جستجو
رویداد ایران > رویداد > قاضی منصوری کیست؟ جزئیات خودکشی

قاضی منصوری کیست؟ جزئیات خودکشی

قاضی منصوری کیست؟ جزئیات خودکشی
قاضی غلامرضا منصوری، متهم به فساد مالی بود که خبر مرگش در رومانی توسط رسانه‌ها اعلام شد. خودکشی وی در شرایطی رخ داد که برخی مدعی هستند از پنجره اتاقی که در آن اقامت داشته سقوط کرده است.
روز جمعه ۳۰ خرداد جسد قاضی منصوری، یکی از متهمان پرونده فساد طبری، مقابل یکی از هتل‌ها در کشور رومانی پیدا شد. قاضی منصوری در پرونده مشهور طبری یکی از چهره‌های خاص بود که با مرگش ابعاد جدیدی به پرونده داد.

قاضی منصوری کیست؟

غلامرضا منصوری بازپرس شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه بود. وی که در اواخر سال ۱۳۹۸ از کشور خارج شده بود، چندی پیش با انتشار ویدئویی در فضای مجازی از تمایل خود به بازگشت به کشور در اولین فرصت ممکن خبر داده بود. چند روز پس از اعلام آمادگی غلامرضا منصوری از متهمان فراری پرونده اکبر طبری برای بازگشت به ایران پس از بازگشایی مرزها، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری منصوری در رومانی و تحویل وی به اینترپل خبر داد.

اکبر طبری مدیر کل سابق امور مالی و معاون اجرایی قوه قضائیه ایران و عضو سابق هیئت رئیسه فدراسیون کنگ‌فو و هنرهای رزمی و نخستین مقامی بود که بعد از آغاز به کار ابراهیم رئیسی برکنار شد. نام اکبر طبری در فاصله چهار ماه پس از برکناری‌اش در اواخر سال ۱۳۹۷ بارها تکرار شد تا آنکه اطلاعات سپاه وی را ۲۳ تیرماه ۱۳۹۸ بازداشت کرد.
این پرونده ۲۲ متهم داشت و در دادگاه مشخص شد برخی از متهمان در ایران نیستند و به گفته دادستان، متواری‌اند؛ از جمله این افراد متهم ردیف نهم، غلامرضا منصوری است.

فرار قاضی منصوری از ایران

منصوری در سال ۱۳۹۸ از کشور خارج شده بود، اما پس از مدتی در صفحه مجازی‌اش اعلام کرد فقط بخاطر بسته بودن مرزها و همینطور شیوع ویروس کرونا نمی‌تواند به کشور بازگردد. غلامرضا منصوری قرار بود بعد از چند روز خود را به سفارت ایران در رومانی معرفی کند ولی این اتفاق نیفتاد.

تأیید خبر مرگ قاضی منصوری

وزارت امور خارجه ایران خبر مرگ قاضی منصوری را تأیید و اعلام کرد که منتظر دریافت جزئیات کامل این حادثه از مقامات رومانیایی هستند.

نبود منصوری ایرادی به پرونده طبری وارد نمی‌کند

علی باقری کنی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر درباره مرگ قاضی منصوری، گفت: پلیس اینترپل در حال حاضر پیگیر موضوع است، زیرا به کسی که تحت تعقیب است نباید صدمه‌ای وارد شود. به هر حال تعداد دیگری از متهمان مفاسد اقتصادی هم در کشورهای دیگر هستند، اما آن کشورها اقداماتی برای استرداد متهمان نمی‌کنند.
وی افزود: با وجود آنکه ایران توافق دوجانبه‌ای با رومانی نداشته، اما این کشور با ما همکاری کرد و متهم را تحت نظر قرارداد. باقری با بیان اینکه منصوری در رومانی تحت نظر بود، گفت: بنا بر دستور قاضی رومانیایی قرار شد برای استرداد این متهم اقدامات قانونی انجام شود و از همین رو دستور تحت نظر بودن یک ماهه منصوری صادر شده بود.
معاون بین‌الملل قوه قضائیه تصریح کرد: در حال حاضر پرونده‌ای که منصوری در آن نقش داشته جاری است و ابعاد مختلفی دارد، اما موضوع و طرف‌های دیگر پرونده روشن هستند و نبود منصوری به پرونده صدمه‌ای وارد نمی‌کند و بعید می‌دانم که در صورت نبود این متهم ایرادی به پرونده وارد شود.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب