حزب اعتدال و توسعه پشت علی لاریجانی قرار میگیرد؟
سخنگوی حزب اعتدال و ستوسعه گفت: آقای لاریجانی گرایشهای اعتدالی مناسبی در جناح اصولگرایی دارند. اینکه آیا حزب اعتدال و توسعه رسما از ایشان یا فرد دیگری حمایت میکند، منوط به اجماع شورای مرکزی حزب خواهد بود.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه گفت: حزب اعتدال و توسعه یک حزب کاملا مستقل است و برکنار از رویکرد اصلاحطلبی و اصولگرایی، خطمشی کاملا متفاوتی از دیگر جریانات سیاسی کشور داریم. بر همین اساس نیز با رویکرد و نگرش مستقل عمل میکنیم. ما زیر سایه هیچ حزبی نیستیم.
به گزارش همشهر آنلاین بخشهایی از گفت و گوی هروی را در ادامه می خوانید:
- حزب اعتدال و توسعه بهعنوان یک حزب شناسنامهدار سعی میکند براساس ماهیت سیاسی خودش به عرصه تغییرات سیاسی و انتخابات بهعنوان یک مقطع مهم از تحولات سیاسی ورود کند؛ در انتخابات پیش رو نیز پس از اتفاق ناگوار سقوط بالگرد رئیس دولت ورود کرده است. تلاش حزب اعتدال و توسعه در انتخابات پیش رو رایزنی با جناحها و احزاب مختلف است تا افرادی که ماهیت اعتدالگرا دارند را برای حضور در عرصه انتخابات دعوت کند.
- درمورد مرحله تایید گزینهها؛ دعوت ما به منزله تایید نیست. ما از خیلی از افراد دعوت کردهایم، اما بر اساس تصمیم شورای مرکزی در حمایت از شخص یا جناح خاصی وارد میدان خواهیم شد.
- انتخاب گزینه ما منوط به مرحله اعلام بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان است. اگر فردی باقی بماند که بتوانیم از او حمایت کنیم در انتخابات خواهیم بود، در غیر این صورت تکلیفی بر گردن حزب ما نخواهد بود.
- آنچه ملاک تصمیم ما در انتخابات قرار میگیرد، تاییدشدگان نهایی هستند. وقتی نتایج تایید صلاحیتها آمد درباره آنها اظهارنظر خواهیم کرد.
- علیالقاعده آنچه از ثبتنامها باقی میماند شاید حدود ۱۰ درصد آنها باشد که در مناظرات صداوسیما و رسانهها حضور خواهند یافت.
- ۲ شاخص اساسی مدنظر حزب اعتدال و توسعه همسو بودن با جریان اعتدالگرایی و رایآور بودن اوست.
- درمورد همکاری با حزب کارگزاران, رایزنیهایی داشتهایم، اما هنوز ما را به جمعبندی خاصی درباره نامزد نهایی نرسانده است.
- ما با احزاب اصلاحطلب رایزنیهایی داشتهایم و دورادور تمام نامزدهای آنها را برآورد میکنیم. منطبق با رصدی که از نامزدهای اصلاحطلب و اصولگرا صورت گیرد، جمعبندی خواهیم داشت. تا الآن صرفا در حال ارزیابی نامزدهای مطمح نظر احزاب بهخصوص جمعبندی احزاب هستیم. متاسفانه در چند انتخابات اخیر ماهیت حضور احزاب در انتخاباتها کم شده است. ما به دنبال ترغیب مردم برای حضور پای صندوقهای رای هستیم.
- با احزاب و نامزدهای اصولگرا هم جلسه داشتهایم
- در صورتی که کاندیدای همفکر با قدرت رایآوری نداشته باشیم، از فردی حمایت نخواهیم کرد.
- اصلاحطلبان نامزدهای مستقل داخلی داشتند که چنین کاری کنند، اما ما از درون حزب نامزد مستقلی نداریم و بر همین اساس رویکرد رایزنی با احزاب دیگر را پیش بردهایم. الآن هم منتظر هستیم که از بین احزاب مختلف کدام نامزدها از دالان شورای نگهبان تایید خواهند شد.
- در انتخابات ریاستجمهوری قبلی اعلام حمایت نداشتیم و تنها تشویق به حضور در انتخابات کردیم.
- حزب اعتدال و توسعه یک حزب کاملا مستقل است و برکنار از رویکرد اصلاحطلبی و اصولگرایی، خطمشی کاملا متفاوتی از دیگر جریانات سیاسی کشور داریم. بر همین اساس نیز با رویکرد و نگرش مستقل عمل میکنیم. ما زیر سایه هیچ حزبی نیستیم.
- ما همیشه با آقای روحانی و سایر افرادی که در نظام موثر بودهاند، دیدار داریم. ما اعتقاد داریم رویکرد اعتدالی میتواند رویکرد معقول همه جناحها قرار گیرد.
- درمورد توصیه انتخاباتی آقای روحانی، ایشان میتوانند از افراد مختلف دعوت داشته باشند، اما این حزب است که از فرد یا حزب دیگری حمایت میکند. حزب اعتدال و توسعه نگاه حزبی دارد، نه نگاه فردی. آقای نوبخت بهعنوان دبیرکل نیز یک رای در شورای مرکزی دارند و نظرشان را تنها بهعنوان یک عضو مطرح میکنند.
- آقای لاریجانی گرایشهای اعتدالی مناسبی در جناح اصولگرایی دارند. اینکه آیا حزب اعتدال و توسعه رسما از ایشان یا فرد دیگری حمایت میکند، منوط به اجماع شورای مرکزی حزب خواهد بود.
- ما تمام کاندیداهایی که در آینده تایید صلاحیت شوند را رصد خواهیم کرد.
- درمورد حمایت از گزینه جبهه اصلاحات اگر نامزدی بتواند نظر اعضای حزب را در شکل کلی جلب کند، حمایت میکنیم.
منبع: etemadonline-662855