دهد، اگرچه این امر به دلیل نرمی حشراتی که می‌خورد تأثیر کمی بر عادات تغذیه‌اش دارد.

 نر‌های غالب حتی یک قدم فراتر می‌روند و با نزدیک شدن به فصل تولید مثل، تهاجمات فزاینده و بیشتری به قلمرو‌های نر ضعیف‌تر می‌کنند. ماده‌ها همچنین در صورت فرصت، با نر غالب جفت می‌شوند، که این احتمال را افزایش می‌دهد که نر غالب با او از توله‌های «خود» محافظت کند. فرآیند جفت‌گیری بین ۱ تا ۴.۵ ساعت طول می‌کشد. 

حاملگی بین ۸۹ تا ۹۲ روز طول می‌کشد، در فصل بارانی (نوامبر تا دسامبر) زمانی که موریانه‌ها فعال‌تر هستند، دو تا پنج توله (اغلب دو یا سه توله) به دنیا می‌آیند. آن‌ها با چشمان باز متولد می‌شوند، اما در ابتدا درمانده هستند، و وزن آن‌ها حدود ۲۰۰ تا ۳۵۰ گرم است.

منبع: راز بقا

منبع: faradeed-201621

برچسب ها
نسخه اصل مطلب