کشف فسیل قدیمیترین شکل «زندگی» روی سیاره زمین
فرادید| اریکا بارلو، محقق دانشگاه نیو ساوث وِلز در سال ۲۰۱۳ طی یک سفر میدانی به رشتهکوه هامِرسلی در منطقه پیلبارا در استرالیای غربی، این سنگ را پیدا کرد و آن را به عنوان یادگاری روی میز کار خود گذاشت.
به گزارش فرادید؛ یک استاد راهنما با اشاره به این سنگ گفت که «چرت سیاه» است، یعنی کربن فسیلشده و به این محقق توصیه کرد نگاه دقیقتری به آن بیندازد.
تجزیه و تحلیل میکروسکوپی، ساختار گرد متمایز «توپ فوتبالی» فسیل را آشکار کرد، شکلی که دانشمندان قبلاً هرگز ندیده بودند
اگر تحقیقات این موضوع را تایید کند فسیل دکتر بارلو به قدیمیترین مدرک شناختهشده از حیات پیچیده روی زمین تبدیل میشود. دکتر ون کرانِندانک گفته: «این یک پیشرفت بزرگ در درک تکامل حیات در سیاره ما است.»
مهمترین مکان روی زمین برای مطالعه تکامل
دکتر ون کرانندانک تعجب نمیکند که چنین چیزی در پیلبارا پیدا شده است. بخشهای بزرگی از بیش از ۵۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع از زمینهای این منطقه دستنخورده باقی مانده و دههها سال فرصت منحصربفردی به دانشمندان داده تا ببینند میلیونها سال پیش، زمین چگونه به نظر میرسید.
دکتر ون کرانندانک گفته: «پیلبارا در سطح جهانی به عنوان مهمترین مکان برای درک تکامل اولیه حیات روی زمین شناخته شده است.»
مناظر باستانی این منطقه، ابزار مفیدی برای دانشمندان و فضانوردانی بوده که امیدوارند زمینه جدیدی را در کاوش جهان ایجاد کنند.
دکتر ون کرانندانک میگوید پیلبارا مهمترین مکان در جهان برای تحقیق در مورد تکامل اولیه زندگی است
«افرادی از ناسا، آژانس فضایی اروپا، آژانس فضایی ژاپن و مردمی از سراسر جهان برای سفرهای میدانی به پیلبارا آمدهاند. از آنجا که این مکان، قدیمیترین و قانعکنندهترین شواهد در مورد آغاز حیات را دارد، از آن به عنوان الگوی جستجوی حیات در مریخ و راهنمایی برای ارسال مریخنوردها به مریخ و جستجوی حیات استفاده شده است.»
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-196276