جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > مروری بر بهترین فیلم‌های جنایی تاریخ سینما

مروری بر بهترین فیلم‌های جنایی تاریخ سینما

فیلم‌هایی جنایی تفاوت‌های فاحشی با ژانرهای دیگر داشته و داستان‌سرایی و شخصیت‌پردازی منحصر به فردی را در برابر دیدگان مخاطب ارائه می‌کند که می‌تواند از حال و هوایی غم‌انگیز و یا دلهره‌آور و بی‌رحمانه برخوردار باشد و پایان‌بندی را رقم بزند که هر مخاطبی را در بهت و حیرت فرو خواهد برد.

یکی از ژانرهای جذاب و هیجان انگیز تاریخ سینما به جنایی مربوط می‌شود که مسبب خلق فیلم‌هایی شده که می‌تواند ذهن مخاطب را به بازی بگیرد.

ژانر هیجانی که میزبان حضور برخی از بزرگترین کارگردانان تاریخ سینما نظیر فرانسیس فورد کوپولا و مارتین اسکورسیزی بوده و فیلم‌هایی به ارمغان آورده شده که بدون هیچ تاریخ انقضایی تا ابد هر مخاطبی را به وجد خواهند آورد.

فیلم‌هایی جنایی تفاوت‌های فاحشی با ژانرهای دیگر داشته و داستان‌سرایی و شخصیت‌پردازی منحصر به فردی را در برابر دیدگان مخاطب ارائه می‌کند که می‌تواند از حال و هوایی غم‌انگیز و یا دلهره‌آور و بی‌رحمانه برخوردار باشد و پایان‌بندی را رقم بزند که هر مخاطبی را در بهت و حیرت فرو خواهد برد.

به همین مناسبت نیز در مقاله امروز به سراغ مرور و معرفی برخی از بهترین فیلم‌های ژانر جنایی رفته‌ایم که در ادامه می‌توانید آن‌ها را مطالعه نمایید.

۱۲. فیلم Sin City محصول سال ۲۰۰۵

بانی الیزابت پارکر و کلاید چستنات زوج سارق مشهوری در تاریخ کشور آمریکا به شمار می‌روند که زندگی پرفراز و نشیبشان منبع الهام برای ساخت فیلم، سریال و حتی بازی‌های ویدیویی متعددی بوده و به طرز عجیبی به نامی جاودان در تاریخ تبدیل شده‌اند.

زوجی که شیوه زندگی دیوانه‌وارشان در سال ۱۹۶۷ میلادی آرتور پن را مجاب کرد تا فیلمی حول محور آن‌ها به نام Bonnie and Clyde را کارگردانی نماید؛ اثری که به نمایش حقایق پشت پرده پرداخت و با بازخوردهای خوبی نیز مواجه شد تا حدی که حتی ۲ جایزه اسکار را نیز کسب کرده است.

اثری انقلابی در سینمای هالیوود که به شیوه آشنایی بانی و کلاید، به راه افتادن عشق آتشین میانشان و در نهایت قدم گذاشتن در مسیری غیرقابل بازگشت پرداخت و در بستری از روایتی پرفراز و نشیب، حقایقی را بازگو کرد که رسانه‌ها تا آن زمان علاقه‌ای به نمایش آن نداشته‌‌اند. اگر دوست دارید تا ببینید که یکی از تاریک‌ترین دوران نیروهای پلیس آمریکا چگونه توسط یک زوج ساده رقم خورده، تماشای Bonnie and Clyde می‌تواند شما را حسابی شگفت‌زده نماید.

۱۰. فیلم Gangs of Wasseypur محصول سال ۲۰۱۲

در حالی که همگان منتظر هستند تا آخرین ساخته کارنامه کارگردانی کوئنتین تارانتینو را شاهد باشند، در مقاله امروز به سراغ نخستین فیلم ساخته شده توسط وی تحت عنوان Reservoir Dogs می‌رویم که پس از گذشت بیش از ۳۰ سال ذره‌ای از عظمت خود را از دست نداده است.

عجیب است که نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند توسط فیلم‌سازی تازه‌کار تا این اندازه می‌تواند پیچیده، جذاب، غیرقابل پیشبینی و در نهایت باکیفیت و ستودنی باشد. فیلمی با محوریت گروهی از سارقین که ماموریت آن‌ها برخلاف انتظارشان پیش رفته و دچار چنان آشوب وحشتناکی می‌شوند که حتی به همدیگر نیز شک و تردید پیدا کرده و بر علیه هم اسلحه می‌کشند.

کوئنتین تارانتینو فیلم‌های مختلفی را با کارگردانی کرده که با قاطعیت هیچکدام نمی‌تواند جدیت و حال و هوای تیره و تاریک Reservoir Dogs را شامل شود؛ اثری با میزان خشونتی افسارگسیخته که یک دزدی ساده را به جنگی تمام عیار تبدیل کرده و سکانس‌هایی را نمایش داده که حتی برای سینمای امروز نیز چالش برانگیز جلوه کرده است.

۸. فیلم The Untouchables محصول سال ۱۹۸۷

تاکنون فیلم‌های جنایی و گانگستری متعددی در سینما ساخته شده که هیچکدام به اندازه Once Upon a Time in America از حال و هوایی تیره و تاریک و بار درامی سنگین بهره نبرده است.

