(تصاویر) ماجرای کشف لوح ۲۴۰۰ ساله مربوط به یک تمدن گمشده اسپانیایی
باستانشناسان یک لوح ۲۴۰۰ ساله در اسپانیا کشف کردهاند که الفبایی متشکل از ۲۱ علامت را نشان میدهد. گمان میرود این لوح باستانی مربوط به ۴۰۰ سال قبل از سنگ روزتا، سنگنبشتهای از دوران مصر باستان مربوط به سال ۱۹۶ قبل از میلاد، باشد.
شورای ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC) این تخته سنگ مهم را در سایت باستانشناسی Casas del Turuñuelo در استان باداخس یافت، که گمان میرود پناهگاه یا معبدی برای یک جامعه مرموز بومیان اسپانیایی معروف به تارتسوس (Tartessos) بوده است.
تمدن باستانی تارتسوس که اغلب با شهر افسانهای الدورادو مقایسه و گهگاه با آتلانتیس مرتبط میشود حدود ۳۰۰۰ سال پیش در حاشیه جنوبی شبه جزیره ایبری قرار داشت و از قرن نهم تا ششم قبل از میلاد شکوفا شد. این جامعه ثروتمند ترکیبی از مردم بومی و استعمارگران یونانی و فنیقی بود که البته ماهیت دقیق آنها هنوز ناشناخته است.
به دلیل آثار فرهنگی کمی که از آن باقی مانده، یک تمدن گمشده در نظر گرفته میشود. گمانه زنیها حاکی از آن است که این تمدن درنتیجه بلایای طبیعی مانند زلزله یا سونامی از بین رفته است.
حفاری در این سایت باستانشناسی حداقل شش سال است که ادامه دارد و کشف این تخته سنگ نقطه عطفی در شناخت این شهر باستانی است.
تیم CSIC قصد دارد به کار خود بر روی تخته سنگ و حفاری های بیشتر در این سایت باستانشناسی در شهر گوارنیا، در حدود ۲۰۰ مایلی جنوب غربی مادرید ادامه دهد.
این کشف پیامدهای قابل توجهی برای درک زبانهای باستانی و تاریخ تمدن بشری دارد و شناسایی بالقوه یک الفبای جدید میتواند تنوع فرهنگی و زبانی اسپانیا باستان را روشن کند.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-193345