به گزارش اکوایران؛ نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جدیدترین اظهاراتشان به بیان نظراتشان در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی پرداختند.

بخشی از مهمترین این اظهارات را در ادامه بخوانید.

جلیلی: دولت سایه دکان نیست

سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد اقتصادی شب گذشته به بیان دیدگاه‌های اقتصادی خود پرداخت:

      سال ۱۳۹۲ من رقیب آقای روحانی بودم ولی وقتی رأی آورد وظیفه خودم می دانستم به آن کمک کنم و در دولت آقای رئیسی نیز همین گونه بود با این تفاوت که در دولت آقای رئیسی آنچه که گفته می شد، مورد استقبال قرار می‌گرفت.

  • دولت سایه دکان و دستگاه نیست حزب یا تشکیلات هم نیست بلکه یک گفتمان است و طبق این گفتمان هر فردی که دل در گروی انقلاب دارد به اندازه وسع خود برای پیشرفت کشور وارد عمل شود و برای حل معضلات به میدان بیاید.  

  •  وقتی بودجه ناتراز باشد فشار به ارزش پول ملی می آید و اگر می خواهیم پول ملی تقویت شود باید بتوانیم منابع ارزی را زیاد کنیم.

  •  فروش نفت برای ارزآوری را کافی نمی دانم؛ ارزآوری باید به مأموریت برای تک تک دستگاه های مرتبط تبدیل شود.

  •  از اختیارات دولت است که از همان هفته اول موضوع ساماندهی بازار معاملات را تنظیم کند. اگر قرار است کنترل بر بازار ارز نداشته باشیم و در حوزه بازار رسمی نیز ساز و کار نداشته باشیم، نمی توانیم برای ارز کشف قیمت کنیم.

  • کسانی که ادعای بازار آزاد و ادعای اقتصاد بازار دارند ما را تحریم کردند و حتی تحریم های ثانویه را شامل حال ما کرده‌اند...هرگونه تراکنش بانکی با ایرانیان در هر کجای دنیا خارج از آمریکا را نیز تحریم کرده اند.  

  •  نقدهای مفصلی به برجام داشتم...درباره همین موضوع در سال ۹۲ رقیب ما ادعا کرد که با چنین شیوه ای مشکلات را حل می کند که دیدم تمامی وظایف خود در توافق را اجرا کرد اما در نهایت طرف مقابل از برجام خارج شد و از ۷۰۰ تحریم به ۱۵۰۰ تحریم رسیدیم.  

  •  در مورد مفاسد تعریف ما از فساد هرز رفتن منابع کشور است که شامل حیف و میل می شود که متاسفانه در کشور فراوان وجود دارد.  برای مثال در بخش نفت که جزو منابع اصلی ماست، بین ۲ تا ۴ درصد هدررفت دارد این رقم معادل چند میلیارد دلار است؛ بررسی کردم گفتند یکی از راه حل های آن میترینگ است و اگر این موضوع اجرا شود، سالی ۵ تا ۷ میلیارد دلار به منابع افزوده می شود.

  •  مدیریت یک موضوع مهم است و ما برنامه‌ای برای تربیت بسیاری از مدیران از جمله مدیران بانکی نداشتیم و آن‌ها در یک حلقه مدام از یک بانک به بانک دیگر رفته‌اند.

  •  شاهد این هستیم که بانک‌ها در موارد مختلف تخلفاتی دارند، از جمله خلق پول بی‌رویه و یا اضافه برداشت. طبق یک گزارش رسمی، یک بانک با اضافه برداشت خود بیش از ۶ درصد تورم ایجاد کرد.

پایان رفع تحریم‌های کاغذی / جمهوری اسلامی قدرت بی‌نظیری

محمدباقر قالیباف نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم در میزگرد سیاسی از پایان رفع تحریم‌های کاغذی و قدرت بی نظیر ایران در حوزه پروازی سخن گفت.

