جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > نقد رئالیتی شو «جوکر ۲»؛ بخندی باختی!

نقد رئالیتی شو «جوکر ۲»؛ بخندی باختی!

چندین نمونه خارجی مشابه «جوکر» در جهان ساخته شده. سازندگان نسخه ایرانی هم از بیان این شباهت خودداری نکردند و در ابتدای فصل اول این برنامه اعلام می‌شد که «جوکر» با برداشت از نمونه‌ای خارجی ساخته شده. چارچوب و قوانین این مسابقه به صورت کلی در دو فصل شبیه هستند، یعنی تعدادی بازیگر که عمده آنها کمدین هستند، دور هم جمع می‌شوند و باید ۶ ساعت را کنار هم بگذرانند.

پخش فصل دوم رئالیتی شوی «جوکر» یا «جوکر ۲؛ طبقه بیست و یکم» از ۱۶ خرداد در پلتفرم فیلیمو شروع شد. این مجموعه در ادامه فصل اول آن ساخته شده. در پاییز سال ۱۴۰۰، خبرهایی درباره اینکه قرار است یک برنامه متفاوت در شبکه نمایش‌خانگی منتشر شود به گوش می‌رسید. برنامه‌ای که جمعی از بازیگران باید در کنار هم قرار می‌گرفتند و یک بازی جدید را انجام می‌دادند.

در اواسط آذر وقتی فصل اول این مجموعه منتشر شد، در همان چند قسمت ابتدایی، توانست مخاطبان بسیار زیادی را جذب کند. پخش این مجموعه تا اواسط تابستان ۱۴۰۱ ادامه داشت. پس از آن خبرهایی درباره اینکه قرار است فصل دوم آن با حضور بازیگران زن ساخته شود، منتشر شد.

اما این خبر به حقیقت نرسید و پس از دو سال، فصل جدید آن با تغییراتی در ساختار، اجرا و چالش‌ها به تازگی انتشارش آغاز شده. رئالیتی شو «جوکر ۲» هم در همین ابتدای راه مخاطب خود را راضی کرده، اما تفاوت‌ها و نکات منفی و مثبتی دارد که در این نقد به آن خواهیم پرداخت.

نقد فصل دوم رئالیتی شو «جوکر ۲»؛ ساختار

چندین نمونه خارجی مشابه «جوکر» در جهان ساخته شده. سازندگان نسخه ایرانی هم از بیان این شباهت خودداری نکردند و در ابتدای فصل اول این برنامه اعلام می‌شد که «جوکر» با برداشت از نمونه‌ای خارجی ساخته شده. چارچوب و قوانین این مسابقه به صورت کلی در دو فصل شبیه هستند، یعنی تعدادی بازیگر که عمده آنها کمدین هستند، دور هم جمع می‌شوند و باید ۶ ساعت را کنار هم بگذرانند.

در این مدت هر زمان که از سوی مجری برنامه دکمه شروع مسابقه زده شود، شرکت‌کنندگان دیگر اجازه خندیدن ندارند. هر فرد تنها یکبار می‌تواند خطا کند و در مرتبه دوم، از بازی اخراج می‌شود.‌ بازی تا جایی ادامه پیدا می‌کند که تنها دو نفر باقی بمانند. پس از آن در قسمت‌های دیگر برنده هر گروه با برنده گروه‌های دیگر مسابقه می‌دهد تا بلاخره برنده نهایی مشخص شود.

در «جوکر ۱» اجرای برنامه بر عهده سیامک انصاری بود و احسان علیخانی تنها کارگردان و تهیه‌کننده مجموعه بود. اما در فصل دوم، احسان علیخانی مسئولیت اجرا را هم برعهده گرفته. به این موضوع در بخش بعد می‌پردازیم، اما موضوعی که در ساختار تغییر به وجود آورده حضور بیش از اندازه مجری در روند مسابقه است.

از طرف دیگر در فصل اول بلافاصله بعد از خندیدن هر شرکت‌کننده زنگ قرمز به صدا در می‌آمد و مجری بدون اینکه درباره شخصی که می‌خندد صحبت کند، وارد اتاق مسابقه می‌شد و این هیجان را بالاتر می‌برد. اما در «جوکر ۲» از خنده‌ها عبور می‌شود و پس از مدتی که بخشی تمام شد یا مسابقه به حالت رکود افتاد، زنگ قرمز به صدا در می‌آید و مجری با اعلام اینکه کارت زرد مربوط به چه کسی است، برای کارت دادن وارد می‌شود.

از سوی دیگر چند بازیگر در این فصل، توانسته‌اند با قوانین مسابقه همراه شوند و از مخاطب و رقبا خنده بگیرند. نیما شعبان‌نژاد، هادی کاظمی، امیرحسین رستمی و نصرالله رادش، در تلاش برای خندادن هستندو در این میان رستمی و شعبان‌نژاد با همان تلاشی که برای کنترل خنده‌اشان انجام می‌دهند، مورد توجه قرارگرفته‌اند.

فرصتی هم که احسان علیخانی در ابتدای برنامه به آنها داد کمک کرد تا با ساختار کنار بیایند. اما بیشتر بار کمدی مجموعه بر عهده این بازیگران و از سوی دیگر میهمانان برنامه است. باید منتظر بود و دید پس از حذف این کمدین‌ها برنامه به چه شکلی پیش خواهد رفت.

چالش‌های «جوکر ۲»

فصل دوم جوکر برای اینکه پویاتر باشد، اجتیاج به یک عامل خارجی قوی‌تر نسبت به خود شرکت‌کننده‌ها داشت. احتمالا خود علیخانی هم متوجه این ماجرا شده. چون بازیگری مثل غلامرضا نیکخواه که خودش یکی از ارکان اصلی کمدی فصل اول بود، مدام در فواصل مختلف به عنوان جوکر وارد مسابقه می‌شود. شوخی‌های او خنده‌دار است و هم از مخاطب و هم از شرکت‌کننده‌ها خنده می‌گیرد. اما این توان خود افرادی که به عنوان رقیب در مسابقه حضور دارند را زیر سوال می‌برد.

36

مهران غفوریان هم دیگر میهمان برنامه بوده که حالا در کنار جواد رضویان، با اجرای جوکرتایم قرار است حال و هوای برنامه را تغییر دهد. غفوریان هم  در فصل قبل از شرکت‌کننده‌هایی بود که باعث جذابیت برنامه شده بود و انگار حضور این میهمانان نشان می‌دهد که فصل دوم جوکر به طرز مشخصی از فصل اول آن دارد تغذیه می‌کند. حتی شاید حضور محمدرضا علیمردانی به عنوان برنده فصل قبل و کسی که تقلید صدا می‌کند و می‌تواند عامل خنده باشد، در میان شرکت‌کننده‌ها خودش شاهد این ماجرا است.‌

۲.۵
ضعیف
نکات مثبت
    مناسب برای اوقات فراغت
  • همه اعضای خانواده می‌توانند مخاطب آن باشند
نکات منفی
    دخالت بیش از اندازه مجری
  • دکور اغراق شده
  • ضعف شرکت کننده‌ها در ایده پردازی برای ایجاد کمدی

هنوز هم خبرهایی درباره حضور زنان در این مسابقه وجود دارد. اما مشخص نیست که این اتفاق به حقیقت برسد یا نه؟ به هرحال با یک جمع‌بندی کلی، «جوکر» در فصل دوم هم در این سه قسمت منتشر شده، توانسته مخاطب خود را راضی کند اما از فصل اول چند پله پایین‌تر است.‌

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-194074

برچسب ها
نسخه اصل مطلب