فیلمی حول محور گروهی نوجوان که طی ۳ بازه زمانی بزرگ شدن آن‌ها، تبدیل شدنشان به تبهکاران و در نهایت پیری و انزوایشان را به تصویر کشیده و در پس‌زمینه سعی دارد تا افول دوران گانگستری در کشور ایالات متحده آمریکا را به معرض نمایش بگذارد. سرجو لئونه به عنوان آخرین فیلم خود، برای Once Upon a Time in America سنگ تمام گذاشته و ترکیبی بی‌نقص و ستدونی را پدید آورده که در عین نمایش داستانی تلخ و دلخراش که هر مخاطبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، میراثی را از خود بر جای گذاشته که تا سالیان بسیار منبع الهامی برای فیلم‌سازان مطرح متعددی از سراسر جهان بوده است. اثری که برای نمایش تلخی‌هایش هیچ ترس و واهمه‌ای نداشته و حقیقت محض زندگی جنایت‌کاران و تبهکارانی را نمایش داده که از سر ناچار و برای زنده ماندن دست به اسلحه برده و قانون را زیر پا گذاشته‌اند.

۶. فیلم Sicario محصول سال ۲۰۱۵

در حالی که بسیاری از مخاطبین حماسه Fargo را با مجموعه تلویزیونی شبکه FX شناخته‌اند اما اصل ماجرا مربوط به ساخته کمدی سیاه و جنایی برادران کوئن می‌شود که در سال ۱۹۹۶ اکران شد و موجی جدید را در سینما و تلویزیون به راه انداخت.

روایتی با محوریت فروشنده اتومبیل بیچاره‌ای به نام جری لاندگارد که برای تامین پول و حل مشکلات متعدد مالی‌اش وارد مسیری می‌شود که نه تنها راه نجاتی از آن پیدا نمی‌کند، بلکه با هر بار تلاش بیش از پیش در باتلاقی از تباهی فرو رفته و مرگ و میرهای متعددی را رقم می‌زند. فیلم Fargo از کمدی سیاهی خاصی بهره می‌برد که مملو از سکانس‌های تلخ و وحشتناک بوده و به لطف فیلم‌نامه قوی و هنرنمایی تحسین برانگیز بازیگرانش به یکی از بهترین آثار ژانر جنایی تاریخ سینما تبدیل شده که حتی سریالی تلویزیونی نیز با الهام از آن ساخته و پخش شده است. سریالی که علی‌رغم تمام جذابیت‌هایش اما به گرد پای فیلم اصلی نرسیده و تماشای آن می‌تواند تجربه‌ای ناب و تکرار نشدنی برای شما به ارمغان بیاورد که تا مدت‌ها ذهنتان را به خود درگیر خواهد کرد.

۴. فیلم The Godfather محصول سال ۱۹۷۲

اگر که بخواهیم حماسی‌ترین فیلم جنایی این مقاله را نام ببریم، به ساخته مایکل مان یعنی Heat برمی‌خوریم که تنها سکانس نمادین درگیری خیابانی‌اش برای به وجد آوردن حتی سخت پسندترین مخاطب نیز کافی خواهد بود.

در حالی که بر روی کاغذ به مانند همیشه شاهد روایتی حول محور تقابل نیروهای خلافکار و پلیس بر علیه یکدیگر هستیم اما در عمل به لطف فیلم‌نامه ستودنی، فیلمی رقم خورده که ذهن شما را به بازی گرفته تا مفهوم اجرای عدالت را زیر سوال ببرید. در یک سمت ماجرا آل پاچینو را به عنوان مامور قانون داریم و در سمت دیگر رابرت دنیرو در قامت تبهکاری تسلیم ناپذیر که برای هدف و ماموریت خود حتی معشوقه‌اش را نیز پشت سر خواهد گذاشت.

تقابل این ۲ نفر و به رخ کشیدن آرمان‌های اخلاقی که تا پای مرگ به آن پایبیند خواهند ماند، منجر شده تا فیلم Heat در تمام طول تاریخ سینما تکرار نشدنی و نمادین جلوه نماید. شاید فیلم و سریال‌های بسیاری وجود داشته‌اند که سعی در الهام از نکات ارزشمند ساخته مایکل مان داشته باشند اما هیچکدام نتوانسته‌اند تا سکانس درگیری خیابانی و همچنین مکالمه شخصیت‌های داستان در رستوران را بدین گونه تاثیرگذار و تماشایی از آب در آورده باشند.

۲. فیلم No Country for Old Men محصول سال ۲۰۰۷

تاکنون داستان‌هایی متعددی را شاهد بوده‌ایم که فردی از همه جا بی‌خبر درگیر ماجرای مرگبار شده و ذات درونی‌اش ناخواسته نمایان گشته و منجر به رقم خوردن اتفاقاتی مرگبار شده است. رویکردی که فیلم A History of Violence به نحو احسنت آن را نمایش داده است.

در این فیلم با مرد رستوران‌داری آشنا می‌شویم که سارقینی در حال فرار از نیروهای پلیس به محل کار او ورود کرده و درگیری ناخواسته‌ای میان آن‌ها روی می‌دهد که به مرگ این سارقین توسط وی ختم می‌شود. مسئله‌ای که اگرچه از او یک قهرمان برای شهرش می‌سازد اما در عین حال این رویداد سبب می‌شود تا پای او به قضایایی باز شود که می‌تواند به قیمت جان خانواده‌اش برایش تمام شود و برای حل این مشکل جنبه دیده‌ نشده‌ای از شخصیت خود را نمایان کرده که وقایعی تیره و تاریک را رقم می‌زند.

A History of Violence به استادانه‌ترین شیوه ممکن مفهوم ژانر جنایی را به تصویر کشیده و تک تک دقایق آن حس استرس و تنش را به مخاطب القا می‌کند که به لطف نقش آفرینی مجذوب‌کننده ویگو مورتنسن می‌تواند یکی از به یاد ماندنی‌ترین تجربیات سینمایی شما را به ارمغان بیاورد.

منبع: گیمفا

منبع: faradeed-196930

برچسب ها
نسخه اصل مطلب