(تصاویر) سفر به تهران قدیم؛ وقتی یوسفآباد پاریس تهران بود!
عباس عباسی، از ساکنان قدیمی محله یوسفآباد درباره ساکنان این محله میگوید: «بخش عمده این زمینها در اختیار کارمندان آموزش و پرورش و وزارت برنامه و بودجه قرار گرفت و بخشی هم به کارمندان وزارت داریی تعلق داشت.
در آن دوران قیمت این زمینها در هر قسمت از محله با هم متفاوت بود. زمینهای شرق خیابان شهید جهانآرا به طرف مستوفی و مدبر و ابنسینا، متری۴ تومان و غرب جهانآرا متری ۲ تومان ارزش داشت و در ازای خرید این زمینها ماهانه مبلغی از حقوق کارمندان کسر میشد.
تا پایان سال ۱۳۲۹ سه هزار قطعه زمین در بخش شرقی یوسفآباد واگذار شد، ولی ساختوسازی صورت نگرفت. همچنین برای بخش غربی یوسفآباد هم دو هزار قطعه زمین در نظر گرفته شد که نقشهبرداری و تقسیمبندی آنها در سال ۱۳۲۹ کلید خورد.
در مجموع حدود۲۰خانه در این محدوده بنا شد که مالک برخی از آنها افراد سرشناس آن دوران بودند، مانند جمیل که دشت قزوین متعلق به او بود یا دکتر جبلی، وزیر کشور وقت یا دکتر گنجی، وزیر آموزش و پرورش وقت. از دهه ۴۰ اندک اندک کارمندان آموزش و پرورش زمینهایشان را فروختند و کم کم کلیمیها، زرتشتیها و ارامنه به این سمت کوچ کردند.
یوسفآباد در آن زمان در مقایسه با سایر محلههای تهران، محله خوبی بود. آب و قنات داشت. تهرانیها و ساکنان محل، خیابان مستوفی را به خاطر سرسبزی و زیبایی اش، پاریس تهران میخواندند.»
منبع: faradeed-199561