جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > مشکل جدید سفر به مریخ چیست؟

مشکل جدید سفر به مریخ چیست؟

سازمان‌های فضایی به‌شدت در تلاش برای آماده‌کردن شرایط سفر به ماه و سپس سفر به سیاره سرخ هستند. هرچند اخیرا یک مشکل جدید برای سفر به مریخ پدیدار شده است که کار را سخت‌تر از پیش می‌کند.

کره زمین بهترین شرایط را برای زندگی انسان فراهم می‌کند. با وجود این، بشر چندین دهه گذشته را در تلاش برای خارج شدن از زمین و یافتن خانه‌ای جدید بوده است. در سال‌های اخیر کشورهای مختلف نیز برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای سفر به ماه انجام داده‌اند. گفته می‌شود که پس از این سفر مقصد بعدی مریخ خواهد بود. هرچند که سفر به مریخ ابدا آسان نیست. اخیرا هم یک مشکل جدید به لیست سختی‌های سفر به مریخ اضافه شده است.

کلیه کیهانی مشکل جدید ناسا برای سفر به مریخ خواهد بود

تاکنون تنها ۲۴ نفری که در طول ماموریت‌های آپولو به ماه سفر کردند، در معرض تشعشعات کیهانی قرار گرفته‌اند. هرچند که حضور این افراد در فضای خطرناک بیشتر از ۱۲ روز طول نکشید. برخلاف سفر به ماه، مشکل سفر به مریخ این است که فضانوردان باید چند سال را در فضا تحمل کنند. این اتفاق باعث می‌شود که حجم فوق‌العاده بیشتری از تشعشعات فضایی را به‌جان بخرند.

کلیه از جمله اعضای فوق‌العاده حساس بدن در برابر تشعشعات است؛ اما در کمال تعجب کسی به احتمال آسیب دیدن کلیه در طول سفر به مریخ فکر نکرده بود. پژوهشگران در طول بررسی‌های خود عملکرد کلیه ۶۶ فضانورد و دو جانور که به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفته بودند را ارزیابی کردند.

آنها همچنین آزمایش‌هایی را طراحی کردند تا تاثیر سفرهای طولانی فضایی را بسنجند. برای اینکار موش‌ها در معرض حجم بسیار بالایی از تشعشعات قرار گرفتند. این میزان دقیقا برابر با تشعشعاتی بود که پیش‌بینی می‌شود فضانوردان در طول سفر چند ساله به مریخ دریافت کنند.

تا پیش از این تصور می‌شد که سنگ کلیه در سفرهای فضایی به‌خاطر گرانش ضعیف و تحلیل رفتن استخوان‌ها ایجاد می‌شد. هرچند حالا دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که نارسایی کلیه نیز در مشکل اشاره‌شده تاثیرگذار است. اعلام نتایج این پژوهش علمی در اخبار نجوم باعث شد که دیگر دانشمندان نیز واکنش نشان دهند.

پروفسور استفان والش، استاد و متخصص کلیه دانشگاه کالج لندن گفت که شما نمی‌توانید صرفا با استفاده از لباس فضایی از تشعشعات در امان بمانید. همچنین نمی‌توان با وجود این مشکل مهم سفر به مریخ را عملیاتی کرد. به‌همین‌خاطر باید دانشمندان در تلاش برای یافتن یک داروی جدید باشند.

این دارو باید بتواند تا حدودی تاثیر تشعشعات کیهانی را در طول سفرهای طولانی فضایی کاهش دهد. طبیعتا داروی جدید می‌تواند برای بیماران سرطانی در طول پرتودرمانی هم مفید باشد. هرچند برخلاف دکتر واش، گروهی از دانشمندان به یافته‌های جدید با دیده تردید می‌نگرند.

80_11zon (28)

به‌باور این افراد هنوز نمی‌توان از مشکل جدید برای سفر به مریخ صحبت کرد؛ زیرا آزمایش‌ها به‌خوبی یک سفر فضایی طولانی را شبیه‌سازی نکرده‌اند. پژوهشگران موش‌ها را برای مدت ۴۵ دقیقه در معرض تشعشاتی قرار دادند که گفته می‌شود انسان در طول ۲.۵ سال دریافت می‌کند. همین نیز می‌تواند سبب ایجاد نتایج متفاوتی شود.

در واقع شاید آنچه به‌عنوان مشکل کلیه در سفر به مریخ می‌بینیم، صرفا قرار گرفتن در معرض تشعشعات بسیار بالا و شدید باشد. اتفاقی که هرگز در طول ۴۵ دقیقه برای فضانوردان رخ نخواهد داد. در جهت مقابل نیز عده‌ای تصور می‌کنند که نباید خطرات قرار گرفتن در معرض تشعشعات کیهانی برای مدت طولانی را دست‌کم گرفت. به‌باور آنها سفر به مریخ می‌تواند همچون مرگ با هزاران بریدگی کاغذ باشد.

همه این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شوند که ایلان ماسک وعده مستعمره کردن مریخ تا سال ۲۰۲۹ را داده است. وعده‌ای که بعید به‌نظر می‌رسد چندان به واقعیت نزدیک باشد. در نهایت باید منتظر ماند و دید که واکنش ناسا در مورد مشکل جدید سفر به مریخ چیست. آیا آنها راهکار جدیدی ارائه خواهند داد؟

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-194833

برچسب ها
نسخه اصل مطلب