حالت B گیربکس اتوماتیک به چه معناست و چه موقع باید از آن استفاده کرد؟
همه گیربکسهای اتوماتیک مشابه هم نیستند. خودروهای مدرن میتوانند از گیربکسهای اتوماتیک استاندارد، دوکلاچه و یا CVT استفاده کنند اما به احتمال زیاد شیفتر یا دستهدنده همه خودروها دارای حالتهای استاندارد P، R، N، D و L هستند.
بیشک اکثر عزیزان با این حالتها آشنا هستند اما برای افرادی که نمیدانند باید بگوییم P به معنی پارک است که گیربکس را قفل کرده و خودرو حرکت نخواهد کرد. R حالت دندهعقب است و N نیز خودرو را خلاص کرده و ارتباط گیربکس با پیشرانه را قطع میکند. حالت D یا درایو برای حرکت رو به جلوست و L نیز دندهسنگین محسوب میشود که گیربکس را به دنده یک یا دو محدود میکند.
اما حالت B گیربکس اتوماتیک به چه معناست؟ یکی از غیرمعمولترین حالتهای تعویض دنده در این نوع گیربکسها حالت B است که مخفف کلمه Brake محسوب میشود. اگر دستهدنده در حالت B قرار داده شود گیربکس رفتاری مشابه حالتهای ۱، ۲ یا L خواهد داشت.
در واقع حالت B گیربکس اتوماتیک اولویت را به قدرت داده و سرعت در مرتبه پایینتری قرار میگیرد. همچنین این حالت مانع انتخاب دندههای سبکتر شده و از ترمز موتور برای بهبود کنترل و کشش خودرو استفاده میکند.
اگر خودروی شما دارای حالت B در کنار دستهدنده است باید از آن در حین رسیدن به سراشیبی استفاده کنید تا ترمزهای مکانیکی خودرو داغ نشوند. در واقع این حالت برای حرکت در سراشیبی، بکسل محمولههای سنگین و یا حرکت در مسیرهای بسیار لغزنده به کار میرود.
حالت B گیربکس اتوماتیک همچنین به حفظ کشش خودرو در زمان بارش برف کمک کرده و از هرزگردی چرخ جلوگیری میکند. البته باید دانست در اکثر موارد نیازی به استفاده از حالتهای B، L یا ۱ و ۲ نخواهید داشت زیرا همان استفاده از حالت D کفایت میکند. البته دانستن این نکات به مالکان خودروهای اتوماتیک کمک میکند تا بسته به شرایط رانندگی و آب و هوایی بهترین گزینه را انتخاب کنند.
منبع: پدال
منبع: faradeed-201188