جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > سرنوشت سهام عدالت، بعد از انتخاب مدیریت مستقیم چه می‌شود؟

سرنوشت سهام عدالت، بعد از انتخاب مدیریت مستقیم چه می‌شود؟

سرنوشت سهام عدالت، بعد از انتخاب مدیریت مستقیم چه می‌شود؟
مشمولان سهام عدالت این اختیار را دارند که روش مدیریت سهام خود را انتخاب کنند و باید توجه داشته باشند که چنانچه روش مستقیم را انتخاب می‌کنند، دیگر امکان بازگشت به روش غیرمستقیم را ندارند. اما ممکن است بسیاری از سهام داران آگاهی لازم از اینکه کدام روش مناسب‌تر است را نداشته باشند و نمی‌دانند سرنوشت سهامشان بعد از انتخاب روش مستقیم چه می‌شود. این درحالی است که توصیه بسیاری از کارشناسان انتخاب روش مستقیم و پس از آن حفظ سهام عدالت و نفروختن آن است.
 مشمولین سهام عدالت تا ساعت ۲۴ پانزدهم خردادماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه اینترنتی SAMANESE.IR روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. در واقع افرادی که می‌خواهند به صورت غیرمستقیم سهام عدالت خود را مدیریت کنند، نیازی به مراجعه به سایت مذکور یا انجام هیچ اقدامی ندارند.
در این راستا مزایا و معایبی برای معرفی هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم مطرح شده است. برای مثال در تشریح روش مستقیم گفته شده است که مالکیت و مدیریت سهام عدالت به صورت مستقیم و بدون واسطه  به سهامدار سهام عدالت، تخصیص و انتقال خواهد یافت. به عبارت دیگر، به میزان سهام تخصیص یافته به هر فرد در شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت و به تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی تخصیص  خواهد یافت. علاوه بر آن این دسته از مشمولین سهام عدالت، به ازای سهام شرکت‌های غیربورسی سرمایه‌پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهند کرد.
در این روش  قابلیت نقل و انتقال سهام  مزبور به غیر و فروش آن بر  اساس محدودیت های زمانی و مقداری تعیین شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت. همچنین مطابق قانون تجارت افراد سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیص یافته از جمله سود و ... بهره مند خواهند شد.
  همچنین افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، سهام شرکتهای بورسی تخصیص یافته روی کد بورسی خودشان منتقل می شود. این افراد از بابت سهام شرکتهای غیربورسی، سهامدار شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی هم خواهند بود.
تکلیف سهام عدالت بعد از انتخاب روش مستقیم چه می شود؟
مشمولان توجه داشته باشند که زمانی که روش مستقیم را انتخاب می‌کنند، سهم‌های شرکت‌هایی که در سبد سهام عدالت وجود دارد، روی کد بورسی آن ها می نشیند. بر این اساس اگر مشمول کد بورسی هم ندارد، با انتخاب روش مستقیم، کد بورسی به صورت خودکار برای فرد صادر خواهد شد.
در این شرایط مشمول صاحب سهم های مختلفی در پرتفوی خود خواهد شد که می تواند طبق زمانی که توسط شورای عالی بورس مطرح می شود اقدام به فروش آن ها کند یا به طور کلی فعلا هیچ اقدامی انجام ندهد و ارزش سهم هایی که در اختیار دارد، طبق عرضه و تقاضای بازار سرمایه پیش برود. بنابراین مشمولان می‌توانند روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده و پس از آن تا مدت ها دست به هیچ اقدامی نزنند.
بر این اساس توصیه کارشناسان به اکثر مشمولان این است که سهام عدالت خود را حفظ کنند و نفروشند. آن ها بر این باورند که با فروش سهام، خود را از سود سهام و افزایش قیمت آن محروم خواهند کرد. آن‌ها توصیه می‌کنند افرادی که واقعا به فروش سهام خود نیازی ندارند، سهام خود را حفظ کنند، چرا که در بلندمدت سوددهی خوبی خواهد داشت  زیرا میزان بازدهی بازار بورس در بلندمدت بیشتر از سایر بازارهای موازی است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب