جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) رنسانس نیروی هوایی عراق بعد از سقوط صدام حسین؛ بازسازی به کمک ایالات متحده

(تصاویر) رنسانس نیروی هوایی عراق بعد از سقوط صدام حسین؛ بازسازی به کمک ایالات متحده

«اف-۱۶ های عراق همچنان قابل اعتمادترین پلتفرم شیلک هستند. عراق از هلیکوپترهای تهاجمی Mi-28 یا Mi-35 ساخت روسیه، پهپادهای مسلح CH-4 ساخت چین و یا جنگنده‌های سبک L-159 تولید چک برای حملات، دستکم علیه داعش، بین اول ژانویه تا ۳۱ مارس ۲۰۲۳ ، استفاده نکرده است.

کلمه فرانسوی “رنسانس” در اصطلاح از کلمه ایتالیایی “rinascita” به معنای “تولد دوباره” گرفته شده است. علاوه بر کاربرد اصلی آن در ارجاع خاص به آن دوره از تاریخ اروپای غربی که نشان دهنده گذار از قرون وسطی به مدرنیته بود، در مفهوم کلی تر، رنسانس به معنای “تجدید زندگی، نیرو، علاقه و غیره” نیز هست.

نیروی هوایی عراق نیز در دوران پسا صدام حسین یک رنسانس کامل را تجربه کرده است. این نیرو در زمان صدام حسین بسیار پیشرفته بود و جنگنده های بسیار مدرنی را به طور ویژه از شوروی دریافت کرده بود.

اما پس از جنگ با ایران، حمله به کویت و جنگ اول خلیج فارس، نیروی هوایی عراق به شدت تضعیف شد و در طول حمله ایالات متحده به عراق که به سقوط صدام حسین انجامید، بخش باقیمانده این نیرو نابود شد و چیز زیادی از نیروی هوایی عراق باقی نماند.

اگرچه F-16 مطمئناً پرچمدار واقعی رنسانس نیروی هوایی عراق پس از صدام است، اما این تنها هواپیمای جنگی نیست که در این تولد دوباره نقش داشته است. علاوه بر اف-۱۶، هواپیماهای نظامی دیگری نیز وجود دارند که به دور شدن این نیرو از هواپیماهای جنگی طراحی شده توسط شوروی در دوران جنگ سرد کمک کرده اند ( مانندMiG-23 “Flogger,” MiG-25 “Foxbat” and MiG-29 “Fulcrum).

این هواپیما به عنوان یک هواپیمای ضد شبه نظامیان (COIN) تبدیل شده از یک هواپیمای باری / شناسایی عمل می کند. همراه با Embraer A-29 Super Tucano که توسط فرماندهی عملیات ویژه نیروی هوایی ایالات متحده (AFSOC) استفاده می شود.

نشان می دهد که حتی در عصر حاضر و عصر جنگنده های پنهانکار نسل پنجم، هواپیماهای تک موتوره پروانه ای نیز نقشی برای پر کردن در عملیات های رزمی خط مقدم نبرد دارند. نیروی هوایی عراق دستکم دو فروند هواپیمای AC-208 در اختیار دارد. حداکثر سرعت کروز هواپیمای Cessna Grand Caravan حدود ۳۴۲ کیلومتر بر ساعت است.

این هواپیما حتی در آهنگ رسمی “یا ستار” که آهنگی انگیزشی برای نبرد ارتش عراق علیه داعش بوده و توسط خواننده پاپ عراقی، احمد جواد (متولد ۱۹۸۵) خوانده شده است، نیز حضور کوتاهی دارد. در دقیقه ۳:۴۳ (خیلی دقیق نگاه کنید)، این هواپیما را در حال شلیک یکی از موشک های مرگبار هلفایر خود خواهید دید.

Aero Czech L-159 ALCA

حداقل یکی از متحدان آمریکا در ناتو نیز تصمیم گرفت تا نقشی در رنسانس نیروی هوایی عراق بعد از دوران صدام داشته باشد، به طور خاص، جمهوری چک. هواپیمای اضافه شده در این مورد L-159 است، که یک هواپیمای جنگی سبک مادون صوت و یک هواپیمای آموزشی پیشرفته است که توسط کمپانی Aero Vodochody (مستقر در فرودگاه وودوچودی در منطقه شرقی پراگ در منطقه شهرداری وودوچودی و اودولنا وودا) توسعه یافته و ساخته می شود که خود نسخه ای از هواپیمای L-39 Albatros ساخت همین کمپانی است.

ALCA اولین پرواز خود را در ۴ آگوست ۱۹۹۷ انجام داد و در آوریل ۲۰۰۰ در نیروی هوایی چک وارد سرویس عملیاتی شد. در اوایل سال ۲۰۱۵، عراق قراردادی برای خرید ۱۴ هواپیمای L-159 ، متشکل از ۱۲ فروند L-159A (نوع تک سرنشینه) و دو فروند L-159T1 (نوع دو سرنشینه) امضا کرد. بر اساس اسناد موجود، نیروی هوایی عراق تا سال ۲۰۲۴ حدود ۱۰ فروند از این هواپیماها را در قابلیت عملیاتی در خدمت دارد.

در این مقاله همچنین اشاره شده که اولین ماموریت رزمی ALCA IQAF در ۱۲ ژوئن ۲۰۱۶ انجام شد، زمانی که دو پرنده جنگی، هر کدام با دو بمب Mk82، به اهداف داعش حمله کردند که هر چهار بمب با موفقیت روی هدف ها رها شد.

نکته اینکه صحبت های ژنرال امین نشان می دهد که نیروی هوایی عراق تمام جنگنده های ساخت شوروی دوران صدام را از دست نداده است و آمار نشان می دهد که این کشور هنوز ۲۱ فروند جنگنده Suhkhoi Su-25 “Frogfoot” در ناوگان خود دارد.

ناوگان عراق از ۳۴ فروند F-16IQ – ترکیبی از نسخه‌های تک و دو سرنشینه – دارای قابلیت ماموریت ۶۶ درصدی هستند و نیروی هوایی عراق می‌تواند به اندازه کافی مأموریت‌های هوا به زمین را با قطعات فعلی و پرسنل موجود انجام دهد. این گزارش ادامه می‌دهد: «هواپیماهای ساخت روسیه در ناوگان نیروی هوایی عراق به دلیل ناتوانی در دستیابی به قطعات به دلیل تحریم‌های مربوط به جنگ در اوکراین، در وضعیت نامناسبی قرار دارند.»

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-200744

برچسب ها
نسخه اصل مطلب