آلبالو؛ درمانگر طبیعی
بهنام یوسفیان با بیان اینکه آلبالو میوه آخر فصل بهار و اول تابستان است، اظهار کرد: مزاج این میوه نسبت به زردآلو و انگور، سردتر و خشکتر است؛ این میوه برای تصفیه خون، درمان فشار خون و خارش پوستی مفید بوده و همچنین اشتها آور، دفع کننده حرارت بدن و عطش است.
این پژوهشگر طب سنتی افزود: معمولاً غذاها خلط تولید میکنند و این اخلاط بر مزاج تأثیر میگذارد و انسان را از مسیر سلامتی خارج میکند، اما میوه و سبزی خلط تولید نمیکند و مستقیم بر مزاج تاثیرگذار است: بنابراین مصرف میوه و سبزی انسان را در مسیر سلامتی پایدار قرار میدهد.
وی اظهار کرد: برای درمان بیماری روماتیسم آلبالو را فقط صبحها و برای درمان غلظت خون باید این میوه شگفتانگیز را صبحها و عصرها مصرف کنید. بهتر است افراد جهت درمان چاقی و لاغر شدن به عنوان صبحانه یک وعده غذایی خود را به خوردن آلبالو اختصاص دهند.
وی با اشاره به اینکه مصرف شربت آلبالو همراه با عسل، شستوشو دهنده مجاری ادرار است، خاطرنشان کرد: از آلبالو برای درمان سنگ مثانه نیز بهره گرفته میشود، به این صورت که پودر دانه آن باید با کمی رازیانه به صورت مخلوط استفاده شود؛ مصرف رازیانه و دانه آلبالو به طور مساوی، جهت دفع سنگ کلیه هم مناسب است و بهتر است صبحها بعد از صبحانه مصرف شود؛ البته دانه آلبالو سمی است و باید در استفاده از آن احتیاط شود.
یوسفیان با اشاره به اینکه مصرف یک فنجان آلبالو قبل از غذا، برای درمان بیماری قند مؤثر است، تصریح کرد: همچنین از آلبالو برای ماسک زیبایی، درمان سوء هاضمه و تصلب شرائین نیز استفاده میشود و اگر یک ساعت بعد از غذای اصلی خورده شود، صفرا بر، ضد کلسترول و درمانکننده نقرس است. در صورتی که افراد بعد از مصرف آلبالو، یک فنجان آب گرم و سپس بعد از چند دقیقه آلبالو میل نکنند، این میوه به درمان ورم کلیه کمک میکند.
این پژوهشگر طب سنتی با تاکید بر اینکه آلبالو سرشار از ویتامین آ، ب و ث است و موادی چون کلسیم، آهن، منیزیم، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر دارد، اضافه کرد: صمغ آلبالو، نرم کننده سینه است و مکیدن آن رنگ صورت را باز کرده و قلب را جلا میدهد، اما آلبالو نباید فوراً بعد از غذا خورده شود.
وی توضیح داد: آلبالو، خون را رقیق کرده و باعث شفافیت پوست میشود و در فرآوردهای غذایی کاربرد زیادی دارد. روغن هسته آلبالو دارای خاصیت لک بری، تقویت پوست و از بین بردن جای جوش است.