جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > شیوع بسیار پایین هپاتیت در ایران

شیوع بسیار پایین هپاتیت در ایران

رشید رمضانی، رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت با بیان اینکه ششم مرداد‌ماه روز جهانی «هپاتیت» نام‌گذاری شده، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی هر‌ساله شعاری را برای روز جهانی هپاتیت انتخاب می‌کند و شعار سال جاری «زمان عمل فرا‌ رسیده» (Its Time for Action)‌ انتخاب شده است.

ایسنا: رشید رمضانی، رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت با بیان اینکه ششم مرداد‌ماه روز جهانی «هپاتیت» نام‌گذاری شده، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی هر‌ساله شعاری را برای روز جهانی هپاتیت انتخاب می‌کند و شعار سال جاری «زمان عمل فرا‌ رسیده» (Its Time for Action)‌ انتخاب شده است. هدف از شعار سال جاری این است که تمام کشورهای جهان‌ علیه هپاتیت اقداماتی انجام دهند. وی با اشاره به وضعیت شیوع هپاتیت در جهان خاطرنشان کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که ۱۹۸ کشور برای حذف بیماری هپاتیت اقداماتی انجام داده‌اند و در این مسیر قرار دارند. هدف روز جهانی هپاتیت، حذف هپاتیت C و کنترل هپاتیت B است. رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت گفت: سازمان بهداشت جهانی آمار و ارقام مربوط به هپاتیت را منتشر می‌کند. بر ‌اساس آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی، میزان ابتلا به هپاتیت B و C در سال گذشته میلادی ۳۵۴ میلیون نفر است که از این تعداد ۲۹۶ میلیون نفر به هپاتیت B و 58 میلیون نفر به هپاتیت C مبتلا هستند.

رمضانی ادامه داد: آمار مبتلایان به بیماری هپاتیت در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته (میلادی) کمتر است. بر ‌اساس آمار و ارقام سال ۲۰۲۴ سازمان بهداشت جهانی، ۳۰۴ میلیون نفر به هپاتیت B و C مبتلا هستند که از این تعداد ۵۰ میلیون نفر به هپاتیت C و ۲۵۴ میلیون نفر به هپاتیت B مبتلا هستند.

سالانه مرگ بیش از یک میلیون نفر به دلیل هپاتیت

او درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از هپاتیت گفت: سالانه‌ حدود یک‌میلیون‌و ۲۰۰ هزار نفر در جهان به دلیل هپاتیت B و C جان خود را از دست می‌دهند. بنا بر اظهار سازمان بهداشت جهانی، هر ۳۰ ثانیه یک نفر جان خود را به دلیل هپاتیت از دست می‌دهد. رمضانی با اشاره به مرگ یک‌میلیون‌و 200 هزار نفر در جهان به دلیل ابتلا به هپاتیت‌ بیان کرد: پرسش «چرا میزان مرگ‌و‌میر ناشی از هپاتیت بسیار زیاد است؟» را مطرح می‌کنم. هر نوزاد ایرانی در بدو تولد واکسن هپاتیت B دریافت می‌کند، اما میزان تزریق واکسن هپاتیت B به هنگام تولد در جهان کم است. برآوردها حاکی از آن است فقط ۴۵ درصد نوزادان دنیا در بدو تولد واکسن هپاتیت B دریافت می‌کنند.

واکسیناسیون هپاتیت برای ۳۵ میلیون نوزاد ایرانی تاکنون

رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت ادامه داد: به جرئت می‌توان گفت تمام نوزادان ایرانی واکسن هپاتیت B را دریافت می‌کنند. بر ‌اساس آمار وزارت بهداشت، ۳۵ میلیون نوزاد ایرانی که از سال ۶۸ تا‌ به ‌امروز به دنیا آمده‌اند واکسن هپاتیت B دریافت کرده‌اند. تزریق واکسن هپاتیت B به نوزادان در هنگام تولد از افتخارات وزارت بهداشت و جمهوری اسلامی به حساب می‌آید. وی با اشاره به گروه‌های پرخطر هپاتیت اظهار کرد: گروه‌های پر‌خطری در کشور حضور دارند که جمعیت آنها حدود شش میلیون نفر است. علاوه‌ بر نوزادان، گروه‌های پرخطر نیز واکسن هپاتیت دریافت کرده‌اند. بر این اساس، بیش از ۴۰ میلیون نفر در کشور واکسن هپاتیت B دریافت کرده‌اند. ایران جزء منطقه مدیترانه‌ شرقی سازمان بهداشت جهانی است و تزریق بیش از ۴۰ میلیون دُز واکسن هپاتیت B در این منطقه منحصر‌به‌فرد محسوب می‌شود. رمضانی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی‌ کشورها را در ارتباط با بیماری هپاتیت به چند دسته تقسیم کرده، خاطرنشان کرد: برخی کشورها‌ شیوع بسیار بالایی دارند؛ به نحوی که میزان شیوع در این کشورها بیش از هشت درصد است. برخی کشورها نیز شیوع «متوسط»، «کم» و «بسیار پایین» دارند و ایران جزء کشورهای با شیوع بسیار پایین قلمداد می‌شود. وی درباره شیوع هپاتیت‌های B و C توضیح داد: روند شیوع هپاتیت رو به کاهش است؛ به نحوی که کمتر از یک درصد جمعیت کشور به بیماری مزمن هپاتیت B و کمتر از ۰.۲ درصد نیز به هپاتیت مزمن C مبتلا هستند. رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت درباره میزان مرگ‌و‌میر ناشی از هپاتیت در کشور نیز به ایسنا گفت: میزان مرگ‌ومیر ناشی از هپاتیت B و C مانند شیوع ابتلا به این بیماری رو به کاهش است و در وضعیت مطلوبی قرار داریم. رمضانی ‌بیان کرد اگرچه از منظر شیوع و کاهش مرگ ناشی از هپاتیت در وضعیت مطلوبی قرار داریم، در‌عین‌حال نیز گروه‌های پر‌خطری در جامعه حضور دارند که «پاشنه آشیل» کنترل هپاتیت ایران به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است که شیوع هپاتیت در میان مردم عادی وجود ندارد و این بیماری در گروه‌های پرخطر شایع است و با عنوان «جمعیت‌های کلیدی» شناخته می‌شوند. او درباره جمعیت‌های کلیدی توضیح داد: زندانیان، افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی و افرادی که مواد مخدر تزریق یا استنشاق می‌کنند جزء گروه‌های پرخطر هپاتیت B و C به حساب می‌آیند. سازمان بهداشت جهانی معتقد است اگر وزارت بهداشت بتواند «بیماری‌یابی فعال» را در گروه‌های پرخطر نسبت به گذشته فعال‌تر کند، برنامه کوتاه‌مدت می‌تواند بیماری هپاتیت را مانند کشور مصر حذف کند.

 

منبع: sharghdaily-938656

برچسب ها
نسخه اصل مطلب