جستجو
رویداد ایران > استان ها > ارائه مشاوره رایگان رغبت‌سنجی در 8 مرکز دولتی فنی و حرفه‌ای قم

مدیرکل آموزش فنی وحرفه‌ای استان قم عنوان کرد:

ارائه مشاوره رایگان رغبت‌سنجی در 8 مرکز دولتی فنی و حرفه‌ای قم

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم گفت: هشت مرکز دولتی این سازمان در قم خدمات رایگان مشاوره و رغبت‌سنجی شغلی را ارائه می‌دهند.

                                                                                                                                                                     به گزارش رویداد ایران از قم،حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود عرب در همایش استعدادیابی و رغبت‌سنجی شغلی که با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سالن همایش‌های غدیر برگزار شد اظهار کرد: رسول گرامی اسلام(ص) وقتی به فردی جوان نگاه می‌کردند از او می‌پرسیدند آیا مهارتی هم دارد که در سایه آن کسب و کاری راه بیندازد؟ اگر پاسخ منفی بود از چشم افتاد و زیبایی و شیرینی جوانی او رنگ باخت.

او افزود: ایشان می‌فرمودند اگر انسان مومن به مهارتی مجهز نباشد و نتواند معیشت خود را اداره کند، دینش را وسیله معاش قرار خواهد داد و به عبارتی دین‌فروشی می‌کند.

مدیرکل آموزش فنی وحرفه‌ای استان قم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کرده‌اند همان قدر که به دانش نیاز داریم به پنجه‌های کارآمد هم نیازمندیم گفت: دولت رئیسی به این مقوله نگاه متفاوتی نسبت به سایر دولت‌ها داشت، در واقع سازمان آموزش و فنی و حرفه‌ای به دنبال ایجاد نهضت مهارت‌آموزی بوده و هست.

او ادامه داد: همانطور که در گام نخست انقلاب، نهضت سوادآموزی موجب رفع بسیاری از مشکلات شد، در گام دوم نیازمند نهضت مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی هستیم، چون این، تنها راه برون‌رفت از مشکلات است.

عرب با بیان اینکه نیروی بخار پایه و اساس انقلاب صنعتی نخست، فلزات پایه انقلاب صنعتی دوم و الکترونیک اساس انقلاب صنعتی سوم بوده است گفت: اینک انقلاب صنعتی چهارم شروع شده که اساس و پایه اصلی آن، نیروی انسانی ماهر است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم تصریح کرد: بر اساس آمار مجمع جهانی اقتصاد، تا سال 2027 بیش از 81 عنوان شغلی از بین رفته و 61 میلیون عنوان شغلی جدید پا به عرصه بازار خواهد گذاشت.

او ادامه داد: بر اساس برآوردها، 67 درصد نوباوگان ایرانی در آینده در مشاغلی بر سر کار می‌روند که هنوز به وجود نیامده است بنابراین برنامه‌ریزی در حوزه مهارت‌آموزی باید مبتنی بر نیازهای امروز و فردا باشد.

عرب با بیان اینکه برگزاری چنین همایش‌هایی ضروری است عنوان کرد: برای انتخاب شغل آینده فرزندانمان باید سه مرحله اساسی را با آنها بگذرانیم؛ مرحله نخست که مربوط به کمتر از 11 سالگی است مرحله رویاپردازی است، افراد در این سن به تمرین نقش بزرگترهایشان می‌پردازند و تجربه‌هایی کسب می‌کنند که در قالب همانندسازی می‌گنجد؛ در این مرحله وظیفه پدران و مادران، جدی گرفتن فرزندانشان است به این شکل که آگاهی آنها را نسبت به مشاغلی که به آنها علاقه نشان می‌دهند افزایش دهند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم با بیان اینکه معرفی الگوهای درست در مرحله رویاپردازی نقش مهمی دارد گفت: این مسئله هم از نظر حرفه‌ای و هم اخلاقی اهمیت دارد.

او به مرحله آزمایشی که شامل سن 11 تا 18 سالگی است خاطرنشان کرد: انسان‌ها در این سنین سعی می‌کنند آرزوها و تمایلات خود را به بوته آزمایش بگذارند و اتفاقا همینجاست که با موانع و چالش‌های شغل مورد نظر خود مواجه می‌شوند؛ در این مرحله هم والدین نقش مهمی داشته و باید فرزندانشان را به سمت منابع مشورتی صحیح و حرفه‌ای هدایت کنند.

عرب افزود: واقع‌بینی مرحله سوم است که بعد از 18 سالگی شروع شده و بر اساس کشف علایق و واقعیت‌های اجتماعی، دست به انتخاب شغل می‌زنیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم به نقش مهم سازمان فنی و حرفه‌ای اشاره و ابراز کرد: حقیقت این است که افراد بیکار دچار ضعف‌های مختلفی هستند، نخست اینکه در هیچ کاری دانش و مهارت کافی ندارند، آنها مهارت‌های ارتباطی را نیاموخته‌اند و هدف خاصی هم در زندگی ندارند.

او ادامه داد: مدرک‌گرایی مشکل دیگر بیکاران است که در واقع این مسئله را هدف نهایی خود می‌دانند؛ آنها در طول تحصیل وارد شبکه شغلی خود نشده‌اند.

عرب افراد بسیار آرمان‌گرا را دیگر انسان‌هایی دانست که ممکن است بیکار باشند گفت: آنها به دنبال کار بدون عیب هستند و نمی‌خواهند با واقعیت‌ها رو به رو شوند؛ آدم‌هایی که روحیه کار جمعی و تیمی ندارند هم جزو بیکاران جامعه محسوب می‌شوند.

مدیرکل آموزش فی و حرفه‌ای استان قم اضافه کرد: هر فرد برای اینکه گرفتار این چالش‌ها و ضعف‌ها نشود، باید از مشاوره و آموزش درست بهره‌مند باشد.

او گفت: لازم است پدران و مادران و نوجوانان، انواع مسیرهای مورد نظر برای رسیدن به شغل مورد علاقه را یاد بگیرند، اولویت‌های شغلی و نیاز بازار را در قم و دیگر مناطق کشور بشناسند، با کاریابی‌های استان و کشور آشنا شوند؛ همچنین شرکت در آزمون‌های استعدادیابی، شخصیت‌شناسی و تعیین رغبت شغلی هم در این زمینه مفید فایده خواهد بود.

عرب با تاکید بر اینکه اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم ظرفیت‌های مهمی در همه این موضوعات دارد خاطرنشان کرد: بر این اساس لازم است تعامل بیشتری با این اداره کل از سوی همه افراد جامعه برقرار شود.

او مشاوره شغلی را یکی از بخش‌های پورتال سازمان فنی و حرفه‌ای دانست که در دسترس عموم قرار دارد گفت: در این بخش آزمون‌های رغبت‌سنجی شغلی استاندارد جهانی به صورت رایگان به کاربران ارائه می‌شود.

عرب با بیان اینکه هشت مرکز دولتی فنی و حرفه‌ای در قم فعال هستند تصریح کرد: در همه این مراکز واحدهای مشاوره و رغبت‌سنجی هم دایر شده و به ارائه مشاوره رایگان می‌پردازند.

 

 

برچسب ها
نسخه اصل مطلب