برای اولین بار خاک «نیمۀ پنهان ماه» به زمین رسید
فرادید| ماهنشین «چانگای ۶» چین در یک مأموریت تاریخی از سمت دور ماه با نمونههایی بازگشته است. موفقیت آن گام مهمی به سوی درک تاریخ اولیه سیاره ما و نقطه عطفی در مسابقه با ایالات متحده برای رسیدن به قطب جنوبی ماه است.
به گزارش فرادید، چین نخستین کشوری است که مواد را از سمت دور ماه جمعآوری کرده و به زمین بازگردانده است.
سفینه چانگای ۶ که نمونه را جمعآوری کرده، مأموریت تاریخی خود را با فرود در منطقه مغولستان داخلی شمال چین حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر روز سه شنبه (۲۵ ژوئن) به وقت محلی به پایان رساند.
این به آن معناست که نمونهها ممکن است حاوی پاسخهایی به اسرار مربوط به این برخوردهای سیارکی و همچنین وضعیت اولیه زمین جوان باشند. از آنجا که ماه فاقد تکتونیکهای صفحهای است، به عنوان سابقه منجمدی از توسعه اولیه سیستم زمین-ماه عمل میکند.
چین امیدوارست به درک بهتری از منابع موجود در نزدیکترین ماهواره طبیعی به زمین برای استفاده در ماموریتهای فضایی آینده دست یابد. مدیر ناسا، بیل نلسون، پیش از این گفته که سرعت و پیشرفت مأموریتهای ماه چین، این کشور را به طور مؤثری با ایالات متحده برای رسیدن به قطب جنوبی ماه در یک مسابقه قرار داده است.
نلسون در جلسه استماع کنگره روز ۳۰ آوریل به قانونگذاران گفت: «نگرانی من اینست که آنها اول به آنجا برسند و بگویند این منطقه ماست، شما بیرون بمانید. چون قطب جنوب ماه بخش مهمی است. ما فکر کنیم آنجا آب دارد و اگر آب داشته باشد، سوخت موشک هم هست.»
موفقیت چانگای ۶ برآمده از یک دوره جاهطلبی رو به رشد برای برنامههای فضایی چین است. چین به تازگی مریخنوردها را روی ماه و مریخ فرود آورده و ساخت ایستگاه فضایی تیانگونگ را سال ۲۰۲۲ به پایان رسانده است. این کشور تلاشهای ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی قمری را نیز رهبری میکند که قرار است تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-194875