جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > مزایا و معایب استفاده از پیامک تبلیغاتی

مزایا و معایب استفاده از پیامک تبلیغاتی

پیامک تبلیغاتی یکی از ابزارهای موثر در بازاریابی دیجیتال است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا به سرعت و با هزینه کم به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند.

این نوع تبلیغات با ارسال پیام‌های کوتاه و هدفمند به شماره‌های تلفن همراه مشتریان بالقوه، اطلاعاتی نظیر تخفیف‌ها، پیشنهادات ویژه، یا معرفی محصولات و خدمات جدید را منتقل می‌کند. به دلیل قابلیت ارسال فوری و نرخ بالای مشاهده توسط دریافت‌کنندگان، پیامک تبلیغاتی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر افزایش فروش و تقویت روابط مشتریان داشته باشد.

در این مطلب قرار است مزایا و معایب استفاده از پیامک تبلیغاتی را برای کسب‌وکارها بررسی کنیم. پس اگر به موضوع تبلیغات پیامکی علاقه دارید، این مطلب را دنبال کنید.

مزایای استفاده از پیامک تبلیغاتی

همین ابتدای مقاله خیالتان را راحت کنیم. به‌طور کلی مزایای تبلیغات پیامکی بسیاری بیشتر از معایب آن است و به همین دلیل به یکی از روش‌های محبوب و گسترده در سراسر جهان برای تبلیغات سریع تبدیل شده است.

سرعت بالا

یکی از مزایای اس ام اس‌های تبلیغاتی، سرعت بالای آن‌هاست. پیامک‌ها تقریباً به سرعت پس از ارسال به دست مخاطب می‌رسند. این امر باعث می‌شود که اطلاعات مهم و فوری به سرعت منتقل شوند.

مثلا اگر قرار است به مشتریان خود درباره مساله مهمی مثل در دسترس نبودن سایت یا حتی تخفیف‌های مقطعی خبردهید، پیامک یکی از بهترین روش‌هاست.

مثال: کاربر گرامی

ثبت نام شما در دوره تبلیغات گوگل تکمیل شد،

جهت دسترسی به آموزش‌ها به پنل خود در سایت نوین مراجعه کنید.

دسترسی به اقشار مختلف جامعه

از دیگر مزایای پیامک‌های تبلیغاتی، دسترسی گسترده و فراگیر آن در میان اقشار جامعه است. افراد چه به اینترنت دسترسی داشته باشند و چه نه، فقط با داشتن یک سیم‌کارت، که حالا همه دیگر یک گوشی موبایل را دارند، می‌توانند پیامک‌های تبلیغاتی را از سمت شما دریافت کنند.

مثلا فرض کنید برای تبلیغات در یک روستای دورافتاده، بخواهید از تبلیغات چاپی، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و غیره استفاده کنید. قطعا تاثیر این نوع از تبلیغات با تاثیری که پیامک تبلیغاتی دارد، قابل مقایسه نیست.

برقراری ارتباط عمیق با مشتریان

با پیامک تبلیغاتی، پس از مدتی می‌توانید یک رابطه طولانی مدت و موثر با مشتریان خود برقرار کنید. اگر نتوانید با مشتری ارتباط خوبی برقرار کنید، وفاداری مشتری و تمام مزایای آن را هم از دست خواهید داد.

بدون نیاز به تجهیزات خاص

برای ارسال پیامک تبلیغاتی، کسب‌وکارها نیازی به داشتن تجهیزات خاص ندارند. درواقع برخلاف روش‌های دیگر دیجیتال مارکتینگ مانند فعالیت در اینستاگرام، که نیازمند دوربین و دیگر تجهیزات عکاسی و فیلم‌برداری است، فقط با دسترسی به اینترنت و یک مرورگر می‌توان پیامک تبلیغاتی ارسال کرد.

افزایش فروش و جذب مشتری

یکی از مزایای استفاده از پیامک تبلیغاتی، جذب مشتریان جدید با بهره‌گیری از امکانات پنل‌های پیامکی است. در این پنل‌ها می‌توانید از قابلیت‌های مختلف، به افراد در مناطق جدید دسترسی پیدا کنید. همچنین بانک‌های شماره موبایل مختلفی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به مشاغل مختلف و یک جنسیت خاص مانند فقط آقایان یا بانوان اس ام اس تبلغاتی بفرستید.

نرخ باز شدن بالا

طبق آمار، نرخ باز شدن پیامک‌ها بیش از 90 درصد است، که بسیار بالاتر از نرخ باز شدن ایمیل‌ها یا دیگر روش‌های تبلیغاتی است. یعنی پیامک‌های تبلیغاتی معمولاً ظرف چند دقیقه پس از دریافت توسط مخاطب خوانده می‌شوند.