    در کریدور هوایی نقطه بی‌نظیری در بین پروازهای شرق و غرب دنیا قرار داریم باید از این جایگاه و امتیاز بالا به بهترین شکلی استفاده کنیم

  • در حوزه رفع تحریم ها از همه ظرفیت داخلی استفاده و مذاکرات رفع تحریم را دنبال می‌کنیم. البته در مذاکرات رفع تحریم هدف ما رفع واقعی تحریم‌ها است نه رفع آنها بر روی کاغذ. به عبارتی اینکه جمهوری اسلامی ایران ابعاد یا بخشی از فعالیت هسته‌ای خود را متوقف یا محدودسازی کند اما کشورهایی مانند آمریکا مدعی شوند که دستکاری‌هایی در قوانین داخلی خود انجام دادند پس تعهدهای خود را انجام داد. یعنی تا زمانی که لغو تحریم‌ها نتایج ملموس برای کشور نداشته باشد، برای ما ارزشی ندارد.

  • من اگر بخواهم قدرت طلبی کنم که اینگونه دیدم دوستانی که در این عرصه آمدند و می‌خواهند نمایندگی کنند که این نقطه حساس کشور و با این مشکلات سخت مردم عبور کنم احساس کردم که آمادگی من نسبت به بقیه بیشتر است.

  • ۴۵ سال زندگی شخصی نداشتم و با همه مجموعه‌های کاری زندگی کردم، خودم را عرضه کردم اخلاق حرفه ای را رعایت کردم و نسبت به این کار هم آگاه و هم تجربه دارم.

  • جبهه انقلاب باید قبل از ۸ تیر به یک فرد برسد و در این صحنه کار را انجام بدهیم عقلانیت این گذشت و این محبت در جبهه انقلاب وجود دارد و این انقلاب خواهد داشت.

  • سیاست ما در منطقه تقویت جبهه مقاومت است جبهه مقاومت فقط نگاه صرف امنیت و نظامی نیست، جبه ه مقاومت الگویی است که همه استراتژی ها را در خود دارد جبهه مقاومت در توسعه و رشد اقتصادی نقش دارد.

  • بی‌شک جمهوری اسلامی یک قدرت بی‌نظیری در منطقه است؛ می‌توانیم از این استفاده کنیم، می‌توانیم از پیمان های بریکس، شانگهای، اوراسیا که عضو هستیم با کشورهای یک هم جهتی درست کنیم و کارها را پیش ببریم.

حجاب بان نداریم

    علیرضا زاکانی دیگر نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که دیروز در میزگرد فرهنگی شرکت کرد. او از موهبت فضای مجازی و گردشگری گفت و دستاوردهای سفرش به چین را برشمرد.

  • حرفی که در مورد حجاب‌بان‌ها می‌زنید خلاف واقع است. در مورد سامانه شفافیت هم درست نمی‌گویید در شروع کار ما ۵۵ حکم قانونی بود که باید آن را شفاف می‌کردیم در حال حاضر سه حکم قانونی ما غیرشفاف است یعنی ۵۲ حکم شفاف شده و چیزی تعطیل نشده است.

  • فضای مجازی و اینترنت یک موهبت و گردشگری برای کشور یک رکن است.  در سفری که به چین رفتیم تفاهم‌نامه‌ای نوشتیم که بتوانیم سالانه یک میلیون گردشگر چینی برای تهران و از تهران به سایر نقاط کشور داشته باشیم.

  • ایده‌ها و نظراتی که دارم کشور را اصلاح می‌کند سال ۱۴۰۰ کسی به من نگفت نباش؛ آقای رئیسی را شایسته دیدم و از او حمایت کردم کسی مانع ماندنم در عرصه انتخابات سال ۱۴۰۰ نبود.

  • زمان آقای قالیباف مدیران زن در شهرداری حدود ۷.۵ درصد بودند، اصلاح‌طلب‌ها با اینکه زیاد شعار می‌دهند آن را به زیر ۶ درصد رساندند.در دوره ما مدیران زن به حدود ۱۰ درصد رسیدند که افتخاری برای ماست.

  •