(تصاویر) غولپیکرترین حشرات جهان، از چوبک ۶۰ سانتیمتری تا جیرجیرک ۱۰۰ گرمی
گرچه در طول میلیونها سال اخیر ابعاد حشرت به طرز چشمگیری کوچکتر شده است، ولی هنوز هم میتوان حشراتی را یافت که ابعادی بزرگ و وحشتناک دارند.
صدها میلیون سال پیش، حشرات غولپیکری روی کره زمین پرسه میزدند؛ بهطوریکه هر سنجاقک معمولی حدود ۲۰ سانتیمتر طول داشت.
حالا سؤالی که مطرح میشود، آن است که چرا در طول زمان، حشرات اینقدر کوچک شدهاند؟ اصلیترین دلیل این موضوع، ابعاد محدود لولههای هوایی حشرات است. میلیونها سال پیش، میزان اکسیژن هوا بیشتر بود و حشرات میتوانستند تا ابعاد خیرهکنندهای رشد کنند. ولی با کاهش سهم اکسیژن در هوا، گلوگاه این لولههای هوایی به عاملی محدودکننده برای رشد حشرات تبدیل شد.
دراین بین روشهای مختلفی برای اندازهگیری ابعاد حشرات وجود دارد: طول بدن و پا، وزن، حجم، طول بالها و حتی اندازه شاخکها. طبق باورهای رایج، غول وتا، بزرگترین حشره جهان است: جیرجیرک بزرگی که قادر به پرواز نیست، وزنش تا ۸۵ گرم میرسد و حدود ۱۰ سانتیمتر طول دارد. یازده نوع وتا تاکنون شناساییشده که همگی بومی نیوزیلند هستند و برای دفاع از خودشان، پاهای تیز و خارداری دارند.
با ما همراه شوید تا غولپیکرترین حشرات جهان را از فاصله امن و بدون هیچ خطری تماشا کنید.
۱۰- سوسک هرکول
اینگونه که بهافتخار قهرمان معروف اساطیر یونان «هرکول» نامگذاری شده، در جنگلهای بارانی آمریکای مرکزی، جنوبی و جزایر کارائیب زندگی میکند و برجستهترین ویژگی گونه نر این موجود، شاخ بزرگی است که از قفسه سینهاش بیرون زده و سوسک ماده فاقد آن است.
۸- حشره چوبی
حشرات چوبی (Stick Insects) که به نامهای دیگری مثل چوبک، عصا، حشرات برگ و حشرات شبح هم شناخته میشوند، شامل حدود ۳۰۰۰ گونه از حشرات هستند که تقریباً همه ظاهری دوکی، صاف و لولهمانند دارند.
۶- شبپره
شبپرهها به دلیل طول بزرگبالهایشان در این لیست قرار دارند. شبپره اطلس که در جنگلهای استوایی و بوتهزارهای آسیا زندگی میکند، احتمالاً بزرگترین گونه این خانواده است که طول بالهایش آن تا ۲۸ سانتیمتر میرسد.
۴- پروانهها
تعداد پروانههای عظیمالجثه کم نیست؛ از جمله این پروانهها میتوان به گونههایی مثل دمچلچلهای جامائیکایی (Jamaican swallowtail)، بال پرندهای میرانادا (Miranada birdwing) و بال پرندهای ریپون (Rippon’s birdwing) اشاره کرد؛ اما پروانه بال پرندهای ملکه الکساندرا (Queen Alexandra’s birdwing) جایگاهی بالاتر از بقیه دارد.
اینگونه که بزرگترین پروانه دنیاست، در گینهنو زندگی میکند و ظاهر گونه نر و ماده آن کاملاً باهم متفاوت است. پروانههای بال پرندهای ملکه الکساندرا، بزرگترند و طول بدنشان به ۷٫۵ سانتیمتر و طول بالهایشان به ۲۸ سانتیمتر میرسد و بالهایی به رنگ قهوهای با خطوط سفید دارند.
۲- زنبور شاهین رتیلخوار
شاهین رتیلخوار، به گروهی از چندین گونه زنبور تارتنکگیر (spider wasp) تعلق دارد. نام آنها به دلیل تمایلشان به تغذیه از رتیلها (تارانتولا)، گرفتهشده که روند وحشتناکی دارد. این زنبورها، با نیش خود عنکبوت تارانتولا (که بهاشتباه رتیل نامیده میشود) را بیحرکت میکنند و سپس آن را به خانه میکشانند و لاروهای این موجود، تارانتولا را بهصورت کامل میخورند.
بزرگترین گونه این مگس با نام علمی Gauromydas heros، حدود ۷ سانتیمتر طول دارد و طول بالهایش به ۹٫۹ سانتیمتر میرسد و بدین ترتیب عنوان بزرگترین مگس کره زمین را در اختیار دارد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-196004