به گزارش اکوایران، در هفته اخیر بازار بورس اوراق بهادار تهران متأثر از کمبود برق در کشور و نیز تعطیلی میان هفته بود. دو عاملی که موجب رکود نسبی معاملات شدند. 

 در روز شنبه شاخص کل بورس تهران 9 هزار و 102 واحد نزول کرد و 299 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار وارد شد. روز یکشنبه شاخص 882 واحد رشد کرد و 108 میلیارد تومان سرمایه خارج شد.

چهار‌شنبه شاخص هزار و 558 واحد رشد کرد و برای هفتمین روز متوالی شاهد خروج سرمایه از بازار بودیم که رقم آن 29 میلیارد تومان بود. 

بنابراین با توقف ریزش و ماندگاری شاخص در کانال 2.2 میلیونی، میزان خروج سرمایه نیز کاهش یافت.

با این حال ارزش معاملات در سطح پایینی بود. در هفته اخری میانگین ارزش معاملات خرد 2 هزار و 985 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 5 هزار و 171 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 42 درصدی داشته است. 

ناظران عامل اصلی رکود معاملات بازار سهام را کمبود برق در کشور می‌دانند. مشکلی که انتقادات زیادی را مطرح کرده است. کارشناسان معتقدند عدم سرمایه گذاری در زیرساخت انرژی کشور موجب ناترازی است. 

در روزهای اخیر شرکت‌هایی مانند فولاد شاهرود، احیاء استیل فولاد بافت، گروه صنایع کاغذ پارس و صنایع کاغذ سازی کاوه از توقف بخشی از فعالیت‌های تولیدی خود تا اطلاع ثانوی خبر دادند. همچنین شرکت آهن و فولاد ارفع و صنایع فرو آلیاژ ایران از گروه فلزات اساسی بازار سرمایه از دیگر شرکت‌هایی بودند که خبر توقف بخشی از فعالیت خود را در سامانه کدال به اطلاع سهامداران رساندند.

غلتک سازان سپاهان نیز دیگر شرکت بازار سرمایه است که با اعمال محدودیت مصرف برق در تابستان سال جاری مواجه شده‌ است. سایپا نیز با قطع برق 5 ساعته در هفته گذشته مواجه شد.

با این حال برخی از ناظران معتقدند رکود بازار عامل دیگری نیز دارد و آن با نزدیک شدن به فصل مجامع است. از سوی دیگر بازار در انتظار انتشار گزارش‌های مالی دوره‌ای است که می‌تواند بر روند بازار موثر باشد. 

030427