(تصاویر) پارو ماهی؛ ماهی عجیبی که وقتی سر و کلهاش پیدا شود، زلزله میآید!
پاروماهی (Oarfish) ماهیهای بزرگ، تا حد زیادی دراز و پرهدار دریایی متعلق به خانواده کوچک Regalecidae هستند. در مناطق معتدل اقیانوسی تا مناطق گرمسیری زندگی میکند، اما به ندرت دیده میشود.
خانواده پاروماهی شامل سه گونه در دو جنس است. یکی از این پاروماهیهای غول پیکر طولانیترین ماهی استخوانی زنده است که طول آن تا ۱۷ متر میرسد.
ویژگیهای پاروماهی
تصور میشود که نام رایج «پاروماهی» یا به بدن بسیار فشرده و کشیده آنها اشاره دارد، یا به این باور که این ماهیها با بالههای لگنی خود را در آب میچرخانند. مورد دوم اکنون بیاعتبار شده است. خانواده Regalecidae از کلمه لاتین regalis به معنای «سلطنتی» گرفته شده است.
نادر بودن و اندازه بزرگ آنها، حضورگاهگاهی پاروماهیها در ساحل پس از طوفان، و عادت آنها به ماندن در سطح هنگام بیماری یا مرگ، باعث شده است که پاروماهی منبع احتمالی بسیاری از داستانهای مارهای دریایی باشد.
در برخی از پاروماهیهای یافت شده، انتهای دم ممکن است شبیه کُنده به نظر برسد. این احتمالاً نتیجه قطع عضو است که تصور میشود یک مکانیسم دفاعی در برابر شکارچیان باشد. دانشمندان در مورد عادات واقعی جفتگیری و تولید مثل این ماهیها اطلاعات بسیار کمی دارند. یک ماده میتواند صدها هزار تا میلیونها تخم بگذارد. تخمهای خود را در آب رها میکند آنها آزادانه در آب شناور میشوند.
یک لاشه پارو ماهی به طول ۵.۵ متر در ۱۳ اکتبر کشف شد. رویدادی که در زندگی اهالی ساحل جزیره کاتالینا در کالیفرنیای جنوبی تنها یک بار اتفاق میافتد. پنج روز بعد یک پاروماهی به اندازه ۴.۳ متر در ساحل سن دیگو پیدا شد.
در آن زمان برخی ادعا میکردند که حضور پاروماهی در ساحل نشانه آن است که به زودی زلزلهای اتفاق خواهد افتاد. مارک بنفیلد، محققان دانشگاه در آن زمان اعلام کردند اندکی قبل از زلزله و سونامی توهوکو در سال ۲۰۱۱ ژاپن، حدود ۲۰ ماهی پارو در سواحل این منطقه به گل نشستند.
به گزارش آن زمان ژاپن تایمز، پاروماهی در ژاپن با نام «ریوگو نو تسوکای» یا «قاصدی از کاخ خدای دریا» شناخته میشود. دهها تن از پاروماهیهای اعماق دریا توسط ماهیگیران ژاپنی در حول حوش زمین لرزه قدرتمند ۸.۸ ریشتری شیلی در مارس ۲۰۱۰ کشف شدند.
منبع: راز بقا
منبع: faradeed-196874