جستجو
رویداد ایران > استان ها > فارس > تعامل شهرداری و علوم پزشکی شیراز برای مبارزه با آئدس

معاون شهرداری شیراز مطرح کرد:

تعامل شهرداری و علوم پزشکی شیراز برای مبارزه با آئدس

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز، با اشاره به اقدامات مد نظر برای مبارزه با پشه آئدس، از تعامل مدیریت شهری با دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این راستا خبر داد.

روح‌الله خوشبخت در جلسه خدمات شهری پدافند غیرعامل با موضوع جلوگیری از شیوع تب دانگی، عنوان کرد: بی‌تردید مهم‌ترین اقدام در راستای ممانعت از تکثیر پشه آئدس، بهسازی محیط و از بین بردن فضاهای مناسب برای تخم‌گذاری این حشره است.

خوشبخت گفت: عملیات پاک‌سازی به‌خصوص جمع‌آوری لاستیک‌های فرسوده در سطح مناطق شهرداری شروع‌شده و این اقدام به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت.

وی بابیان اینکه کلیه اقدامات لازم باید در سازمان‌ها و حوزه‌های تابعه پیش‌بینی شود؛ عنوان کرد: آموزش و اطلاع‌رسانی به همکاران بخصوص پاکبانان، سبزبانان و آتش‌نشانان که در رأس خدمت بخصوص در اماکن عمومی، تفرجگاه‌ها و مواردی از این قبیل هستند بسیار ضروری است و باید این موضوع پیوسته انجام پذیرد.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این جلسه موضوع پشه آئدس را یک تهدید جدی دانست.

شمس گفت: وقوع اپیدمی احتمال دارد و با توجه به نبود واکسن در این خصوص باید تمام اقدامات به قبل از ورود پشه معطوف شود، چراکه بعد از آن کار مبارزه بسیار سخت می‌شود.

شمس افزود: آموزش عمومی به شهروندان در کاهش احتمال فراگیر شدن این بیماری کمک شایانی می‌کند.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه خصوصیات این‌گونه و بیمارهای مربوطه را تشریح کرد.

سلطانی گفت: گردشگر پذیر بودن شیراز، هم‌مرز بودن فارس با استان‌های جنوبی، قدرت تکثیر، مقاوم بودن پشه آئدس، تردد اتباع  کشورهای آلوده، توانایی زنده ماندن در شرایط آب و هوایی مختلف، قدرت سازگاری بالا، روز گز بودن، مقاوم بودن در مقابل خشکی هوا، احتمال انتقال از پشه ناقل به تخم‌ها و نسل‌های بعد، ایجاد اپیدمی انفجاری، مقاوم بودن در برابر سموم ازجمله مواردی است که باید مدنظر کارشناسان قرار گیرد.

این کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر ادامه داد: هرجایی که یک مقدار کمی آب داشته باشد به خصوص ظروف یک‌بارمصرف، مخازن آب، لاستیک‌ها و زیرگلدانی مکان مناسب برای تخم‌گذاری و تکثیر این حشره است.

رئیس گروه تهدیدات تخصصی پدافند غیرعامل استانداری فارس نیز بیان کرد: حساسیت گروه‌های مختلف ستودنی است.

محمدی ادامه داد: تمام تلاش‌ها در دستگاه‌های مختلف باید بر پیشگیری متمرکز باشد تا تبعات ناشی از این موضوع تقلیل یابد.

انتهای پیام

برچسب ها
نسخه اصل مطلب