جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) خواب عجیب ناطق نوری، بولینگ‌بازی دختران، مری لیلی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شهرک ستاره‌ها

(تصاویر) خواب عجیب ناطق نوری، بولینگ‌بازی دختران، مری لیلی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شهرک ستاره‌ها

عکس‌هایی از مشاهیر تاریخ معاصر ایران، شهرهای ایران، خودروهای نوستالژیک، عکس‌های فوتبالی و...

 با قاب تاریخ به ایران قدیم سفر‌ و یادی ‌‌از ‌گذشته می کنیم. در تهیه این مجموعه، از تصاویر کمتر دیده ‌شده‌ای استفاده شده که تماشای آنها خالی از لطف نیست.

ناطق نوری شب انتخابات ۷۶ چه خوابی دید که باعث شد تا با خیال راحت به خاتمی تبریک بگوید؟  مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: رقابت اصلی بین کاندیداها، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۷۶، بین دو نفر یعنی حجت‌الاسلام ناطق نوری و حجت‌الاسلام سید‌محمد خاتمی بود. علاوه بر این دو، سید‌محمد زواره‌ای و محمد محمدی ری‌شهری نیز کاندیدا بودند. خاتمی توانست با ۲۰ میلیون رأی به پاستور راه یابد و ناطق نوری هم با ۷ میلیون رأی، نفر دوم این انتخابات شد.

در دوران اقامت خانواده در تهران، آنها هر سال تابستان را در روستای ورکانه همدان که از املاک مهدی‌خان بود و اداره آن را پدر لیلی به عهده داشت، می‌گذراندند. در آنجا نقی‌خان درمانگاهی برای اهالی ساخته بود و به مداوای بیماران می‌پرداخت. او در این روستای دور افتاده که لیلی بعدها آن را «روستایی زیبا و سردسیری بدون جاده کوهستانی و در موقعیتی بی‌نظیر و شاعرانه» به یادمی‌آورد، در آغوش پدرش بر زین اسب می‌نشست و به گشت و گذار در کوهستان می‌پرداخت؛ ولی با مرگ نابهنگام پدر در سن ۳۷ سالگی در سال ۱۳۱۲‌، این دوران خوش پایان یافت.

لیلی از کودکی با اسب آشنا بود. چه پیش و چه پس از درگذشت پدرش، آنها همواره اسب‌های متعددی در اصطبل ملک روستایی خود داشتند. پس از آن نیز سرلشکر حسن ارفع قیم لیلی، یکی از افسران عالی‌رتبه سواره نظام بود که برای دخترش و لیلی امکان شرکت در فعالیت‌های سوارکاری سواره نظام را فراهم کرده بود. لیلی بعد از مدتی اسب عربی رضاخان را خریداری کرد و این اولین برخورد او با نژاد اسب اصیل بود.

مهری لیلی قره‌گوزلو ‌ ‌به دلیل تلاش‌هایش برای حفظ و احیای نژاد اسب اصیل عرب در ایران شناخته شده است‌ و از کودکی به اسب علاقه‌مند بود. او در سال ۱۳۲۸ با مجید بختیاری، یک پرورش‌دهنده اسب، ازدواج کرد و با او به پرورش اسب روی آورد. در سال ۱۳۴۸ مجید بختیار در یک سانحه هوایی به‌طور مشکوکی درگذشت و شرایط زندگی لیلی تغییر بسیار کرد. با این حال او به تلاش‌های خود در زمینه پرورش و معرفی اسب اصیل ادامه داد.

او با سفر به مناطق مختلف ایران و دیدار با پرورش‌دهندگان محلی، تلاش کرد تا اطلاعات بیشتری در مورد نژاد اسب اصیل عرب کسب کند. در سال ۱۳۵۳، او با فرستادن چند رأس اسب اصیل عرب ایرانی به انگلستان، تأییدیه سازمان جهانی اسب عرب (WAHO) را در خصوص اصیل بودن نژاد اسب اصیل ایران دریافت کرد. قره‌گوزلو همچنین مؤسس کانون اسب اصیل ایران بود که در سال ۱۳۵۷ تأسیس شد.

این کانون به حفظ و احیای نژاد اسب اصیل عرب در ایران کمک کرد. قره‌گوزلو در سال ۱۳۸۱ درگذشت. او به عنوان مادر پرورش‌دهندگان اسب اصیل ایران شناخته می‌شود. ‌‌لیلی در اواخر عمر خانه‌ای به سبک معماری سنتی ایران در کوهپایه‌های غربی تهران ساخت و سال‌های آخر عمر را در آنجا در کنار اسب‌ها‌‌یش سپری کرد. پس از فوت او، دوستان بسیاری از سراسر کشور به مراسم یادبودش آمدند. اسب‌های او نیز با زین و برگ کامل به کنار آرامگاهش آورده شدند تا در کنار دیگران در مراسم خاکسپاری او حضور داشته باشند.

 آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در شهرک فضایی؛  انتخاب نوشت: سی‌ام خرداد ماه ۱۳۶۸ آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در صدر هیاتی بلندپایه وارد مسکو شد. این اولین سفر یک مقام عالی‌رتبه ایران به شوروی محسوب می‌شد. در این سفر تنی چند از مقامات و شخصیت‌های بلندپایه کشور و فرزند ایشان مهدی نیز هاشمی‌رفسنجانی را همراهی می‌کردند. در این تصویر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از شهرک ستاره‌ها بازدید می‌کند.

بولینگ‌بازی ‌‌دختران در تهران - سال 1377 . عکس از هنگامه فهیمی

33

منبع: هفت صبح

منبع: faradeed-197140

برچسب ها
نسخه اصل مطلب