جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) عجیب ترین تجهیزات هوانوردی در ارتش‌ های جهان؛ از اکرانوپلان تا پهپاد

(تصاویر) عجیب ترین تجهیزات هوانوردی در ارتش‌ های جهان؛ از اکرانوپلان تا پهپاد

در این مقاله تجهیزات هوایی نظامی شاخصی را معرفی می‌کنیم که اگرچه عموم مردم از آن‌ها به عنوان هواپیما نام می‌برند اما در واقع هواپیما نیستند.

چه زمانی یک هواپیما را نمی‌توان هواپیما دانست؟ این سؤال در واقع شبیه آن است که بپرسیم چه زمانی یک برکه به دریاچه تبدیل می‌شود؟ با اینکه همه موافق هستند که A320 و یا F-22 رپتور هواپیما هستند اما زمانی که بحث تجهیزات هوایی دیگری شود مخالفت‌ها شروع خواهد شد. حتی برادران رایت نیز اولین مردانی نبودند که پرواز کردند.

در حقیقت اولین فردی که توانست پرواز کند مردی فرانسوی بود که سال ۱۷۸۳ میلادی با یک بالن پرواز کرد. تا قبل از سال ۱۹۰۳ دستاوردهایی همچون کشتی‌های هوایی به دست آمده بود اما برادران رایت توانستند اولین پرواز پایدار با هواپیمای سرنشین دار سنگین‌تر از هوا را ثبت نمایند، چیزی که امروزه با عنوان اولین پرواز در یک هواپیما شناخته می‌شود.

اکرانوپلان/شناور اثر سطحی

از دیگر تجهیزات هوایی نظامی عجیبی که مرز بین هواپیما و فضاپیما را کمرنگ کرده‌اند می‌توان به راکت پلان‌ها اشاره کرد. این هیولاها از پیشرانه‌های راکت استفاده کرده‌اند و به سرعت‌های مافوق صوت می‌رسند. اکثر راکت پلان‌ها به عنوان وسایل نقلیه تحقیقاتی ساخته می‌شوند تا در فرایند توسعه جت‌های جنگنده و فضاپیماها به کار گرفته شوند.

یکی از مشهورترین راکت پلان‌ها را می‌توان X-15 نورث آمریکن دانست که یک هواپیمای راکتی هایپرسونیک است که توسط نیروی هوایی آمریکا و ناسا استفاده شده است. در دهه ۶۰ میلادی این راکت پلان توانست در لبه بیرونی فضا به رکورد جدیدی دست یابد.

در اکتبر ۱۹۶۷ بود که X-15 به سرعت ماه ۶.۷ رسید و رکوردی جاودانه برای هواپیمای سرنشین دار ثبت کرد. X-15 نمی‌تواند خودش تیک آف کند و باید با یک هواپیمای دیگر (بوئینگ ۷۴۷ ارتقا یافته) به اتمسفر حمل شود.

این راکت پلان در چنان ارتفاع بلایی پرواز می‌کند که اولین محافظ فشار کامل فضایی برای آن تولید شد. ۵ خلبان نیروی هوایی آمریکا که در X-15 حضور داشتند بعدها در ناسا مشغول به خدمت شدند و یکی از آن‌ها نیز نیل آرمسترانگ مشهور بود.

بل بوئینگ V-22 آسپری

بر اساس تعریفی که از هواپیما ارائه شد، دلیلی وجود ندارد که پهپادهای بال ثابت را هواپیما ندانیم اما با اینکه برخی هواپیماهای بدون سرنشین را به عنوان هواپیما در نظر می‌گیرند اما بسیاری از آن‌ها بیشتر شبیه بالگردهای بدون سرنشین هستند تا یک هواپیمای واقعی.

همچنین با اینکه اکثر پهپادها با پلتفرمی بدون سرنشین طراحی می‌شوند اما برخی هواپیماهای سرنشین دار نیز به‌صورت پهپاد پیکربندی شده‌اند. از جمله این موارد می‌توان به پهپاد آیرو راکت A-22 فاکس بت اشاره کرد که نمونه ارتقا یافته از هواپیمای اوکراین است.

QF-16 نیروی هوایی آمریکا نیز از روی فالکن F-16 بازنشسته تولید شده تا از راه دور برای تست سیستم‌های جدید و آموزش خلبان‌ها به کار رود.

منبع: پدال

منبع: faradeed-201440

برچسب ها
نسخه اصل مطلب