جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > اژدهای شنی؛ فسیل 100 میلیون‌ساله‌ای که در صحرای مغولستان پیدا شد

اژدهای شنی؛ فسیل 100 میلیون‌ساله‌ای که در صحرای مغولستان پیدا شد

دوره کرتاسه به‌خاطر تیتان‌های ماقبل تاریخش مانند تیرانوسوروس رکس و تریسراتوپس به عنوان آخرین عصر دایناسورها شناخته‌شده است.

فرادید| از ۱۴۵ میلیون سال پیش تا ۶۶ میلیون سال پیش، جهان شاهد پایان برخی از بزرگترین گونه‌های زمینی و فروپاشی ابرقاره پانگه‌آ بوده است. 

به گزارش فرادید، شواهد این دوره بیولوژیکی غنی را می‌توان در سراسر سیاره، به ویژه در حوضه نِمِگت در صحرای گوبی مغولستان یافت. امروزه این منظره بی‌ثمر به نظر می‌رسد، اما حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش، سرشار از حیات بود. 

بر اساس مطالعه‌ای که روز ۱۵ ژوئیه در مجله دیرین‌شناسی مهره‌داران منتشر شد، سال ۲۰۱۸، در یک مأموریت دیرین‌شناسی در این محیط خشک، در جستجوی شکار فسیل، حفاری‌هایی انجام شد. چیزی نگذشت که تکه‌های استخوان‌های اندام عقبی پیدا شد و محققان متوجه شدند این استخوان‌ها با هیچ یک از یافته‌های قبلی مطابقت ندارند. 

بازسازی یک دایناسور تقریباً پرنده‌مانند با پاهای پشتی باریک که برای شکار سریع طعمه عالی است

سازند بارونگویوت (Baruungoyot) دارای جانوران مهره‌دار متنوع و سرشار از دایناسورها است. یک استثنا در این مورد تروودونتیدای (Troodontidae) بود، زیرا هارنادراکو (Harenadraco) نخستین تروودونتید گزارش‌شده از سازند بارونگویوت است و هر یک از دو سازند دیگر چندین گونه تروودونتید داشته‌اند. 

به نقل از محققان، قبلاً تصور می‌شد فقدان گونه «اژدهای شنی» در این منطقه زمین‌شناسی به این دلیل است که تروودونتیدها در دوره کرتاسه پسین اینجا زندگی نمی‌کردند. اکنون، کشف نخستین اژدهای شنی نشان می‌دهد «شکاف» موجود در سوابق دیرین‌شناسی صرفاً به دلیل پیدا نشدن استخوان‌ها بوده، نه به این دلیل که آنها وجود نداشتند! 

بر اساس این مطالعه، فسیل‌های هارنادراکو «شکننده» بودند و شاید به همین دلیل، استخوان‌های دیگر هنوز پیدا نشدند. 

حوضه نمگت در شمال غربی صحرای گوبی در جنوب مغولستان است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-198271

برچسب ها
نسخه اصل مطلب