(تصاویر) سبزترین ساختمانهای جهان چه ویژگی دارند؟
ساختمانهای پایدار در سراسر جهان از راهکارهای نوآورانه و مبتنیبر فناوری برای مقابله با تغییرات آبوهوایی استفاده و با گسترش بهرهبرداری از انرژیهای پاک به کاهش ردپای کربن در جهان کمک میکند.
در ادامه چند مورد برجسته از ساختمانهای پایدار در کشورهای مختلف معرفی میشود که دارای ویژگیهای پایدار بسیاری برای کاهش انتشار کربن و در نتیجه بهرهمندی بیشتر از محیط طبیعی هستند. طرحهای دگرگونکننده و تأثیرات مثبت محیطی آنها میتواند منبع الهامی برای صنعت ساختمان در سایر شهرها و کشورها باشد.
برج شانگهای | چین
ساخت برج ۱۲۸ طبقه شانگهای واقع در منطقه مالی شهر شانگهای، سال ۲۰۰۸ آغاز شد و در سال ۲۰۱۶ به پایان رسید. ویژگیهای پایدار فراوانی در طراحی این برج گنجانده شده است که امکان کاهش سالانه ۳۴ هزار تن ردپای کربن را فراهم میکند و بهکمک سیستمهای کنترل هوشمند و نظارت بر مصرف برق سالانه ۵۵۶ هزار دلار در هزینههای انرژی صرفهجویی میکند، علاوهبر این، توربینهای بادی در سراسر ساختمان مستقر شده است که سالانه ۳۵۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید میکنند و سیستم بازیافت آب باران نیز برای تأمین مصارف داخلی آن طراحی شده است. مبنای معماری برج شانگهای بر کاهش ۲۴ درصد بار باد و همچنین مقاومتر شدن در برابر زلزله است.
ساختمان کریستال، لندن | انگلستان
ساختمان تمامبرقی کریستال در گرینویچ لندن، از هیچ سوخت فسیلی استفاده نمیکند و گرمایش آن از طریق پمپهای حرارتی انرژی زمینگرمایی تأمین میشود. این ساختمان دارای گواهینامههای ساختمان پایدار BREEAM و LEED است و برای کاهش مصرف انرژی از چند فناوری شامل انرژی خورشیدی و زمینگرمایی استفاده میکند، انرژی خورشیدی بیش از ۲۰ درصد از برق مصرفی کل ساختمان را تأمین میکند.
طرح ابتکاری این ساختمان به شرکت زیمنس تعلق دارد و فناوریهایی را به نمایش میگذارد که از زندگی پایدار شهری و مجموعه زیستمحیطی این شرکت پشتیبانی میکند. این ساختمان همچنین دارای مدیریت هوشمند، روشنایی LED، سیستم برداشت آب باران و تصفیه آب است و در تأمین ۹۰ درصد از آب خودکفا است.
عمارت Sun-Moon | چین
عمارت خورشید-ماه در شهر دژو (شاندونگ) چین، یکی از بزرگترین آسمان خراشهای مولد انرژی خورشیدی در جهان است. پشتبام این ساختمان ظاهری به شکل فن دارد که توسط بیش از پنج هزار پنل خورشیدی ساخته شده است و ۹۸ درصد از انرژی موردنیاز خود را از پنلهای خورشیدی استراتژیک روی بام و نما تأمین میکند.
این عمارت از فناوریهای فتوترمال، فتوولتائیک و سایر فناوریهای بهینهسازی مصرف انرژی استفاده میکند و سالانه در مصرف ۲.۵ تن زغال سنگ، ۶.۶ میلیون کیلووات ساعت برق و بیش از ۸.۶ تن از انتشارات سمی صرفهجویی میکند.
نیروگاه CopenHill، کپنهاگ | دانمارک
کپنهیل یکی از پاکترین نیروگاههای تبدیل زباله به انرژی در جهان است و سالانه بیش از ۴۴۰ هزار تن زباله را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. با توربین بخار ۶۳ مگاواتساعت انرژی و مبدلهای حرارتی که در سیستم گرمایش منطقهای استفاده میشود، به ۶۸۰ هزار نفر از ساکنان پایتخت خدماترسانی میکند و روزانه ۳۰۰ کامیون زباله را از شهر حمل میکند. کپنهیل تنها نیروگاه در جهان است که روی پشتبامش یک پیست اسکی در هوای آزاد دارد.
مرکز تجاری سبز Sohrabji Godrej | هند
مرکز تجاری سبز سهرابجی گودرج واقع در حیدرآباد هند، ساختمانی با رتبه پنج ستاره از اداره بهرهوری انرژی دولت هند (BEE) است که از دفاتر، آزمایشگاههای تحقیقاتی و اتاقهای کنفرانس تشکیل شده است. حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد از فضای پشتبام را سقفهای گیاهی پوشش میدهد و بقیه فضا با پانلهای خورشیدی با ظرفیت ۲۴ کیلووات پوشانده شده است که ۲۰ درصد از کل هزینه انرژی ساختمان را تأمین میکند. یکی دیگر از ویژگیهای این ساختمان پایدار این است که فاضلاب و روانآب توسط گیاهان روی بام فیلتر، تصفیه و بازیافت میشود.
منبع: ایمنا
منبع: faradeed-199545