مقرون به صرفه بودن

از دیگر مزایایی که باعث می‌شود ارسال پیامک تبلیغاتی یکی از محبوب‌ترین روش‌های تبلیغاتی باشد، هزنیه پایین آن است. ارسال پیامک نسبت به تبلیغات چاپی یا تبلیغات تلویزیونی و رادیویی هزینه کمتری دارد.

شخصی‌سازی

پیامک‌های تبلیغاتی را می‌توان با اطلاعاتی مانند نام مشتری، شخصی‌سازی کرد. این نوع از پیامک‌ها 30 درصد نرخ تبدیل بیشتری دارند و یکی از بهترین استراتژی‌های فروش به مشتریان قدیمی محسوب می‌شوند.

مثال: دوست خوبم محبوبه جان

تولدت مبارک!

به مناسبت تولدت 500 پیامک هدیه پیش ما داری!

برای دریافت هدیه باهامون تماس بگیر:

02163404

بازدهی سریع

پیامک‌ها می‌توانند واکنش سریع مخاطبان را جلب کنند، مانند شرکت در یک تخفیف یا شرکت در نظرسنجی. این واکنش‌های سریع بسته به هدف شما از تبلیغات، می‌تواند تاثیر زیادی در آگاهی از برند، فروش بیشتر و نتایج مثبت دیگر داشته باشد.

مثال: دعوتید به تماشای بهشت باغ گیاه شناسی ملی ايران و جشنواره گلابگیری

اردیبهشت و خرداد ساعت 9 تا 17

معایب استفاده از پیامک تبلیغاتی

پیامک تبلیغاتی هم درست مانند هر چیزی دیگری در این جهان معایبی دارد و ارسال آن با چالش‌هایی همراه است.

محدودیت تعداد کاراکتر و محتوا

پیامک‌های فارسی با محدودیت 70 کاراکتری و پیامک‌های انگلیسی با محدودیت 160 کاراکتری روبرو هستند. بنابراین نمی‌توان در آن مسائل را باز کرد و جملات طولانی نوشت. بنابراین برای تبلیغات باید متن را جوری تنظیم کنید که از 70 کاراکتر تجاوز نکند.

همچنین در پیامک نمی‌توانید از محتواهای تصویری و ویدئویی استفاده کنید. درواقع این برخلاف جذابیتی است که شبکه‌های اجتماعی در تبلغات دارند.

البته اگر بتوانید خلاقیت به خرج دهید، این محدودیت کاراکتر و فرم محتوا می‌تواند حس کنجکاوی مخاطب را برانگیزد. بنابراین این چالش پیامک تبلیغاتی، تنها زمانی عیب محسوب می‌شود که شما نتوانید از خلاقیت خود استفاده کنید.

احتمال نادیده گرفته شدن

برخی از مخاطبان ممکن است پیامک‌های تبلیغاتی را به‌عنوان اسپم تلقی کنند و آنها را بدون خواندن حذف کنند. این مورد اغلب زمانی هب وجود می‌آید که یک پیامک تکراری از طرف یک برند ارسال شود. این تکرار و روزمرگی برای مخاطب خسته‌کننده است و بنابراین آن را لغو خواهد کرد.

بنابراین سعی کنید حتما پیامک‌های جذابی بفرستید که مخاطب را به سمت خود بکشاند.

هزینه ارسال بالا برای حجم زیاد

در صورتی که بخواهید پیامک‌ها را به تعداد بسیار زیادی از مخاطبان ارسال کنید، هزینه‌ها ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد. مثلا فرض کنید بخواهید هر روز برای صدها هزار نفر پیامک بفرستید. قطعا این استراتژی نه تنها تاثیرگذار نیست، بلکه هزینه زیادی هم روی دستتان می‌گذارد.

محدودیت‌های قانونی

از دیگر معایب پیامک‌های تبلیغاتی محدودیت‌های قانونی آن است. مثلا اگر شما بخواهید از سیم‌کارت شخصی پیامک تبلیغاتی بفرستید، این کار شما خلاف قانون است. برای ارسال این نوع از پیام‌ها باید از پنل اس ام اس استفاده کنید. درواقع تنها با پنل اس ام اس است که می‌توانید بدون محدودیت قانونی پیامک بفرستید.

شما می‌توانید در پیامک خود از مشتری چیزهای مختلفی بخواهید و مطمئن باشید که این پیامک شما بازخورد خوبی خواهد داشت.

جمع‌بندی

استفاده از پیامک تبلیغاتی می‌تواند برای کسب‌وکارها بسیار مفید باشد، اما باید با دقت و توجه به نیازها و خواسته‌های مخاطبان اجرا شود. انتخاب استراتژی مناسب و رعایت مقررات قانونی می‌تواند از بروز مشکلات جلوگیری کرده و نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب