پولها از بازار دلار و سکه سمت کدام بازار میرود؟
معاملهگران میگویند بازار ارز و سکه به رکود رفتند و فعلا بازاری که خوب میچرخد بازار خودرو است. در روز سهشنبه بازار ارز و سکه کانالی را که پس گرفته بودند دوباره از دست دادند؛ سکه به 41 میلیون افتاد و دلار کانال 60 هزار تومان را از دست داد. از روز یکشنبه که ثبت نام برای ایرانخودرو شروع شده شاهد انواع تبلیغات درمورد سود این بازار هستیم. به واسطه همین معاملهگران معتقدند فعلا بازار ارز و سکه از گزینه مشتریان خارج شده و متقاضیان به سمت خودرو رفتند.
گواه این دسته از معاملهگران خروج پول از بازار سرمایه است که با توجه به عدم افزایش در بازار ارز و سکه، معتقدند این پولها به سمت ثبتنام خودرو میرود. طی سه روز گذشته بیش از یک همت فقط از صندوق درآمد ثابت خارج شده، همچنین در بورس هم از ابتدای سال 1403 تا 23 مرداد شاهد خروج پول سنگین بیش از 20 همتی بودیم که رقم بالایی محسوب میشود. البته کارشناسان بازار توصیه میکنند با توجه به شرایط ثبتنام خودرو، برای شرکت در آن، دست به فروش سایر داراییها بالاخص طلا، سکه و دلار نزنید چرا که شانس پیروزی در ثبتنام کم است.
بازار ارز و سکه همانطوری که گفته شد فعلا در رکود به سر میبرد و تنها متغیری که میتواند نوسان در بازار ایجاد کند اخبار تنشهای منطقه هست که آن هم در روز دوشنبه این اخبار دوباره تعدیل شد.
چرا این اخبار جنگی فعلا تعدیل شده؟
بعد از چند روز سکوت در مورد ریسکهای سیاسی، در روز دوشنبه شاهد یه پمپاژ خبر درمورد پاسخ احتمالی ایران به اسرائیل مخابره شد و بازار ارز و سکه از کف حمایتی برگشتند. بعد از بامداد سهشنبه که این پاسخ انجام نشد بازار یک سیگنالی دریافت کرد که فعلا تا دو روز آینده احتمال حمله ایران کم است. آنها چند دلیل برای این گزاره داشتند، دلیل اول اخباری است که در مورد آتشبس در غزه میآید. دلیل دوم هم به همین موضوع ربط دارد و سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه است. از منظر معاملهگران این دو مورد میتواند در خصوص پاسخ انتقامی ایران تعلیق ایجاد کند.
با این حال با کاهش قیمت در بازارها و رکورد کمترین حباب در بازار طلا و سکه، برخی مدعیاند که احتمال حضور خریدار در سطوح فعلی ممکن است. در بامداد سهشنبه قیمت انس طلای جهانی برخلاف بازار داخل، با یک روند صعود دوباره به سقف تاریخی خودش یعنی 2477 دلار رسید و فعلا که از عبور از آن ناکام ماند. به عقیده گروهی از معاملهگران این افزایش قیمت انس طلای جهانی دو اثر در بازار داخل داشته؛ یک اینکه کاهش حباب طلا و سکه رکورد زد، حباب سکه در روز سهشنبه به 16 درصد رسید که در امسال بیسابقه بوده، همچنین حباب طلای آبشده هم به منفی 1.3 درصد رسید که آن هم یک رکورد محسوب میشود. معاملهگران اثر دوم افزایش قیمت انس طلا را حرکت خلاف جهت دلار با آن میدانند. این دسته معتقدند در شرایط خاصی که خبری نیست و بازار در رکود به سر میبرد شاهد حرکت الاکلنگی انس و دلار هستیم.
قیمت دلار هرات سهشنبه را در میانه کانال 59 هزار تومان شروع کرد و از ابتدا گارد نزول داشت و به سمت کف کانال حرکت کرد. در نهایت قیمت دلار هرات در 59 هزار و 100 تومان به کار خودش پایان داد.
قیمت درهم امارات در 16 هزار و 360 تومان شروع کرد و با کاهش به سمت مرز حمایت حرکت کرد. قیمت درهم در روز سهشنبه در 16 هزار و 270 تومان بسته شد که مرز حمایتش 16 هزار و 230 تومان است.
قیمت سکه با گپ منفی در 42 میلیون بازگشایی کرد و و تا 41 میلیون و 650 هزار تومان پایین آمد.
قیمت طلای آبشده هم روز خودش را در زیر 15 میلیون و 280 هزار تومان آغاز کرد و از ابتدا میل به کاهش داشت. قیمت طلای آبشده در پله دوم کانال 15 میلیون به کار خودش پایان داد.
نکته بازار ارز و سکه تعطیلی بازار ارز هرات به مناسبت سومین سالگرد حکومت طالبان در افغانستان است. اگر در روز چهارشنبه به واسطه کاهش عمق بازار، شانتاژ صورت بگیرد نرخ دلار هرات دوباره میتواند به سمت 60 هزار تومان حرکت کند.
نکته دوم بازار، کانال نرخدهی هرات بود که در معاملات عصر معاملهگران میگفتند ربات هرات قاطی کرده است. در لحظاتی از بازار این کانال نرخدهی، قیمت 60 هزار و 100 تومان را برای قیمت دلار عنوان میکرد که هزار تومان بالاتر بود.
منبع: ecoiran-69344